Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość RadekW

Grovana - wszystko o tej firmie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość RadekW

Witam wszystkich. Próbowałem tu kiedyś się dowiedzieć o grovanie ale praktycznie nic się nowego nie dowiedziałem. Jestem posiadaczem mechanicznej grovany 1130. Szukam informacji o tym zegarku i o tej firmie. Prosiłbym znających temat o wpisywanie się i podawanie informacji i linków o tej firmie, bowiem oprócz ubogiej strony internetowej jaką ta firma posiada niewiele można się o niej dowiedzieć. Wiem że firma powstała w 1924 roku, i bardzo ciekawy jestem jak wyglądały starsze grovany 30, 40 50 lat temu ale nigdzie tego nie można znaleźć, może z prostej przyczyny że jest a raczej wtedy była to mała firma. Nawet na aukcjach internetowych trudno coś znaleźć. Jak stoi ta firma i jakość wyrobów tej firmy obok np. adriatiki, delbany czy atlantica. Słyszałem od kilku sprzedawców tylko że jakościowo jest lepsza od adriatiki, delbany i że dorównuje jakośią atlantikowi. Proszę o wszelakie wpisy i i nformacje a może linki co do tych zegarków. Pozdrawiam serdecznie. Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to nazwa handlowa, a zegarki są robione w Artax Watch Ltd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artax produkuje pod marka Adriatica.

Wydaje mi się, ze Grovana group to marka Grovana i Revue Thommen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za pomyłkę.

GROVANA UHRENFABRIK AG

Bisnachtweg 42

4456 Tenniken

Szwajcaria

Telefon : ‎+41 61 971 42 55

Faks : ‎+41 61 971 42 81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.