Gość cuzyn7429 #76 Napisano 25 Października 2009 Witam, mam inny problem kupiłem prw 500 na pasku z tworzywa sztucznego i dokupiłem do zegarka bransoletę tytanową i zaczął się problem,przysłali chyba nie kąpletną ,bez dystansów między zegarkiem a bransoletą (nazwali to wypełniacze) Najciekawsze jest to że inna osoba w tej firmie powiedziała że ta część(wypełniacz) jest integralna razem z bransoletą ,ale mi przysłali gołą bransoletę.Może ktoś ma taki zegarek i podpowie jak wygląda łączenie bransolety z zegarkiem,dzięki,pozdro. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whats up 0 #77 Napisano 5 Listopada 2009 ja niestety nie posiadam zadengo narazie zegarka ale sie czailem na protreka 500t i potem na g-shocki roznego rodzaju ale wszytskie musza miec waveceptory i solar tougha one mialy ;] a jak Ci sie spisuje zegareczek ?? moze dam sie namowic na protreka slicznego z tytanowa bransoleta ;] 0 SEIKO RULEZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bryku2 1 #78 Napisano 15 Listopada 2009 Nowy paw1200t w drodze:) zobaczymy co to za cacko,wczesniejszy paw1100t był rewelacyjny (przynajmniej wygląd) 0 It's not Your musicIt's not Your clothesIt's not Your favourite colourIt's Your watch that tells most about who You are!--------------------------------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greg_AS 0 #79 Napisano 20 Listopada 2009 WitamChcę zakupić zegarek Casio Protrk PRW-1500T-7V. Proszę użytkowników o opinie: Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość marynio #80 Napisano 23 Listopada 2009 Właśnie zostałem szczęśliwym posiadaczem takiego cacuszka : Casio Protrek PRG 80L.Niestety mam problem z wrzuceniem fotki.Mam tez pytanie do posiadaczy 80-siątek: czy podczas przełączania pomiędzy miastami w trybie World Time jest sygnał dżwiękowy tak jak przy używaniu innych funkcji czy nie?.Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość marynio #81 Napisano 24 Listopada 2009 Właśnie zostałem szczęśliwym posiadaczem takiego cacuszka : Casio Protrek PRG 80L.Niestety mam problem z wrzuceniem fotki.Mam tez pytanie do posiadaczy 80-siątek: czy podczas przełączania pomiędzy miastami w trybie World Time jest sygnał dżwiękowy tak jak przy używaniu innych funkcji czy nie?.Pozdrawiam. Pytanie już nieaktualne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #82 Napisano 25 Listopada 2009 (edytowane) Edytowane 27 Listopada 2009 przez seiken 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whats up 0 #83 Napisano 16 Grudnia 2009 A ja dzis zostalem szczesliwym posiadaczem jak i wlascicielem Casio PRW 500T-7VER i musze to dzis opic^^ bo poszlo 1099.00zl ale nie w bloto !! jest idealny. nie dlugo postaram sie wrzucic foty i troche o nim napisac ;p pozdrawiam ;] 0 SEIKO RULEZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whats up 0 #84 Napisano 8 Stycznia 2010 cze. jak skalibrowac cisnieniomoerz i wysokosciiomierz ?? wie kto moze ?? bylbym bardzo wdzieczny ;] 0 SEIKO RULEZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whats up 0 #85 Napisano 18 Stycznia 2010 juz nikt nie kupuje ani nie uzywa protrekow ?? Smutne... 0 SEIKO RULEZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
panx 0 #86 Napisano 18 Stycznia 2010 cze. jak skalibrowac cisnieniomoerz i wysokosciiomierz ?? wie kto moze ?? bylbym bardzo wdzieczny ;] Skalibrować ciśnieniomierz. Pomiar wysokości zapewne odbywa się na zasadzie pomiaru różnicy ciśnienia - tego się nie kalibruje.Zegarek nie wie czy to ty poruszasz się w pionie czy to ciśnienie się zmienia. A że ciśnienie prawie zawsze spada albo rośnie to pomiar wysokości zawsze będzie obarczony pewnym błędem. Ja mieszkam ok.200-205 m n.p.m. a zegarek pokazuje zazwyczaj wysokość pomiędzy +400/-50m(sprawdzane przy skrajnych wartościach ciśnień). Jeśli naprawdę zależy ci na dość dokładnym pomiarze wysokości to potrzebujesz np.GPS, przy okazji masz precyzyjny czas (i wiele innych funkcji).Całkiem przyzwoite GPS-y są do kupienia za 300-400zł, a używane jeszcze taniej. Jak skalibrować ciśnieniomierz będziesz miał w instrukcji obsługi. Jak jej nie masz to można pobrać za darmo z sieci:http://world.casio.com/wat/download/en/manual/ Kalibracja polega na ustawieniu ciśnienia takiego jak na bardzo dokładnym barometrze.Sądzę że jednak będzie niepotrzebna, fabrycznie powinno być to wystarczająco dobrze ustawione. A do przybliżonego pomiaru wysokości względnej nie ma zupełnie znaczenia czy zegarek jest skalibrowany.Zazwyczaj niepotrzebne jest też znać dokładną wartość ciśnienia. Ważniejsza jest tendencja i tempo zmian ciśnienia dla ludzi którzy rzeczywiście korzystają z takiej funkcji a nie traktują tego jak gadżet. Do precyzyjnych pomiarów jak ktoś potrzebuje są inne urządzenia niż zegarki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whats up 0 #87 Napisano 20 Stycznia 2010 bomba ;] teraz wszystko wiem i bardzo Ci dziekuje za ta wyczerpujaca wypowiedz bo jasną ;] 0 SEIKO RULEZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greggor 0 #88 Napisano 20 Stycznia 2010 (edytowane) Jeśli naprawdę zależy ci na dość dokładnym pomiarze wysokości to potrzebujesz np.GPS, przy okazji masz precyzyjny czas (i wiele innych funkcji).Całkiem przyzwoite GPS-y są do kupienia za 300-400zł, a używane jeszcze taniej. Jeżeli mogę doprecyzować Twoją wypowiedź, to powiem, że pomiar wysokości przy użyciu odbiorników GPS odbywa się dwojako: 1. Na podstawie tak zwanej współrzędnej pionowej. Jest to pomiar mało dokładny, gdyż oparty na matematycznym modelu kształtu Ziemi zaimplementowanym w urządzeniu. 2. Za pomocą altimetru, czyli urządzeniu do określania wysokości na podstawie trendu zmian ciśnienia atmosferycznego (stosowane w droższych odbiornikach GPS). Jest to to samo urządzenie (co do zasady działania) jak te montowane w zegarkach. O jakości i dokładności nie wypowiadam się. Powiem tylko tyle, że w używanym przeze mnie odbiorniku GPS marki Garmin GPSMap 60csx pomiar wysokości przy włączonym altimetrze jest zadziwiająco dokładny i jego odchyłki są rzędu +/- kilka metrów. Sprawdzone w punktach o wysokościach dokładnie znanych (szczyty górskie). Powiem też, że moje doświadczenie, jak i innych użytkowników tych urządzeń pokazuje, że najbardziej dokładne pomiary wysokości uzyskuje się... nie kalibrując wysokościomierza. Co do podanych przez Ciebie cen, to kwota 300-400zł na przyzwoity nowy odbiornik GPS może dotyczyć jedynie odbiorników samochodowych, w których raczej wysokościomierzy nie instaluje się.Porządny nowy outdoorowy odbiornik GPS to wydatek rzędu 1000zł. Używane oczywiście taniej. Edit: literówki Edytowane 20 Stycznia 2010 przez greggor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whats up 0 #89 Napisano 21 Stycznia 2010 o to super teraz juz jestem pewien na 100 % ze nie trzeba nic kalibrowac najwazniejszy i tak jest barometr 0 SEIKO RULEZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoltar12 0 #90 Napisano 21 Stycznia 2010 Witam.Właśnie kupiłem zegarek PRW-500-1VER. Jutro powinna nadejść przesyłka.Szukam do niego instrukcji obsługi w j. polskim. Myślę, że z uwagi na ilość funkcji bez instrukcji ani rusz. Więc proszę o pomoc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whats up 0 #91 Napisano 22 Stycznia 2010 Instrukcje obslugi w j.polskim mam. PRW 500T-7VER czyli to samo ale jak mam Tobie ja przeslac co ??? 0 SEIKO RULEZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoltar12 0 #92 Napisano 22 Stycznia 2010 (edytowane) Instrukcje obslugi w j.polskim mam. PRW 500T-7VER czyli to samo ale jak mam Tobie ja przeslac co ??? Dzięki za odpowiedź. Swą propozycję przesłałem na pw. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam Może ktoś wie jaka jest różnica /oczywiście poza ceną / między 500-1ver a 500T-7ver lub PRW-1500-1VER a PRW-1500 T-7VER Edytowane 22 Stycznia 2010 przez zoltar12 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sprocket 0 #93 Napisano 23 Stycznia 2010 Altimetra czy tez wysokosciomierza nie kalibruje sie bo to tak nic nie da, uzywa sie tego tylko i wylacznie w danej chwili np. wchodzac na gore czy tez jazda winda.Altimeter moze tez cie oklamac jesli idac pod gore np. 6 godzin w tym czasie zmieni sie ogolnie cisnienie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whats up 0 #94 Napisano 23 Stycznia 2010 Mieszkam w wieżowcu na 12 pietrze i juz zauwazylem ze wykres cisnien jest postrzepiony jak czesto sie przemieszczam ;] jak sie siedze w domu caly dzien wykres wychodzi sliczny ;p 0 SEIKO RULEZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sprocket 0 #95 Napisano 26 Stycznia 2010 To jesli z tego 12 pitra zbiegniesz na dol - to zobaczysz prawdziwa wysokosc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whats up 0 #96 Napisano 26 Stycznia 2010 albo zjade winda 0 SEIKO RULEZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazior 492 #97 Napisano 30 Stycznia 2010 a ja dzis wszedlem w posiadanie PRG-80 i powiem ze jest bardzo fajny i calkiem spory. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whats up 0 #98 Napisano 30 Stycznia 2010 No i gratuluje I jakie wrazenia ?? 0 SEIKO RULEZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whats up 0 #99 Napisano 26 Lutego 2010 I jak wasze protreki po zimie ?? moj mierzyl temperature w pracy 0 SEIKO RULEZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sprocket 0 #100 Napisano 2 Marca 2010 Mam pytanko, w Polsce dobrze dostepna jest synchronizacja czasowa czy trzeba jakos szczegolnie wystawiac zegarek pod okno czy moze na balkon ?Dodam ze ja mieszkajac w srodkowej Canadzie nie mam problemu z synchronizacja a wiadomo ze nadajnik jest w srodkowej ameryce i te pare tysiecy km jest.Z Niemiec do Polski nie powinno byc problemu ale moze jest slabszy nadajnik, ktos wie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach