Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Piotr Sz.

Fake czy oryginal MAURICE LACROIX MASTERPIECE GRAND GUICHET

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kilka dni temu chwaliłem się zakupem tegoż oto ML

ML-055-3.jpg

ML-055-5.jpg

Wylicytowałem go za cenę 1260 Euro. Wydawało mi się to całkiem okazyjnym zakupem. Ku mojemu zdziwieniu, ten sam sprzedawca, wystawił kolejny, identyczny model, na aukcje. Zegarek poszedł ca 880 Euro. Tutaj rodzi się moje zdziwienie i zakłopotanie. Jak to jest możliwe. Najtańsza sklepowa oferta tego zegarka to ok 1600Euro. Czy sprzedając go poniżej 1000 Euro można na tym zarobić? Gdzie jest haczyk?

Zegarek jeszcze do mnie nie dotarł. Poprosiłem sprzedawce o numer seryjny oraz o skan certyfikatu. Zobaczymy co odpowie.

Kto może to skomentować? Wygląda chyba, że jestem bardzo naiwny i ktoś mnie próbuje zrobic w bambuko. Nie wiem co tym myśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym etapie trudno jest cokolwiek odpowiedzieć. Ja osobiście bym się wstrzymał z zapłatą za przedmiot jeżeli mam jakiekolwiek wątpliwości. Niestety podrób drogich zegarków nie brakuje. Poczekaj za skanem certyfikatu a jeżeli będziesz nadal nieusatysfakcjonowany poproś o ekspertyzę fachowca na piśmie. Ja osobiście nie wierze w okazję.

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podejrzewalbym od razu podrobki. Po prostu bardzo niewiele firm jest w stanie utrzymac jednakowy poziom cen nowych zegarkow (wlasciwie z firm produkujacych zegarki na duza skale - powiedzmy, powyzej 100 - 200 000 sztuk/rok, to chyba tylko Rolex potrafi trzymac ceny). Wiekszosc firm, w ten, czy inny sposob, wyprzedaje towar z duzymi upustami. Potem posrednicy staraja sie opchnac towar, za ile sie da. Skoro identyczny zegarek byl sprzedany duzo taniej, to znaczy, ze przeplaciles, ale oszustwa od razu bym nie podejrzewal...

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie podejrzewalbym od razu podrobki. Po prostu bardzo niewiele firm jest w stanie utrzymac jednakowy poziom cen nowych zegarkow (wlasciwie z firm produkujacych zegarki na duza skale - powiedzmy, powyzej 100 - 200 000 sztuk/rok, to chyba tylko Rolex potrafi trzymac ceny). Wiekszosc firm, w ten, czy inny sposob, wyprzedaje towar z duzymi upustami. Potem posrednicy staraja sie opchnac towar, za ile sie da. Skoro identyczny zegarek byl sprzedany duzo taniej, to znaczy, ze przeplaciles, ale oszustwa od razu bym nie podejrzewal...

Jeżeli Zbyszke ma racje sprawdź czy gdzieś nie pojawił się ten zegarek w niższej cenie i jest dostępny w sprzedaży.

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..troche dziwne to co piszesz.. :roll: ten zegarek nie sprzedal sie na zadnej aukcji za 880 euro.faktycznie zakonczyla sie za tyle ale zwroc uwage : EUR 882,00

(około 2 986,98 zł)

Nie osiągnięto ceny minimalnej

twoj zegarek jest na 100% oryginalny i mozesz spac spokojnie ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pzdr.

rossi77

"...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
..troche dziwne to co piszesz.. :roll: ten zegarek nie sprzedal sie na zadnej aukcji za 880 euro.faktycznie zakonczyla sie za tyle ale zwroc uwage : EUR 882,00

(około 2 986,98 zł)

Nie osiągnięto ceny minimalnej

twoj zegarek jest na 100% oryginalny i mozesz spac spokojnie ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Rossi77, faktycznie, nie doczytalem aukcji. Masz absolutna racje. Otrzymałem rowniez satysfakcjonujacy emial od sprzedawcy. Przepraszam za zamieszanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie jest tak jak napisał Rossi. Wyślij mi na pm link do aukcji to powiem Ci , czy sprzedawca jest godny uwagi. Inna sprawa, ze ten model często sprzedaje od 1 EUR Sabine Riske i kończy sie ok. 800-900 EUR :)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.