Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

DarekK

Jak wygrać aukcję

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy Forowicze, ręce mi opadają bo jak tu nie popaść w stan przygnębienia, jak z braku praktyki, czasu ponownie nie zdołałem wygrać swojej upatrzonej aukcji na Allegro. Jak Wy to robicie. Przepraszam, jak nie jestem w miejscu gdzie mam być z tym tematem, ale internet to domena raczej nie moja. DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy wprawa :wink: programy nie są potrzebne - podstawowy czynnik wygrywania aukcji to nie jest czekanie do końca czy jakiś triki - żeby wygrać aukcję trzeba być zdecydowanym na zakup... jeśli mamy to po swojej stronie damy radę i manualnie radę programom itd :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę mnie faktycznie poniosło, prawda jest taka, że ponownie przegapiłem czas zakończenia aukcji, ale żal pozostał. Odnośnie "Tych programów" ...to trudno jedni korzystają a drudzy nie - ja należe do tych drugich i tak pozostanie. Przy następnej aukcji - WYGRAM :grin: Pozdrawiam DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Główną zaletą programów aukcyjnych jest to, że spokojnie ustalasz kwotę do licytacji, wychodzisz na spacer i nie dajesz ponieść się emocjom ostatniej minuty. Oszczędność pieniędzy i nerwów może być spora :wink: Od dłuższego czasu używam snajpera, wpływ ostrego stresu na genezę różnych chorób jest udowodniony :mrgreen:

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały problem polega na tym by określić jak bardzo nam na tej aukcji zależy - jak nie bardzo to czekamy sobie spokojnie i na luzie licytujemy z ręki po trochę... jak bardzo nam zależy to możemy i Rakietę (tak dla przykładu) wrzucić tydzień wcześniej np 300zł i tak wygramy (jeśli nie to znaczy że i tak nie straciliśmy :lol: ) - wadą programów jest to że one nie decydują kupić/ nie kupić więc zdajemy się na los - jak chcemy kupić coś tanio (wiadomo że trochę szczęścia jest potrzebne bo zależy kto bierze udział w licytacji) to musimy podejmować szybkie i zdecydowane decyzje :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym rzecz, iż nie miałem emocji tych ostatnich minut, po prostu byłem przekonany, że wygram i tyle. A tu nagle jak z kapelusza i koniec. Poczytałem trochę o tych programach np. Snajper - ale nasuwa się pytanie natury etycznej. Obecnie trudno mi jest udzielić odpowiedzi...ale teraz chyba już wiem, iż ostatnie dwie przegrane aukcje z tym samym kupującym przegrałem prawdopodobnie...bo konkurent musiał korzystać ze snajpera. Może i macie rację, jak komuś zależy to i tak wygra..bije się w pierś i stanę z nim ponownie na ringu..niebawem to nastąpi. Wówczas może i ja pochwale się Wam moja zdobyczą - cel mam upatrzony :grin: DarekK

Mariusz888 - w tym co piszesz..jest to o czym właśnie myśle :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nieraz byłem przekonany, że wygrałem i potem miałem zepsuty dzień... Pamiętaj, że inni kupujący mogą w swojej ofercie dać cenę o wiele wyższą, co i tak może Cię przebić, nawet jeśli jesteś przekonany, że wygrałeś. Prosty przykład: aktualna cena wynosi 10 PLN. Ja licytuję 30, ale na bieżąco na aukcji jest rejestrowane 10,50 (tak działa Allegro - rejestrowana jest minimalna kwota potrzebna do przebicia). Ty widząc 10,50 dajesz w ostatniej minucie 15. Rezultat - ja wygrywam aukcję z ceną 15,50.

Teraz kilka uwag nt. Snipa - ja go używam, chociażby po to, by nie dać się ponieść emocjom i nie przepłacić (zauważ, że pomysłodawca podaje to jako jedną z zalet programu). Snip zadziała wtedy, jeśli na Allegro nie ma innych ofert z wyższym limitem (patrz wyżej) lub jeśli jakimś cudem uda mu się wbić na serwer jako ostatniemu (Snip ma możliwość ustawiania tzw. bufora, czyli ilości sekund przed końcem aukcji, w których on strzela).

Wg mnie w Snipie nie ma niczego nieetycznego, ma on za to jedną zaletę. Używając tego programu nie wchodzę na aukcję, by zalicytować, nie robię więc niepotrzebnego ruchu. Z mojej praktyki na Allegro wiem, że ruch na aukcji powoduje, że pojawiają się często przypadkowi licytujący, którzy podbijają cenę. Bawię się w Allegro od paru lat i mogę Ci powiedzieć, że zalety Snipa, które jego autor wymienia na stronie, to nie reklama, tylko szczera prawda :mrgreen:

Jeśli natomiast chcesz mieć walkę bez "wspomagania", proponuję poszukać akcji z opcją "No Snipping" - widziałem już takie, nawet w dziale Zegarki. To oczywiście prawo Sprzedającego, ale moim zdaniem wyłączenie Snipowania może wywindować cenę za wysoko. Wygra (przegra) ten, kto da się ponieść emocjom i nie będzie umiał powiedzieć sobie: stop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy Forowicze, sam nie wiem dlaczego tyle zamieszania wokół tej sprawy, moja wina, moja wina. Ale to co piszecie jest coraz ciekawsze - a nauka nie pójdzie w las...

Dopiero teraz tak na marginesie uświadomiłem sobie, iż tym rywalem :grin: jest Ktoś z Was - taki sam entuzjasta jak Ja.

Przypominam sobie, iż jak znalazłem Wasze Forum i czytałem Je kilkanaście dni z przerwą na obiady:grin: to był temat z NICK-ami na Allegro naszych Forowiczów. Jestem daleki od podbijania ceny w przypadku jak i tak jestem na przegranej pozycji :wink:

Coś zauważam, iż wole czytać o zegarkach, niż je kupować (brak funduszy :roll: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gulasz

Chcesz wygrać - daj wysoką stawkę. A to czy korzystasz z programów czy nie - nie ma znaczenia. Ja nie korzystam a jak chcę wygrać to wygrywam. Chyba, że liczysz na cud i chcesz kupić Rolexa za 200 zł. Ale w sprawie cudów to raczej nie do Allegro... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gularz

Mam bardziej przyziemne marzenia i realne, nie chodzi o jakieś wielkie kwoty..a tak w ogóle to chyba mnie źle zrozumiałeś. Nie szukam okazji a tym bardziej na Allegro. Sorki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chcesz wygrać - daj wysoką stawkę.

Każdą aukcję można wygrać, dając niebotyczne kwoty. Ale na pewno nie na tym polega urok licytacji.

Mam bardziej przyziemne marzenia i realne, nie chodzi o jakieś wielkie kwoty..

Świetnie Cię rozumiem - prawdziwą radość daje nie łatwy zakup zegarka za 10kPLN, jeśli tyle mamy, ale wyłowienie z Allegro pięknego Wostoka za 30 PLN. Życzę Ci powodzenia, nie przestawaj próbować i szukać na Allegro. A Snipa nie należy się bać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie aktualnie stosujecie Snajpery?

Czy któryś z nich jest szczególnie godny polecenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat raczej ogólny więc moge sie wypowiedzieć, nie jestem wielkim entuzjasta zegarków ale z allegro korzystam dosyć często. Mam problem nie tyle z zegarkami co z komputerami i ogólnie elektroniką. Jak muszę to korzystam ze snip'a sprawdził sie w boju pare razy ale i zdarzyło sie tez ze przegrałem bo ktoś wcześniej zalicytowal wyżej. Wtedy nie tracimy bo snip pobiera prowizje tylko od wygranych aukcji. Mogę polecić snip'a.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

snajper nie pobiera prowizji. Masz do wykorzystania 3 strzały miesięcznie (zakończone sukcesem). Ja używam i polecam

“There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym rzecz, iż nie miałem emocji tych ostatnich minut, po prostu byłem przekonany, że wygram i tyle. A tu nagle jak z kapelusza i koniec. Poczytałem trochę o tych programach np. Snajper - ale nasuwa się pytanie natury etycznej. Obecnie trudno mi jest udzielić odpowiedzi...ale teraz chyba już wiem, iż ostatnie dwie przegrane aukcje z tym samym kupującym przegrałem prawdopodobnie...bo konkurent musiał korzystać ze snajpera. Może i macie rację, jak komuś zależy to i tak wygra..bije się w pierś i stanę z nim ponownie na ringu..niebawem to nastąpi. Wówczas może i ja pochwale się Wam moja zdobyczą - cel mam upatrzony :grin: DarekK

Mariusz888 - w tym co piszesz..jest to o czym właśnie myśle :wink:

A ja jestem przekonany że przegrałeś bo ktoś dał wyższą cene.

W ogóle to nie rozumiem jeśli ktoś chce coś kupić bedąc gotowym dac za przedmiot 200 i licytuje kwote 100 zł a jak ktos go przebije to mysli sobie przeciez mogłem dac wiecej.

Czy programem czy ręcznie to bez znaczenia

należy wrzucić swoją maksymalną cene jak nam na czymś zależy i jesli będzie to najwyższa oferta to napewno wygramy.

Proste i skuteczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.