Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bart8

bart8 a co masz do pracy baterii w V10? Odpinam od ładowarki przed 7 rano. Wracam do domu 22 i mam spokojnie 20%. Czasem zdarza mi się ładować w pracy jak więcej rzeczy robię na telefonie zamiast pc. iP5s bo tylko takiego Ajfona miałem czasem wymagal ładowania trzy razy na dobę. Ja rozumiem że niektórzy chcieliby aby V10 trzymał trzy dni ale nie da się. On ma dwa ekrany z czego jeden wielki z ogromną rozdzielczością. To żre baterie. Gdyby Apple zrobiło Ajfona z takim ekranem gwarantuje Ci że wynik byłby taki sam.

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

Nie chodziło mi o to, że v10 słabo trzyma bo tego nie wiem tylko o fakt, że 6.0 poprawił zarządzanie czasem pracy baterii to może i 7 coś zdziała w tej kwestii. To była odpowiedź na:

Jeśli chodzi o Nougata to V10 dostanie go raczej w drugiej kolejce po G5 i V20 który wyjdzie z nim na pokładzie. Tylko jakie to ma znaczenie? Lepszych zdjęć robił nie będzie i grać też lepiej nie zagra.

A co do 5s to bateria jest cienka, ja co prawda 3x dziennie nie ładowałem ja Ty, ale odłączony o 6 od ładowarki do wieczora często nie dawał rady.

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otwierasz fotę i naciskasz na wygiętą strzałkę potem "zachowaj obraz" i juz

Przepraszam ;)

Na jaką strzałkę?, jedyna jest u gory ekranu i klikniecie w nią powoduje 'odpowiedz na mail" :)- w mailowej zazakladce "zdjęcia"

W samym mailu po kliknięciu zdjęcie jest na caly ekran i strzalek brak....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

@bart8 - tak zrozumiałem jeśli chodzi o V10, pewnie dlatego, że większość użytkowników tego telefonu płacze jak dzieci, wymagając nie wiem jakich cudów od tej baterii. Lekarstwem jest ZeroLemon, ale wtedy V10 wygląda jak czołg i trzeba do niego dokupić plecak :D

Wracając do porównywania iOS vs Android. Moje zdanie jest takie, o czym już pisałem, że jedynym urządzeniem z jakim powinno się porównywać iOS jest Nexus. Apple jest producentem iOS i ten system zrobił po iPhone. Tak samo jak Google jest twórcą Androida, a urządzeniem referencyjnym jest Nexus. Soft jest tam zawsze czysty, jest wsparcie, którego nie ma u producentów zewnętrznych, a którzy często gęsto do tego stopnia przedobrzają system dodają milion ficzerów, że fizycznie ten system nie ma prawa działać tak szybko jak iOS, który takich ficzerów nie ma. Poniżej na szybko filmik. 6s vs Nexus 6P. W Benchmarkach iPhone wypada lepiej, w szybkim teście jest 11 sekund wolniejszy od Nexusa

Oczywiście można też znaleźć filmy na których jest odwrotnie, zatem można przyjąć że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. W zależności od okoliczności, urządzenia wypadają różnie. Czynników mających na to wpływ jest sporo i każdy choć trochę ogarnięty w temacie wie o tym. Kończąc wypowiedź o wyższości jednego nad drugim, podtrzymuję zdanie, że te testy nie mają sensu, bo do rzeczywistej pracy jaką wykonujemy na co dzień mają się nijak. Moje LG miało być do d*py a tymczasem leci 7 miesiąc bez zwiechy, spowolnień itp. W międzyczasie dwie aktualizacje systemu, bez WIPE i jest perfekt. Na Ajfona bym w życiu nie zamienił, bo mam przykre doświadczenie poza tym uważam że nie mając całego ekosystemu od Apple to bez sensu.

PS

Na Szajsunga też bym nie zamienił.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Przepraszam ;)

Na jaką strzałkę?, jedyna jest u gory ekranu i klikniecie w nią powoduje 'odpowiedz na mail" :)- w mailowej zazakladce "zdjęcia"

W samym mailu po kliknięciu zdjęcie jest na caly ekran i strzalek brak....

Przytrzymaj paluchem na tym zdjęciu i pojawi się takie menu tam powinna być opcja zapisu zdjęcia albo do galerii albo innych chmur jeśli masz jakąś zainstalowaną w tel. czyli google drive dropbox etc

http://www.imore.com/how-save-email-attachments-mail-iphone-and-ipad

Wracając do porównywania iOS vs Android. Moje zdanie jest takie, o czym już pisałem, że jedynym urządzeniem z jakim powinno się porównywać iOS jest Nexus. Apple jest producentem iOS i ten system zrobił po iPhone. Tak samo jak Google jest twórcą Androida, a urządzeniem referencyjnym jest Nexus. Soft jest tam zawsze czysty, jest wsparcie, którego nie ma u producentów zewnętrznych, a którzy często gęsto do tego stopnia przedobrzają system dodają milion ficzerów, że fizycznie ten system nie ma prawa działać tak szybko jak iOS, który takich ficzerów nie ma. Poniżej na szybko filmik. 6s vs Nexus 6P. W Benchmarkach iPhone wypada lepiej, w szybkim teście jest 11 sekund wolniejszy od Nexusa

Tu się zgadzam w 100% 
Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tej, Marek poka no tu tego Ajfona, bo może tyś jaką podróbę kupił?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przytrzymuje, pojawia się miejscowa lupa, nic wiecej.

Poradziłeś sobie? Jeżeli nie, to może pomogę.

Otworzyłeś zdjęcie, czy nacisnąłeś tylko na informacje o pliku?

Lupa pojawia się na tekście.

W otwartym mailu z otwartym plikiem zdjęcia są dwie metody na zapis(przynajmniej ja tyle znam)

1. Naciśnij wygiętą w lewo strzałkę, rozwinie się menu, jedną z opcji jest: zachowaj obrazek.

2. Naciśnij i przytrzymaj przez sekundę palec na zdjęciu, rozwinie się kolorowe menu, w dolnym rzędzie będzie opcja: zachowaj obrazek

Edytowane przez Stosiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki:)

Jeszcze tylko jak zwiekszyć moc glosników, bo nie słysze jak dzwoni:)- oczywiscie jest ustawiony na max.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na lewym boku obudowy masz dwa okrągłe przyciski, dolny -, górny plus, odblokuj telefon i poprzyciskaj, na ekranie pojawi się wizualizacja głośności. Tak samo reguluje się głośność rozmowy, warunkiem jest regulacja podczas rozmowy.

Sorki,nie doczytałem, spróbuj z innymi dzwonkami, jeżeli na innych to samo, to albo głośniki, albo słuch. :)

Chyba, że masz etui i zasłania głośniki.

Edytowane przez Stosiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem ze to 'norma", ciche dzwonki :)

W itunes mam nieaktywne okienko 'utwórz wersje dla AAC' , czemu?

Kliknąłem plik-konwertuj-utworz wesje dla AAC i nic.....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No szału nie ma w porównaniu z niektórymi innymi, ale i tak jest nieźle, na budowie daje się słyszeć kilka rodzajów dzwonków, szkoda że nie ma trybów głośności jak w Blackberry.

Na ajtunsach się nie znam, za bardzo denerwujące. :)

Edytowane przez Stosiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jash nie używasz quick charge?

Używam. v10 ma tylko taka ładowarkę w standardzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam. v10 ma tylko taka ładowarkę w standardzie.

I mimo tego odłączasz rano po nocy ładowania? Tak zrozumiałem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No jak kładę się spać o północy i wstaję o 5, to mam budzić się specjalnie o 1:30 żeby odpiąć telefon od ładowania?

Przecież tam jest mikroprocesor, który po pełnym naładowaniu odcina napięcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedziałem do 4 rano i "rozgryzłem dziada" ;), to znaczy 'spersonalizowałem' iphona ;)

Nie wdając się w szczegóły, bez kompatibilnego sprzetu komputerowego posiadanie tego telefonu to porażka, konwersje, synchronizacje,rozszerzenia...itd to meczarnia i czasochłonne działania.

Poza aparatem fotograficznym i odtwarzaczem muzyki ktore są wysokiej jakości telefon mnie rozczarował.

Dodam jeszcze ze na róznych forach dedykowanych 'wyjadacze' i admini(?) to gbury i cfaniaczki, standartem jest odpowiedz 'na mac'u to widać' lub "kliknij w pomoc".

Dziękuje wszystkim kolegom za pomoc w temacie mojego nieprzemyslanego zakupu :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak kładę się spać o północy i wstaję o 5, to mam budzić się specjalnie o 1:30 żeby odpiąć telefon od ładowania?

Przecież tam jest mikroprocesor, który po pełnym naładowaniu odcina napięcie.

Tak wiem, ale ja już tak nie robię. Mogę co prawda spać trochę dłużej niż 5h, ale to i tak bez znaczenia. Podłączam telefon wieczorem i zanim pójdę spać jest już naładowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Mając świadomość, że mam rozbieralny telefon nie stresuję się baterią, nawet gdyby takie ładowanie miało ją zajechać. Nowa to koszt 100-150zł więc tragedii nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Na tyle żeby Xiaomi odbiło się trochę po ostatniej utracie wizerunku spowodowanym wybuchajacymi telefonami spod ich skrzydeł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie pierwszy spalony Samsung. Apple czy HTC też miały takie wydarzenia.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iphone jedyne co ma to dobrą stabilność systemu.

Te które miałem nie pamiętam aby się zawiesiły.

No chyba że jakaś apka padła.

Z zapowiedzi że iphony będą miały zakrzywiony ekran w przyszłym roku wynika że Apple będzie kopiował Samsunga...

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi