Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jacek GD

Vacheron Constantin Overseas 47040.B01A.9093

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Jestem nowym i zielonym forumowiczem.

Mam na imę Jacek i mieszkam w Gdańsku.

Jestem przed zakupem zegarka Vacheron Constantin Overseas 47040.B01A.9093.

Cenę już wynegocjowałem z Apartem. Oczekuję na przesłkę z Warszawy do Gdańska.

U nas niestety ta marka nie jest dostępna.

Mam prośbę do znawców marki czy warto. Nie chcę dyskutować o wyglądzie i stopniu skomplikowania mechanizmu. Wiem że kupuję zegarek z dolnej półki tej firmy.

Jestem zdecydowany i oczekuję argumentów przeciw zakupowi, jeżeli takie macie, albo za.

Po prostu po pół roku finiszuję bo w końcu Apart podszedł rozsądnie do ceny ( dla mnie do zaakceptowania po porównaniu cen w innych krajach) .

Oczekuję rzeczowych uwag. Zrewanżuję się oczywiscie po zakupe zdjęciem zegarka- lepszym na pewno niz w ostatnim pojedynku.

Pozdrowienia z nad morza dla wszystkich klubowiczów.

Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jacku,

skoro go kupujesz to warto:)

a poważnie, to nie jestem znawcą ale kupujez zegarek jednej z najbardziej prestiżowych firm na świecie - to że to model z nizszej półki nie ma znaczenia, bowiem dając przyklad z rynku samochodowego to Aston Martin db7 to nadal aston martin - fakt ze jest model DB9, jest nieistotny. Masz po prostu zegarek z najwyzszej półki.

Nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz, bo zegarek jest jak najbardziej zacny - kwestia czy sie podoba czy nie nie ma znaczenia - ma sie podobać Tobie i tyle.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam przymierzałem się do zakupu tego zegarka i śmiem twierdzić, że egzemplarz który idzie do Ciebie ja miałem już na nadgarstku. U mnie przegrał co prawda konfrontację z RO ale na pewno nie będziesz żałował wyboru. Na nadgarstku wygląda bardzo dobrze i żadne zdjęcia tego nie oddają. Jeśli dodać do tego naprawdę przyzwoitą cenę jaką zaproponował Apart to Twój wybór jest ze wszech miar słuszny. Ostatecznie Vascheron to jest Vascheron i w każdym wykonaniu to najwyższa światowa klasa.

Gdybyś jeszcze nie widział tych zdjęć to zerknij na nie. Przynajmniej w części oddają urodę tego zegarka:

http://www.connectingwatches.com/forums/cf...amp;Author=6790

pozdrawiam

Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby nie kształt bezela (ale to przecież wizytówka modelu) to byłby dla mnie idealny.

Jeśli design tego modelu to dlaciebie właśnie to - ekstra wybór - gratuluje i życzliwie zazdroszczę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jacku,

skoro go kupujesz to warto:)

a poważnie, to nie jestem znawcą ale kupujez zegarek jednej z najbardziej prestiżowych firm na świecie - to że to model z nizszej półki nie ma znaczenia, bowiem dając przyklad z rynku samochodowego to Aston Martin db7 to nadal aston martin - fakt ze jest model DB9, jest nieistotny. Masz po prostu zegarek z najwyzszej półki.

Nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz, bo zegarek jest jak najbardziej zacny - kwestia czy sie podoba czy nie nie ma znaczenia - ma sie podobać Tobie i tyle.

Pozdrawiam

porównanie nie trafione z tymi astonami. Autor kupuje nowy zegarek. Aston DB7 nie jest dostepny juz jako nowy. To bezposredni poprzednik właśnie DB9, coś jak Golf IV i V. Lepszym porównaniem byłoby napisanie ze kupujesz Merca C zamiast E, S itp. Ciagle Merc, nowy z salonu, ale niższy model, mniej bajerów(komplikacji), sgtopnia rozbudowania itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkjie dzięki za poparcie. Człowiek się lepiej czuje jak jakego decyzjii nie neguje nikt tak na prawdę zdecydownie.

Dla kolegów z forum-fajnie,że z Apartem w końcu udało się negocjować - duży plus dla obsługi, w Kruku, którego klirntem jestem od lat nie było dyskusji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
Wielkjie dzięki za poparcie. Człowiek się lepiej czuje jak jakego decyzjii nie neguje nikt tak na prawdę zdecydownie.

Pewnie koledzy chcieli być taktowni, niestety prawda o tym zegarku jest jednak trochę inna. W środku Overseasa znajdziesz stary werk Jaeger-LeCoultre, który kiedyś producent ten stosował w najtańszym modelu z linii Master Control. Obecnie Jaeger wprowadził nowy, lepszy konstrukcyjnie mechanizm - niestety Vacheron został na starym i gorszym poziomie. Cena katalogowa tego VC, to jakiś ponury żart. Za dużo mniejsze pieniądze można kupić ciekawszy czasomierz. Na topie, Overseas nie wytrzymuje porównania z Audemars Piguet RO czy Aquanaut Patka nie mówiąc już o linii Nautilus. Sorry za szczerość, ale pisanie o tym konkretnym modelu Overseasa, którego dotyczy ten wątek, w kontekście Astona Martina, to nieporozumienie. Jak AM zrobi samochód na częściach od Renault albo Forda, wtedy będziemy mogli bawić się w takie porównania, o ile nie będzie to jakaś niesamowita konstrukcja taka jak dzieło Volkswagena w postaci Bugatti Veron. Niestety, prestiżowy napis na tarczy i ładna bransoleta, to jednak trochę za mało. Od takiej firmy jak VC oczekuje się znacznie więcej. Jeżeli zdecydujesz się na zakup Overseas, a nie nosisz zegarka codziennie, to bez rotomatu będziesz miał biedę - rezerwa chodu wynosi zaledwie 38 godzin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj kupiłem ten zegarek. I nie decydowała cena tylko wygląd, wielkość tarczy i jej piękne tlo, waga, wodoszczelmość. Dziękuję za uwagi pozytywne i te negatywne.

W końcu o to prosiłem profesjonalistów. Jacek Gd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
Dzisiaj kupiłem ten zegarek. I nie decydowała cena tylko wygląd, wielkość tarczy i jej piękne tlo, waga, wodoszczelmość. Dziękuję za uwagi pozytywne i te negatywne.

W końcu o to prosiłem profesjonalistów. Jacek Gd.

No to czekamy na Galerię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.