Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość vichek1966

Nowa Omega Seamaster spieszy ok.60 sek.na każde 15 min.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vichek1966

Nie mogę uwierzyć!!!! - a jednak, moja nowa omega seamaster 300m. profesional kal.1120 spieszy jak głupia.Dzisiaj zaniepokoił mnie zupełnie inny niż powinien czas na moim nowym zegarku.Ustawiłem do stronki z czasem i już po pierwszej minucie zobaczyłem różnicę na ok. 5sek a teraz po upływie 30min.od ustawienia przyspieszyła 140sek.Zanim coś z tym zrobię,chciałem zapytać Kolegów czy już się z czymś takim spotkali? a jeżeli tak ,to co było przyczyną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ustawiłem do stronki z czasem i już po pierwszej minucie zobaczyłem różnicę na ok. 5sek a teraz po upływie 30min.od ustawienia przyspieszyła 140sek.Zanim coś z tym zrobię,chciałem zapytać Kolegów czy już się z czymś takim spotkali?

Teoretycznie wszystko może szwankować... :wink:

Piszesz ,że jest to nowy egzemplarz zatem nie ma się co zastanawiać tylko serwis.

btw.masz do niej C.O.S.C ?

pzdr.

rossi77

"...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vichek1966

Tak mam wszystkie papiery i prawo do odesłania tego zegarka do 7- miu dni do sprzedawcy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vichek1966

Już nawet zacząłem się zastanawiać ,czy jej nie podkręciłem za bardzo na pierwszy raz.Poprostu zgłupiałem - zwłaszcza,że do tego zakupu szykowałem się już dłuższy czas a tu masz ci babo placek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak mam wszystkie papiery i prawo do odesłania tego zegarka do 7- miu dni do sprzedawcy

A masz do niej plastikowe karty ?

Powinny być trzy w tym jedna to:miedzynarodowa karta gwarancyjna..

EDIT:jezeli jest gwarancja to nie widze potrzeby odsyłnia zegarka do sprzedawcy.Jak poszukasz na forum znajdziesz bardzo dobre opinie o SGPL.

pzdr.

rossi77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vichek1966

Tak mam,są włożone zaraz przy ksiażeczce z instrukcją w kremowego koloru wyglada jak skurzannym etui.No właśnie, czyżbyś sugerował żeby raczej skorzystać z tej gwarancji niż użerać się ze sprzedawcą? ( swiss watches uk.).Prawdę mówiąc nie mam wielkiego pojecia o całej procedurze a czsu mam niewiele -jeżeli liczyć czas do odesłania zegarka z powrotem.Z drugiej strony mieszkam na takim wygwizdowie w Szkocji,że wątpię czy tu w okolicy byłby możliwy servis omegi.Jezeli mógłbyś mi coś doradzić to będę wdzięczny.Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procedura jest bardzo korzystna.Dzwonisz do SG Polska i opisujesz problem.Zamawiasz na ich koszt kuriera który odbiera od Ciebie (z domu) zegarek.Po ok.7-14 dniach odsyłaja Tobie w ten sam sposob wyregulowany(naprawiony) czasomierz.Generalnie nie masz się czym przejmować poniewaz nic się nie stało.Omega ma świetny serwis... :wink:

pzdr.

rossi77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vichek1966

Serdeczne dzięki Rossi77.Gdybyś tak zechciał jeszcze podpowiedzieć co to jest SG Polska - to tak żebym miał większe szanse znalezienia ich numeru tel.?...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gdybyś tak zechciał jeszcze podpowiedzieć co to jest SG Polska - to tak żebym miał większe szanse znalezienia ich numeru tel.?...

Swatch Group Polska.

K_L_I_K

pzdr.

rossi77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vichek1966

Dziękuje Ci jak niewiemco Rossi77.Jutro rano dzwonię do sprzedawcy i jeżeli on odbije piłeczkę to skorzystam z Twoich wskazówek.Z dwojga złego wolałbym posłać ten zegarek do Polski.Nasi Rzemieślnicy są bardziej rzetelni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisałeś gdzie kupiłeś Omegę. Jeżeli w Anglii, to czy nie każą ci naprawiać jej w SG England?(czy jak to się nazywa).

A nawet jeżeli kupieś ją w Polsce i zadzwonisz do SGPL mówiąc że mieszkasz na Wyspach, to czy nie każą ci naprawić jej na miejscu?

Jeśli zaadoptujesz psa, to nie zmienisz tym świata, ale cały świat zmieni się dla tego psa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem,że b.często ludzie narzekają na omegi...Za co placimy? Zauważyłem,że wykonanie takiej np. certiny first nie odbiega wcale od seamastera ,mechanizmy też ety (1020 nie jest żadną rewelacją).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 2 omegi i chodzą jak marzenie :mrgreen:

1. to 300 M Diver Chronometer z kal.1120, posiadam ją 7 lat i śpieszy mi 0,5s na dobe!!!!!!

2. to Co-Axial Power Reserve kal.2627, posiadam 3 lata i śpieszy mi nieco wjęcej ale od nowości 2s na dobe!!!

Wracając do problemu ta Twoja omega mogła zostaĆ "uderzona" lub mogła spaśĆ podczas transportu i zeskoczył włos co powoduje tak dużą otchyłke! (słyszałem od znajomego jak miał taki przypadek, naprawili mu i teras jest zadowolony) :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli możesz oddac to nad czym sie zastanawiasz. Oddaj i kup drugą, albo wymień. Tak chyba lepiej niz miec zegarek naprawiany. Co do naszych "rzemieślników: w Swatch serwis - to nie licz na wiele. Poszukaj na forum co wyprawiali czasem. Z Omegami PO wlącznie. :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli odchylka jest az taka - mogł wlos sie skleić - podczas transportu - czasem wystarczy delikatne potrząsniecie , stukniecie o rękę - to sie często w brew pozorom zdarza podczas lezakowania zegarka dlugiego lub transportu . Bylo o tym na forum juz wielokrotnie !

Sam też mialem podobny przypadek a poniewaz uparlem sie zeby nie oddawać Omegi nigdzie - znając beznadziejny serwis SG (tez bylo o tym wiele razy) . Moj seamaster po przyjeżdzie spieszyl sie 3sek. na minutę i wiedzialem ze wlos jest sklejony - nic innego nie moglo sie stać - po dwoch energicznych ale lekkich uderzeniach o rękę wszystko wrocilo do normy - dokladnośc chodu wrocila na plus 2 sek/24H .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vichek1966

Serdeczne dzięki Koledzy a sczególnie dziękuję Panu Piotrowi " Staruszek"

Zadzwoniłem wczoraj rano do sprzedawcy w UK. Był zaskoczony i chyba nie wiedział co ma mi powiedzieć w danej chwili.Umówiliśmy się,że jak wrócę z pracy będzie na mnie czekał mail z jakąś sensowną propozycją.Po powrocie przeczytałem lakoniczny tekst typu sorry - gwarancja jest tam i adres Swath Group w UK.Adres był ale numeru tel. nie było.Spróbowałem przez internetową ksiązkę tel, ale nie znalazło ani adresu ani biznesu.Chciałem poprostu zapytać, jaka jest procedura wysyłania zegarka.Po paru nieudanych próbach namierzenia tel. customer service w Swatch G, znalazłem namiary na Omegę w Szwajcarii.Pomyślałem,że zanim wyślę zegarek do Polski poczekam co Oni mi tam powiedzą.Napisałem więc do Omegi z wyjaśnieniem sprawy i prośbą o podpowiedź - co dalej.Napisałem też do mojego sprzedawcy "swiss watches direct",że mam jak pod górkę i może raczej wyslę mu ten zegarek z powrotem.

Kiedyś straciłem Omegę seamaster 1966r.na ebay-u i wolałem nie ryzykować wysyłki bez wcześniejszych uzgodnień telefonicznych. A tu proszę nie ma numeru...

Oczywiście ,mógł być pod innym operatorem ale wkońcu dlaczego ja miałbym to ustalać?...Dzisiejszego wieczoru z ciężkim sercem do kompa- co treż mi odpisali?..

Mój sprzedawca przeprosił raz jeszcze i podał wszystkie szczegółowe namiary na S.G.

i poprosił,żebym zanim mu odeślę zegarek porozmawiał z nimi.To wydało mi się ok.

Ze Szwajcarii dostałem maila, że im też przykro,dali namiary na to samo S.G w UK.

i powiadomili,że wysłali do nich maila.I to też wydało mi się rozsądne.Potem znalazłem post Staruszka i pomyślałem,że w zasadzie do stracenia nic nie ma.Potrząsnąłem parę razy , uderzyłem w dłoń i..... chyba dzała.Sprawdzam co jakieś 10-minut wskazówka sekundnika jak zaczarowana- razem z komputerem.Czas na test dokładności chodu!!! ...I co najważniejsze wraszcie na ręce - i znowu mi się podoba!

Raz jeszcze wielkie dzięki.A co tam,otwieram coś do picia.Twoje zdrówko Staruszek.

A swoją drogą Kto by pomyślał,że z zegarkiem nieraz trzeba jak z Kobietą?...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę wystąpić w obronie Omegi i niby narzekania na nią.Miałem osiem lat Seamaster Chrono Diver 300 i odchyłka przy normalnym noszeniu wynosiła 1 sek/36 h.Teraz noszę 2 letnią PO i jest jeszcze dokładniejsza ale na noc odkładam ją koronka w dół bo słyszałem, że tak wyrównuje się dzienne przyspieszenie z noszenia na nadgarstku.Sekundę robi na dwie doby.

Musiał niestety trafić się wadliwy egzemplarz a to się wszystkim może zdażyć lub jakieś uszkodzenie w użytkowaniu, może jakiejś wysyłce itp.

CASIO G-SHOCK G-100 1AV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomtomb

Sorry,

ale takie twierdzenia typu: 1s/36h przypominają mi to:

od wymiany do wymiany ni grama oleju, ew. pali do 4,5 ON/1000, ew. słyszę drugie skrzypce w trzecim rzędzie:)))))

Trochę to śmieszne, bo niedługo odchyłkę będzie określać się w ten sposób: 0,25s/48h przy zegarku umieszczonym równolegle do północnej ściany nośnej budynku wielomieszkaniowego (jesli nie mieszkasz w zabudowie osiedlowej: równolegle do zagonu kapust za oknem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomtomb

Sorry,

od wymiany do wymiany ni grama oleju, ew. pali do 4,5 ON/1000, ew. słyszę drugie skrzypce w trzecim rzędzie:)))))

Trochę to śmieszne, bo niedługo odchyłkę będzie określać się w ten sposób: 0,25s/48h przy zegarku umieszczonym równolegle do północnej ściany nośnej budynku wielomieszkaniowego (jesli nie mieszkasz w zabudowie osiedlowej: równolegle do zagonu kapust za oknem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sorry,

Wot filozofia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.