Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Dalessi

Rolex (potrzebna pewna część :( )

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dalessi

Witam, a więc tak, posiadam rolexa oyster perpetual datejust, i mam pewien kłopot, otóż pewnego dnia, ide sobie na dworze, patrze nie mam pokrętełka od zegarka (zegarek ma napęd spręzynowy) a bez niego nie działa zegarek, bo te pokrętełko to jego "serce", lecz wcześniej o coś zachaczyłem a pokrętlo nie było dokręcone, i w jakiś spodób się wygieło i wypadło. I mam pytanie takie, kto wie gdzie albo skąd mógłbym kupić/ściągnąć oryginalne pokrętło Rolexa ??. Bardzo proszę o pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokretelko? Czy chodzi Ci o koronke?

wiesz co, wklej najlepiej zdjecie Twojego zegarka...

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dalessi

Znaczy chodzi o koronke

[img=post-0-0-49640900-1330869483.jpg]

[img=post-0-0-33492400-1330869485.jpg]

Jak by trzeba było więcej zdjęć to pisać :), mam nadzieje że coś da się z tym zrobić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie nie widać do końca czy przypadkiem koronka nie odpadła odłamując kawałek wałka ?

Jesteś pewien ze brakuje jedynie koronki ?

Ogólnie można dobrać jakąś bys mógł go nakręcać a w miedzy czasie szukać oryginalnej !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dalessi

Jestem na 100% pewien że nie odłamał się wałek, a nakręcić to go nie mam jak, bo bez tej koronki zegarek nie działa, a tutaj zdjęcie, nie wyraźne troche, ale widać coś że nie ułamane nic, i na pewno brakuje tylko koronki

[img=post-0-0-33032300-1330869486.jpg]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozumiałeś o co chodzi koledze. Ma racje przypuszczjac, ze ułamany jest wałek.

Koronka, czyli to pokrętełko - jest dokręcone do wałka. Kręcąc koronką i tym samym owym wałkiem nakręcasz zegarek (naciągasz sprężynę) Uderzając ułamał sie prawdopodobnie wałek wraz z koronką.

Jednak najlepszym wyjsciem jest wycieczka do zegarmistrza. jesli wałek nie ułmany , dobierze Ci tymczasową koronkę - abyś mógl nakręcać. Jeśli ułamany to poszukijesz wałka i koronki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie zrozumiałeś o co chodzi koledze. Ma racje przypuszczjac, ze ułamany jest wałek.

Koronka, czyli to pokrętełko - jest dokręcone do wałka. Kręcąc koronką i tym samym owym wałkiem nakręcasz zegarek (naciągasz sprężynę) Uderzając ułamał sie prawdopodobnie wałek wraz z koronką.

Jednak najlepszym wyjsciem jest wycieczka do zegarmistrza. jesli wałek nie ułmany , dobierze Ci tymczasową koronkę - abyś mógl nakręcać. Jeśli ułamany to poszukijesz wałka i koronki.

ot właśnie ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dalessi

Aha, no dobra, jak narazie dzięki chłopaki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosze o podanie nr-w cech znajdujacych sie w nastepujacych miejscach

zamek bronsoletki(wewnetrzna strona)

nr-y z wewnetrznej strony wypelniaczty bronsolery

nr z koperty (bity na kopercie od stroiny maskownic bronsoplety)

na tej podstawie mozna zamowic orginalna czesc

pozdrawiam

zegarmistrz norbert żukowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadasz podrabianego Rolexa i chcesz do niego zamówić oryginalną koronkę z wałkiem?

Przecież te części będą więcej kosztowały niż wart jest Twój zegarek.

Poza tym nie ma pewności, że będą pasowały ponieważ Twój zegarek nie ma nic wspólnego z produktem marki Rolex.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.