Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość RBo

Union Glashutte - pomoc !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość RBo

witam,

poszukuje info na temat tego zegarka, wiem ze kaliber to 26 11 , kosztowal ok. 2200 euro, srednica to 35mm grubosc ok 10mm. kiedys mailem do niego komplet sprzedazowy ale gdzies to zginelo - opis w aukcji gdzie go sprzedaje

z gory dzieki za wszelkie sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mod do dzieła :mrgreen:

EDIT: To wyjątkowe chamstwo - po kliknięciu w linka, przechodzi na stronę logowania.... czyżby od razu zakup?

Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość RBo

przepraszam zainteresownych ktorzy klikaja na link, aukcja do piero sie rozpocznie 21.7 - a tam sa zdjecia.

spzredaje ten zegarek ale byc moze zrezygnuje z tego jesli potwierdza sie moje przypuszczenia ze nie warto go sprzedawac bo jest za dobry, sam poszukuje info bo jak wpomnialem papiery zaginely osobie z rodziny ktora go posiadala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj regulamin.

Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość RBo

tylko gdzie go znalezc ? jestem tutaj nowy i nie za bardzo sie orientuje, dzieki za sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego RBo, widziałem, że wystawiałeś ten zegarek już dwukrotnie, raz za 3,5k drugi raz za 2,5k.

394712415_2

Powiem trochę przewrotnie tak: skoro nikt za niego tyle nie chciał zapłacić, to może nie jest tyle wart? Union to była bardzo zacna marka, zaś kaliber automatyczny 26 to jest w zasadzie własny werk GUB znany pod oznaczeniem Cal.39 i stosowany w zegarkach marki Glashutte Original. Niewątpliwie zegarek ma w sobie to "coś".

Jednak twój model należy do starszej kolekcji (druga połowa lat 90tych - podejrzewam) i chociażby z racji niewielkiej średnicy nie masz szans na uzyskanie wysokiej ceny. 2000€ to jest cena jaką płaci się dzisiaj za ostatnie nowe egzemplarze (Union z własnym werkiem nie jest produkowany od ponad roku), co ciekawsze modele uzyskują ceny nieco wyższe. Bardzo pożądany model Union Julius Bergter (limitacja 200szt. i kultowy status) uzyskał ostatnio cenę 2,5k€ na eBayu. Dawne ceny katalogowe nie mają w tym momencie nic do rzeczy. Moja propozycja - jeśli nie musisz, nie sprzedawaj tego zegarka. Za uzyskaną kwotę na pewno czegoś porównywalnego, z własnym mechanizmem, nie kupisz. Jeśli bardzo Ci zależy na sprzedaży, wystaw go na eBayu (kto w Polsce zna tę markę), ale szacuję, że więcej niż może 500€ nie uda Ci się uzyskać.

EDIT: no i jeszcze jedno, nie masz papierów ani pudełka - to ewentualną cenę jeszcze bardziej obniży.

Pozdrawiam serdecznie - Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość RBo

witam, dziekuje wszystkim ktorzy sie wpisali za wskazówki (szczegolnie Janowi Structural - za troche histori i uświadomienie ze mam zegarek "na pewnym poziomie" ) zastanowie sie nad wystawieniem na ebayu lub przekaze go komus z rodziny. sam zamierzam kupic Tag Heuer Monaco wersja mcqueen lu innego Uniona. ktory byście polecali ? mi sie podobaja obydwa

pozdrawim forumowiczów

linki do zdjec ponizej

post-0-0-48416000-1330863214.jpg

1344768grossvm1.e771b1e7a0.jpg

drugi

post-0-0-96107900-1330863217.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monaco należy do niższej półki niz Union.Bazuje na mechanizmach ety,a union ma dopracowane własne b.dobre werki.Sam mam Uniona actrosa z mechanizmem na 51 kamyczkach-wachlika nie słychać(masełko).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość RBo

Znowu cos mi nie wyszło ze zdjeciami :)

Moj UG Flieger duza sekunda - sprzedaje go niedlugo na allegro oraz moj nowy nabytek UG Diplomat Chronograph - zdjecia jakosc niezbyt sorry

post-0-0-82862500-1331126330.jpg

post-0-0-99686300-1331126331.jpg

post-0-0-89131800-1331126337.jpg

post-0-0-01008700-1331126343.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
moj nowy nabytek UG Diplomat Chronograph

Fajny ten Diplomat, gratuluję serdecznie i szczerze.

Pozdrawiam serdecznie - Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5afe4ed16b9d4fa9d9b1699aad551dd1.jpgPanowie pomozecie ? Co to za werk ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno nie Union. Pewnie zwykły gub.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.