Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość zegarek923

Pytanie do posiadaczy Emporio Armani lub znawców tej ma

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zegarek923

Witam, mam takie pytanie, czy każdy zegarek EA ma certyfikat i powinien taki mieć przy zakupie?

Chciałbym kupić AR0539, niestety muszę to zrobić przez allegro bo nigdzie ich nie ma, a nie chce kupić podróby... na jednej z aukcji piszę że zegarek ma certyfikat na drugiej nic nie wspominają o certyfikacie tylko że jest oryginalny itp.

Proszę o pomoc, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Według mnie zegarki typu: Emporio Armani, Hugo Boss itd. to raczej zegarki marnej jakości. To raczej chwyt marketingowy. Nie znam mechanizmów tych zegarków, ale myślę, że któryś z kolegów będzie w stanie coś napisać.Piszesz o certyfikacje, jeśli chodzi Ci o certyfikat chronometru to z cała pewnością zegarki w/w nie mają! Osobiście odradzam taki zakup, szczególnie na allegro. Pozdrawiam. Hide

AP Royal Oak

ML Croneo Masterpiece

BREITLING Superocean

PERRELET Power Reserve Cushion

"Czasem lepszy gołąb na dachu niż wróbel w garści"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cześć!

Według mnie zegarki typu: Emporio Armani, Hugo Boss itd. to raczej zegarki marnej jakości. To raczej chwyt marketingowy. Nie znam mechanizmów tych zegarków, ale myślę, że któryś z kolegów będzie w stanie coś napisać.Piszesz o certyfikacje, jeśli chodzi Ci o certyfikat chronometru to z cała pewnością zegarki w/w nie mają! Osobiście odradzam taki zakup, szczególnie na allegro. Pozdrawiam. Hide

AP Royal Oak

ML Croneo Masterpiece

BREITLING Superocean

Jasne, ze te zegarki to nie klasa zegarków z Twojej sygnaturki :wink: , ale i kosztują "troszkę" mniej! :razz:

Z ciekawości kupiłem sobie Armaniego i okazało się, że siedzi w nim całkiem przyzwoity kwarc, a i wykonanie jest niezłe. Osobiście nie kupiłbym takiego zegarka po cenie sklepowej, ale, jak widać po mojej sygnaturce, ja jestem nieco nietypowym klientem :smile:

Natomiast ci kupujący, którzy szukają po prostu czasomierza modnego, a o akceptowalnej jakości,- czemu nie?!

Też jestem ciekaw, jakie mechanizmy stosuje Armani w swoich mechanikach i automatach?

zegarek> 1.000 $ =podatek od snobizmu;-)
Noszone m.in.GP,IWC,Zenith,SeikoGQ,GP,Movado,Omega,Longines,Eterna,Vulcain,Rado,Wittnauer,Bulova,Hamilton,Cyma,Doxa,Gruen,Tissot,Helvetia,Onsa, itd.,Polacy,Niemcy,sowieci itd..>200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem piszącego post, oglądałem te zegarki na allegro i na zdjęciach przyzwojcie wyglądają, ale tak realnie takiego nie widziałem, więc trudno coś mi mówić. Niedawno był podobny post. Ktoś pytał czy warto wybrać zegarki marki GF FERRE z jakiejś tam zabawy punktowej. Koledzy obliczyli, że jego koszt wynosił o ile pamiętam 350 zł. Dlatego tak i napisałem o EA itp markach. Najwiekszy znak zapytania to zakup takiego zegarka na allegro? Serwis pełen PODRÓBEK!!

Pozdrawiam. Hide

AP Royal Oak

ML Croneo Masterpiece

BREITLING Superocean

"Czasem lepszy gołąb na dachu niż wróbel w garści"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc, w Armanim stosowane są obecnie wyłącznie mechanizmy Citizena (w kwarcowych), oczywiście, że nie jest to klasyczny producent zegarków i oczywiste jest że kupując zegarek typu "feszyn" płacimy w mniejszym lub większym stopniu za logo i projekt... ale z mojego doświadczenia wynika, że zegarki EA są zrobione solidnie... wszystko zależy w przypadku takich zegarków, kto je produkuje i co mają w środku....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem tak nie warto kupowac zegarków tej marki na allegro!!!! A jak juz to tylko tam gdzie

sa zdjecia realne a nie z reklamówki i gzdzie widzisz na zdjeci pudełko orginalne z papierami w zadnym przypadku inaczej!!! Hide ma racje te zegarki to straszny bubel tylko tyle ze niektóre modele sa naprawde ładne i nic pozatym :lol: aha a co do mechanizmów to sa to mechanizmy citizena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja powiem tak nie warto kupowac zegarków tej marki na allegro!!!! A jak juz to tylko tam gdzie

sa zdjecia realne a nie z reklamówki

a jak to mistrzu rozpoznajesz i co z tego ma wynikac... :lol: moze ktos komus podkradnie nie podpisane foty i co wtedy kupujesz i jestes pewny...? :mrgreen: :mrgreen:

Najwiekszy znak zapytania to zakup takiego zegarka na allegro?

AP,Breitlinga,Omegi etc nie byłby rezykiem ?..tyle, ze przy takich kwotach oplacaloby sie osobiscie zegarek odebrac :mrgreen: to fakt

co do zakupow w sieci:

1.majac odrobinę oleju w głowie zawsze mozesz poprosic w razie watpliwosci o wysylkę za pobraniem z mozliwoscia otwarcia paczki przed zaplatą.dostajesz awizo wybierasz zegarmistrza znajacego sie na rzeczy jedziesz na poczte komisyjnie otwierasz pake i weryfikujesz.znajdujesz fals zawiadamiasz sprzedawce i odsylasz.(nadgorliwym bedac zglaszasz sprawe na policje :) )

2.trzeba miec nielada fantazje aby kupowac zegarek w obecnej sytuacji np.w rodzimym salonie.dotyczy to nie tylko EA a takze Omeg,ML,Eberhard,AP itd.itd.

wniosek jest mega prosty w salonie przeplacasz od 20-70% w przypadku np.DG czy EA.:)

btw.sam zreszta znasz to z autopsji poniewaz takze kupiles np.AP i ML na rynku wtornym.dlaczego ? podejrzewam ,ze dlatego poniewaz wiesz doskonale ile bys stracil po kilku miesiacach-latach kasy kupujac np.AP w polskim salonie. :twisted:

pzdr.

rossi77

"...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak znajde ten model z wrekiem citizena umieszcze link

:lol:) A co citizen to nie mechanizm japonski lool:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat:

Hide ma racje te zegarki to straszny bubel

Cytat:

hide tych zegarkow na oczy nie widzial zreszta sam to napisal :lol::) takwiec bzdur nie wypisuj...

Ale ja je widziałem

Cytat:

EA nie korzysta z drogi na skroty i nie podkrada desingu jak inne marki kreujace sie na zacne to jest duzy +..a co do jakosci to faktycznie pozostawia jeszcze sporo do zyczenia..ale.. jak juz to bylo mowione zalezy za ile sie taki zefarek kupuje?

looool

Mi sie niektóre podaobaja i sa naprawde ładne kazdy ma inny gust tobie sie nie musi podobac !!!! :)

A co powiez mistrzuuuuuu na to ze widziałem Ea na wreku z citizena a eta i ronada tez owszem z tym ze eta jest wykorzystywana najczesciej w autom atach a ja miałem na mysli kwarcówki

:)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mi sie niektóre podaobaja i sa naprawde ładne kazdy ma inny gust tobie sie nie musi podobac !!!! :)

:shock: gustujesz w bublach ???(czytaj.swoj post powyzej :lol: ) EA mi sie nie podoba to fakt.podstawowy minus tej firmy to fakt ,iz nie stosuje porzadnych(wedlug moich oczekiwan.kolekcja meccanico posiada najprawdopodowniej werki /claro watch/chociaz gdzie niegdzie 2824-2 napewno jednak slabo wyregulowane)werkow w zegarkach mechanicznych...niestety kwarce przestaly mnie interesowac.w kwesti designu tak jak napisalem powyzej duzy plus za samodzielnosc i brak "cwaniactwa".

btw.jaki model wedlug ciebie stosuje kwarcowe mech.citizena moze podasz przyklad ? fajnie byloby jakbys powlejał foty oryginalnego armaniego na tych werkach.. :twisted:

pzdr.

rossi77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

drogi rossi nie gustuje w badziewiach niektóre tylko mi sie podobaja ale wiem ze sa słabej jakosci !!!! Ja gustuje w takich markach jak EPOS którego sobie za nie długo mam nadzieje kupie :lol: bardzo mis ie podobaja IWC Grande Copmlication jes to mój wymazony zegarek którego nigdy nie bede posaidac cena 900000zł!!! i nie chodzi tu o wyglad tylko co ma pieknego w srodku i to nie sa badziewia dla mnie i chyba jak dla ciebie bo znasz sie na zegarkach i chyba nie powiesz zle o tych markach

a co do tego wreku jak znajde to wkleje pozdro:)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rossi77 coś się tak zdenerwował? my tu sobie tylko rozmawiamy o zegarkach ... :mrgreen: co do mechaników EA masz racje claro watch... Ety już raczej nie stosują.... ale gdyby, to skąd wiesz, że

napewno jednak slabo wyregulowane
? :grin: natomiast w kwarcach już jakiś czas temu EA (czy raczej Fossil Group, bo to oni produkują dla EA zegarki) zrezygnował z ETA czy Rondy... a to że stosowane są tam mechanizmy citka możesz np. dowiedzieć się u importera.... zresztą mechanizmy citka są montowane w różnych markach np. Hugo Boss; naprawdę, CTZ to w tym momencie jeden z największych producentów werków na świecie... oczywiście mają w swojej ofercie mechanizmy b. dobrej jakości.... mają też i kiszkę... (i pisze to jako wielki fan citka) :grin: pozdrawiam Cię serdecznie... spokojnego wieczoru :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie Rossi, napisałem tak o zakupie zegarka z "tytułem" projektantów różnych w sumie przedmiotów :mrgreen: bo według mojego rozumowania :roll: to raczej łatwiej jest podrobić taki zegarek ( np. tańsze werki itd.) niż zegarki rzeczywiście z marką i tradycją, i wciskać go jako orginalny produkt. Nie wiem nic o nich tak jak juz napisałem, ale widziałem na allegro ceny niektórych i troche mnie one zaskakują :?: Dołożyłbym i kupił np. Hamiltona, jest ich sporo fajnych modeli :smile: niekoniecznie nowy i w naszym kraju.

Swoje kupiłem na rynku wtórnym to jasna sprawa, bo straty są kolosalne, po kupieniu w salonie. A drogi zegarek kupić i położyć do szuflady, by co jakiś czas wyjąć to dla mnie nie niewyobrażalne :twisted: Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panie Rossi, napisałem tak o zakupie zegarka z "tytułem" projektantów różnych w sumie przedmiotów bo według mojego rozumowania to raczej łatwiej jest podrobić taki zegarek ( np. tańsze werki itd.) niż zegarki rzeczywiście z marką i tradycją, i wciskać go jako orginalny produkt.

hide nic bardziej mylnego.przypadkowo kiedys znalazlem strone gdzie mozesz kupic Fake PAM LOGO na identycznym werku eta unitas za 400$.To samo tyczy sie jeszcze kilku firm uzuwajacech tej marki werki.zatem laik moze rowniez zostac wpuszczony w maliny kupujac np.Pam za 6 tys.pln.przy realne wartosci ok.11 tys.pln..

rossi77 coś się tak zdenerwował? my tu sobie tylko rozmawiamy o zegarkach

boldy nie zdenerwowalem się naprawdę... :mrgreen: :twisted: zreszta nie było czym... :mrgreen:

Ja gustuje w takich markach jak EPOS którego sobie za nie długo mam nadzieje kupie

aaa to juz rozumiem :mrgreen: ...nie mozesz porownywac marki produkujacej wysokiej jakosci odziez i przy okazji zegarkow z eposem czyli firma zegarkowa...zrozumialem z twojego postu ,ze tak porownujesz/specyfikujesz jakosc tych firm.

wiem tylko...,ze jakosciowo eposy wygladaja w porzadku reszte info.znajdziesz jak poczytasz forum lub zapytasz klubowych "wyjadaczy"(mysle o tych ktorzy kupili eposa)... :twisted: pozatym przegladnij dzial bazar zobacz czego jest bardzo duzo w ofercie..

dla mnie EOT.

pzdr.

rossi77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zegarek923

dzięki za wszystkie posty, na pewno się przydadzą

co do mechanizmu to nawet nie zwracałem na to uwagi bo się na tym nie znam... ;-)

przejrzałem wszystkie strony allegro i spodobał mi się jeden zegarek z całej listy 2000zegarków... drugą sprawą że chodzę do szkoły i nie mogę sobie pozwolić na zbyt drogi zegarek - może kiedyś - ale nie sądzę żebym wydał kiedyś parę kk na zegarek bo ja zwracam uwagę tylko na wygląd... ma służyć jako "biżuteria"

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.