Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Tworek

Zegarmistrz - Trójmiasto

Rekomendowane odpowiedzi

Heja :lol:

Ponieważ mamy ostatnio dość sporą rotację w różnych środowiskach zawodowych, chciałem się spytać o adresy dobrych zegarmistrzów w rejonie Trójmiasta (a co, z tym to zawsze na bieżąco powinno być :lol: ). Słyszałem do tej pory same dobre opinie o Baum&Baum w Gdańsku. Jest coś jeszcze godnego uwagi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość megriber

ja zawsze chodzilem do zegarmistrza na dlugiej kawalek przed poczta po przeciwnej stronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość megriber

Napisalem maila do jednego z trojmiejskich zegarmistrzow. Czyszczenie i konserwacja zegarka opartego o vjx 7750 to 450 zl i 21 dni czekania. Czy to troche nie przesada? Jak ksztaltuja sie ceny w innych miastach.

Pozdrawiam

M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisalem maila do jednego z trojmiejskich zegarmistrzow. Czyszczenie i konserwacja zegarka opartego o vjx 7750 to 450 zl i 21 dni czekania. Czy to troche nie przesada? Jak ksztaltuja sie ceny w innych miastach.

Pozdrawiam

M

Który Ci tak podał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość megriber

co to za roznica?

kompletny przeglad zegarka w takiej kombinacji wazlu koztuje ok 450

obejmuje om przeglad mechanizmu wymiane uszczelek zegarka jak rowniez

mycie i odswiezenie koperty oraz bronsolety oraz test wodoszczelnosci

czas realzacji zlecenia wynosi ok 14 (w przypadku chronometrów ok 21 dni

)dni a w prypadku zapotrzebowania na czesci specjalne tj koronka lub

przyciski wydłuza sie o czas oczekiwania

zapraszamy

CH Morena Cerfur ul,schuberta 102 a

salon firmowy Time Trend

BTW czy jesli jest mechanizm vjx 7750 to zawsze jest chronometr? Bo w takim wypadku to ten Pan slabo sie zna... Sadzac po jego odpowiedzi to zaklada dwie wersje,a ja wyraznie napisalem o jaki mechanizm mi chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
co to za roznica?

No jak widać duża....

kompletny przeglad zegarka w takiej kombinacji wazlu koztuje ok 450

obejmuje om przeglad mechanizmu wymiane uszczelek zegarka jak rowniez

mycie i odswiezenie koperty oraz bronsolety oraz test wodoszczelnosci

O tym nie pisałeś

czas realzacji zlecenia wynosi ok 14

Wysłka do warszawy ;)

(w przypadku chronometrów ok 21 dni

)dni

Wysyłka do CH :)

a w prypadku zapotrzebowania na czesci specjalne tj koronka lub

przyciski wydłuza sie o czas oczekiwania

zapraszamy

CH Morena Cerfur ul,schuberta 102 a

salon firmowy Time Trend

ok.

BTW czy jesli jest mechanizm vjx 7750 to zawsze jest chronometr?

Nie zawsze

Bo w takim wypadku to ten Pan slabo sie zna... Sadzac po jego odpowiedzi to zaklada dwie wersje,a ja wyraznie napisalem o jaki mechanizm mi chodzi.

Są dwie wersje.

Zna się dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość megriber

Ale chyba czyszczenie koperty, bransolety nie jest konieczne, a tam jest to jedna usluga - przeglad zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja zawsze chodzilem do zegarmistrza na dlugiej kawalek przed poczta po przeciwnej stronie.

Porównanie jakości Panów Baum z długą wygląda następująco: Moja mama zaniosła złoty kwarcowy zegarek na długą. Skasowali ją 60 zł i na odchodne powiedzieli, że nie wiadomo czy będzie chodził. Oczywiście zegarek przestał chodzić po dwóch tygodniach. Zaniosłem go do Panów Baum naprawili za 35 zł i dali gwarancję na 6 mieś. Minęło już 6 tygodni i oczywiście zegarek nadal chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość megriber

Ja na dluga pare razy nosilem mojego kwarca i zawsze przynajmniej dwa lata dawal rade... Zloty kwarc - sorry kolego, ale to przegiecie - nawet na takiego laika jak ja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekaw jestem kiedy nas z kims porownaja ?

tak a propo kto w trojmiescie naprawia wazalu?

i dzieki za reklame :angry:

bo ten Pan co słabo sie zna to wiecie kto?

zegarmistrz norbert żukowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość megriber

reklame?

Przedstawienie jako naciagacza co najwyzej. Ja pisze o nowym zegarku a w odpowiedzi mam czyszczenie bransolety (ciekawe co bedzie jak zegarek bedzie na pasku!). Na dodatek trzy tygodnie czekania. Z cala odpowiedzialnoscia NIE POLECAM!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowny Uzytkowniku Magriber

Na twoje zapytanie skierowane do mnie milem dostałes jasna i klarowna odpowiedz ile kosztuje przeglad w/w zegarka

pomimo ze w mojej odpowiedzi do Ciebie był podany adres serwisu nie pojawiłes sie z zegarkiem tylko wystawiłes mi dosyc dziwna opinie wrecz pomowienie , robiac z mojej osoby naciagacza pomimo ze nie mielismy nawet ze soba stycznosci

Kompletnie nie wiem co w tym momencie toba kierowało ale twojej wypowiedzi nie jestem wstanie sobie ani wam wytłumaczyc mam nadzieje ze bedziesz miał odwage zacytowac tresc meila skierowanego do mnie i wytłumaczyc sie przed forumowiczami, nie mam rowniez z zamiaru wnosic do Moderatorów o skreslenie tego tematu gdyz powinien byc on przestroga dla innych uzytkowników przd wystawianiem dosyc dziwnych a w tym przypadku nieodpowiednich ,że tym bardziej nie popartych zdnymi argumentami opini co juz niejednokrotnie poruszałem w swoich wypowiedziach

Nie wystepuje na stronach forum jako anonim tak jak ty , tylko jako Zegarmistrz Norbert Żukowski słuzacy i udzielajacy sie na stonach forum bezinteresowna pomoca jak rowniez otrzymujacy w razie potrzeby pomocy od innych Szanownych Forumowiczów

no chyba ze sie myle i ze mna jest cos nie tak ? :angry:

zegarmistrz norbert żukowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość megriber

maila nie posiadam. ale brzmial mniej wiecej tak:

Witam!

Ostatnimi czasy kupilem sobie zegarek oparty o mechanizm vj 7750. Czy moze mi Pan powiedziec ile kosztuje przeglad takiego zegarka i ile trwa (oczywiscie jesli nic sie nie dzieje).

Odpowiedz jaka dostalem zamiescilem powyzej. Niech Pan wybaczy, ale niektore operacje nie sa potrzebne (czyszczenie koperty), inne niemozliwe (czyszczenie bransolety) ale i tak najlepszy jest czas oczekiwania - w przypadku chronografu 21 dni. Nie znam sie na zegarmistrzostwie, ale co mozna robic 21 dni?? Moje domysly, odeslac zegarek do kogos kto sie zna (do Szwajcarii) :-D

Pozdrawiam

M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
najlepszy jest czas oczekiwania - w przypadku chronografu 21 dni. Nie znam sie na zegarmistrzostwie, ale co mozna robic 21 dni?? Moje domysly, odeslac zegarek do kogos kto sie zna (do Szwajcarii) :-D

Wydaje mi się, że Norbertowi chodziło o czas realizacji zamówienia w sensie, że jest tak duża kolejka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niektore operacje nie sa potrzebne (czyszczenie koperty), inne niemozliwe (czyszczenie bransolety)

Myślę, że "słowo-klucz", to:

kompletny przeglad zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.