Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Miro Rawinski

ADRIATICA NEWS, PREZENTACJE

Rekomendowane odpowiedzi

ADRIATICA 8158 All Titanium & Saphire 10 Atm

Najnowszy chronograf firmy ADRIATICA znalazł się na ich stronie firmowej a także u nas :) i dlatego możemy już go wszystkim zainteresowanym zegarkami tej marki zaprezentować.

Szkło:szafir, płaskie, Koperta: tytan, obrotowy ring, średnica koperty 41 mm z rogami 50 mm, grubość 9 mm. Bok koperty polerowany, reszta matt. Mechanizm: ISA 8171 Swiss Made, kwarcowy. Bransoleta:tytan, ogniwa pełne, polerowane ozdóbki, podwójne zapięcie, przyciski z boku, logo A na zapince. WR:10 Atm jako nowy standard.

post-23-0-15568700-1331235764.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ADRIATICA 8158 All Titanium & Saphire 10 Atm

Najnowszy chronograf firmy ADRIATICA znalazł się na ich stronie firmowej a także u nas :) i dlatego możemy już go wszystkim zainteresowanym zegarkami tej marki zaprezentować.

Szkło:szafir, płaskie, Koperta: tytan, obrotowy ring, średnica koperty 41 mm z rogami 50 mm, grubość 9 mm. Bok koperty polerowany, reszta matt. Mechanizm: ISA 8171 Swiss Made, kwarcowy. Bransoleta:tytan, ogniwa pełne, polerowane ozdóbki, podwójne zapięcie, przyciski z boku, logo A na zapince. WR:10 Atm jako nowy standard.

post-2865-0-06555500-1331235767.jpg

Panie Mirku- właśnie przeglądałem stronkę Goldtopu i nie znalazłem tego zegarka. Interesuje mnie jego cena, bo jest dosyć ciekawy.

Pozdrawiam- Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek ADRAIATICA 1076 PILOT CHRONO , najładniejszy PILOT firmy Adriatica doczekał się bransolety.

Zaprezentuję dwie fotki dla zainteresowanych.

Bransoletka oczywiście stalowa, ogniwka pełne, polerowane. Nie są za grube więc nie za ciężkie.

zapinka podwójna, solidna z klamerką zabezpieczającą. Logo A na zapince.

post-23-0-87945400-1331235858.jpgpost-23-0-50796600-1331235951.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ta jest poprostu kapitalna. Pozdrawiam Mirek.

Ładne i te - powiem szczerze, ale ja wolę moją z mechanicznym valjoux w środku.

:), którą niedawno nabyłem i się nią cieszę ... :)

jest super

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,

ciesze się, że znalazłem taki wątek. Chcę kupić pierwszy zegarek i będzie to Adriatic ze względu na to, że po prostu nie chcę Casio, Seiko itp. Przedział cenowy do ~400zł. Bardzo spodobała mi się 1131 All Titanium Black/Sapphire oraz 1069 Pilot Black Titanium & Sapphire, ale niestety nie ma go już chyba. Szukam czegoś w takim stylu na bransolecie chociaż prezentowana kilka postów wyżej ADRIATICA 1111.5213 CHRONO AUTO VALJOUX 7750 też podoba mi się, ale wiadomo... cena. W takim razie jeśli możecie mi coś zaproponować do ~400zł, szkło niekoniecznie szafir, dobrze jakby było 10atm ale 5-tka też ujdzie (swoją drogą uważacie, że w Adriaticach 5atm można się zanużać do 2-3m ? czy do takich zadań tylko 10atm ?), nie musi być z tytanu, kierowałbym się na kwarca raczej na pewno.

Do tego jeśli ktoś wie gdzie można te zegarki zobaczyć we Wrocławiu byłbym wdzięczny z jakieś informacje.

pozdrawiam

Kuba

@Down

To świetnie, może znajdzie się coś ciekawego w tych chrono. Chociaż na dzień dzisiejszy byłbym w stanie kupić 1131 ^^

przyglądnij się też adriatice pilot na unitasie :) oraz replice Wolrdchampiona - wyglądają bardzo dobrze :)

P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Całkiem fajna poza dwoma rzeczami:

- czerwonym trójkącikiem;

- przezroczystym deklem (ten widok surowego VJ mogli sobie darować, bo nie ma na co patrzeć)

PS

Panie Mirku jaka cena ?

czerwony trójkąt - w rzeczywistości nie razi,

co do przeźroczystego dekla - przynajmniej można się pochwalić, że ma się zegarek z valjoux 7550 -

jest bardzo charakterystyczny i jeśli ktoś oglądał "parę" mechanizmów na pewno jest w stanie

rozpoznać. Przyznam, że jest na tyle przyjemnie wykonany, że nawet w surowej postaci

wygląda nieźle. Zeno - oczywiście bardzo fajny ... też :)

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ADRIATICA 12406 AVIATOR Black 10 Atm

ten model Adriatica już jest dobrze znany ale teraz ukazała się nowa wersja z "karbonowaną" tarczą więc jest okazja

aby zaprezentować fotkę. Parametry te same zmieniła sie tylko klasa szczelnosci na 10 Atm. Z tyłu na deklu wygrawerowany samolot chyba DH Gypsy Moth.

post-23-0-39715200-1331239573.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobił sie mały zastój w prezentowaniu nowości ale spowodowane to jest trudnościami z wirusami które opanowały nasz klub. Nie wiem czy mi sie to ładnie uda ale spróbuję coś nowego zaprezentować.

ADRIATICA 8132 CHRONO All Steel 5 Atm.

Stalowy chronograf na pasku. Tarcza czarna "karbonowana". Wypełninienia luminowa. Mechanizm kwarcowy ISA 8172 SWISS MADE, szkło szafirowe płaskie. Koperta ze stalli (satyna i poler) średnicy 46 mm, grubość 11m mm. Skala tacho na obwodzie. Uszy zegarka (do paska) ruchome, przyginaja się do nadgarstka. Pasek gruba skóra, szyta grubą nicią (jak w Zeno)WR 5 Atm. Ładna sztuka i dość oryginalny. :)

post-23-0-97519700-1331244866.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ADRIATICA 12406 AVIATOR

Kolejna przeróbka zegarka Adriatica 12406. W tej samej kopercie z grawerowanym delkem (samolot DH Gipsy Moth) zastosowano inne tarcze, srebrną i ciemny antracyt. Jest okazja aby je zaprezentować :( Średnica 40 mm, grubośc 8 mm, szkło płaskie mineral, mechanizm RONDA 515.

post-23-0-60862800-1331245734.jpgpost-23-0-61578900-1331245962.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ADRIATICA 1087.5264CH BLACK PILOT CHRONO

Bardzo efektowny nowy PILOT chronograf w stalowej kopercie z ruchomymi uszami do paska. Sam pasek 24 mm ze skóry siodlarskiej (saddler) szyty białą nicią. Mechanizm zegarka kwarcowy z nową RONDĄ 5040. Duży, podwójny datownik, WR 5 Atm. Szkło mineralne płaskie, utwardzane.

Wymiary: szer 45 mm (z koroną 50 mm) wysok. 50 mm ( z uszami 58 mm) grub.14 mm. Kawał zegarka na ręku :lol:

post-23-0-55960000-1331246665.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ten ostatni to chyba jedyna ciekawa propozycja od firmy Adriatica ostatnimi czasy. Wydaje mi się, że ktoś w Klubie już ma taki model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten ostatni to chyba jedyna ciekawa propozycja od firmy Adriatica ostatnimi czasy. Wydaje mi się, że ktoś w Klubie już ma taki model.

Też się zgadzam, że jest wyjątkowy. Przypomina mi trochę Zeno 3557 Carré OS Pilot. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę robi wrażenie, szkoda że nie ukazałą się parę miesięcy temu - wówczas kupiłbym Adriaticę a nie Zodiaca :lol:

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem go na żywo w galerii handlowej. Prezentuje się świetnie. Pozdrawiam Mirek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem go na żywo w galerii handlowej. Prezentuje się świetnie. Pozdrawiam Mirek.

Dorzucę jeszcze fotkę z tyłu gdzie lepiej widać zasadę ruchomych skrzydełek (rogów) do paska.

Zegarek przez ten ruchomy element mimo swojej niewątpliwej wielkości, świetnie się układa nawet na moim 18 cm nadgarstku. :rolleyes:

post-23-0-53568500-1331246711.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej sprzedający się model Adriatica 1065 PILOT został uzupełniony przez wariant z biała tarczą. Nie ma uroku "starego" czarnego PILOTA.. ale zaprezentować go można :)

ADRIATICA 1065 WHITE PILOT

Troszkę danych: Szkło: mineralne, hartowane płaskie

Tarcza: biała, matowa tzw. stara biel Cyfry czarne, wypukłe . Wskazówki czarne z wypełnieniem luminova "świecą" Duża podwójna data na 12-tej

Koperta: stal nierdzewna lekko satynowana na brzegach, otok szkła polerowany, średnica 42 mm, grubość 9 mm

Mechanizm: kwarcowy RONDA 5203 SWISS MADE

Dekiel: stalowy wkręcany z uszczelką gumową.

Pasek: skóra, czarny 22 mm szyty białą nicią. Zapinka stalowa typu motyl

WR: 5 Atm

post-23-0-14723400-1331247815.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dwóch latach braku tego modelu zegarka na rynku firma Adriatica wznowiła produkcję (montaż) fajnego PILOTA w tej samej kopercie co 8102 UNITAS :) oczywiście dużo taniej.

ADRIATICA 8102 PILOT 24h 10 Atm

Szkło: mineralne hartowane, wypukłe (soczewka)

Tarcza: czarna lub biała, indeksy wskazówki stalowe ze "świecącą" luminova

Koperta: stalowa, polerowana lub satyna, średnica 42 mm ,grubość 10 mm w najwyższym punkcie szkła.

Mechanizm: kwarcowy RONDA 515 SWISS MADE

Dekiel: stalowy, wkręcany z uszczelką gumową Pasek: skóra 22 mm, czarny, szyty

Funkcje: godzina, minuta, sekunda i data oraz czas 24 godzinny pokazywany dodatkową wskazówką. Można ustawić przy jej pomocy czas w innej strefie czasowej np. w Nowym Jorku.

WR: podniesiona do 10 Atm :)

81025224black24h.jpg

post-23-0-59164900-1331248084.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ADRIATICA 8159 All Titanium 10 Atm

Nowy model o ładnym i obszernym wystroju. "Karbonowana" tarcza i polerowane elementy koperty i bransoletki uatrakcyjniają wygląd. Fajny zegarek w przyzwoicie dobrej cenie. :lol:

Troszke danych: Szkło: mineralne, hartowane, płaskie. Tarcza: czarna/antracytowa, karbonowana. Indeksy i wskazówki chrom z luminova. Skala tacho czarno/biała

Koperta: tytan, satyna. Boki polerowane. Średnica 42 mm , grubość 10 mm

Napęd: kwarcowa RONDA 515 SWISS MADE. Dekiel: tytanowy, wkręcany z uszczelką gumową

Bransoleta: tytanowa, ogniwa pełne, satyna. Regulowana wielkość. Bezpieczna, podwójna zapinka. WR: 10 Atm

post-23-0-94600400-1331248385.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

chciałbym poinformować miłośników zegarków mechanicznych, że ponownie pojawiają się w firmie Adriatica zegarki ze sprawdzonymi w eksploatacji mechanizmami ETA 2824. Oto jeden z nich: :) jest też z białą tarczą i będzie pozłacana wersja.

ADRIATICA 8196 Auto Steel Black & Sapphire 10 Atm

Szkło: szafirowe płaskie

Tarcza: czarna lekko tłoczona. Indeksy i cyfry stalowe, wskazówki stalowe z luminova

Koperta: stal nierdzewna, polerowana. Średnica 42 mm (48 mm z uszami), grubość 9 mm

Mechanizm: automatyczny 26 Jewels ETA 2824.1 SWISS MADE

Dekiel: stalowy wkręcany ze szkłem do wnętrza Bransoleta: 22 mm stalowa nierdzewna z podwójną, bezpieczną zapinką

post-23-0-08306700-1331251914.jpg8196deck.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkło: szafirowe płaskie

Tarcza: czarna lekko tłoczona. Indeksy i cyfry stalowe, wskazówki stalowe z luminova

Koperta: stal nierdzewna, polerowana. Średnica 42 mm (48 mm z uszami), grubość 9 mm

Miro,

a nie jest to eta 2824-2 - tak znajomo mi wygląda ten mechanizm. Zegarek wygląda ładnie :) - do tego eta i szafirowe szkła - nieźle :)))

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na deklu widzę 2824.1 :)

ładny zegareczek w dobrej cenie. Ciekawe jak prezentują się inne wersje kolorystyczne. Chyba się starzeję, bo bicolor jakiś po głowie chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jak bedziemy mieli inne modele to zrobię fotkę i wkleję. Narazie seria z ETĄ rozeszła sie "na pniu". Nie dziwię się bo cena była super. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

na bazie tej samej koperty co poprzedni model 8177 CHRONO firma Adriatica wypuściła model tańszy, zwykły, kwarcowy. Przedstawię bo ciekawie wygląda i chyba może się podobać.

Jest też z tarczą czarną i srebrną. Ciekawostka jest też to, że wewnątrz jest mechanizm ETA a nie RONDA. :rolleyes:

ADRIATICA 8177 STEEL Azure 5 Atm

Szkło: mineralne lekko wypukłe

Tarcza: jasno/srebrna, wskazówki i cyfry niebieskie,

Koperta: stalowa nierdzewna, polerowana. Średnica 46 mm (w rogach 55 mm) grubość 10 mm

Mechanizm: kwarcowy ETA 955 SWISS MADE, Dekiel: stalowy, wkręcany z uszczelką gumową

Pasek: skóra 22 mm czarny typ kroko, klamerka stalowa, WR: 5 Atm

post-23-0-39300400-1331253181.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

chciałbym poinformować miłośników zegarków mechanicznych, że ponownie pojawiają się w firmie Adriatica zegarki ze sprawdzonymi w eksploatacji mechanizmami ETA 2824. Oto jeden z nich: :D jest też z białą tarczą i będzie pozłacana wersja. ADRIATICA 8196 Auto Steel Black & Sapphire 10 Atm

Szkło: szafirowe płaskie Tarcza: czarna lekko tłoczona. Indeksy i cyfry stalowe, wskazówki stalowe z luminova

Dekiel: stalowy wkręcany ze szkłem do wnętrza Bransoleta: 22 mm stalowa nierdzewna z podwójną, bezpieczną zapinką

8196.jpg

Witam,

Jak bedziemy mieli inne modele to zrobię fotkę i wkleję. Narazie seria z ETĄ rozeszła sie "na pniu". Nie dziwię się bo cena była super. :D

ogladałem dziś ten zegarek - w kieleckich sklepach są dostępne wersje białe i czarne w cenie 695,00 zł na półce, czyli jeszcze coś do urwania bo w mniejszych sklepach da się ponegocjować z właścicielem :D. Wersja biała wygląda moim zdaniem dużo lepiej z tą bransoletą, ale generalnie to mimo "błysku" bransolety to ascetyczne to strasznie - choćby skala rezerwy naciagu i już byłoby i efektowniej a i wygodniej. Mechanizm mechanizmem, ale zegarek jakiś taki mało ciekawy - klasyczny do bólu.

post-28489-0-54413700-1331253519.jpg

post-28489-0-29970100-1331253537.jpg

- - -

Krzysztof - by kajot04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.