Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Kubak

Jak rozpoznac podrobke Omegi Constellation ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kubak

Ostatnio dostalem taki zegarek w prezencie od taty (Omega Constellation Chronometer Automatic). On znow dostal go od jakiegos ruskiego biznesmena w prezencie. Niestety nie jestem pewien czy to orginal czy nie. Jak to sprawdzic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Widać mechanizm przez szybkę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ostatnio dostalem taki zegarek w prezencie od taty (Omega Constellation Chronometer Automatic). On znow dostal go od jakiegos ruskiego biznesmena w prezencie. Niestety nie jestem pewien czy to orginal czy nie. Jak to sprawdzic?

Wkleić tutaj zdjęcia, łącznie ze zdjeciami mechanizmu.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj na forum. Był temat bardzo dobrze opisany.

Do dnia dzisiejszego rozpoznaję kiepskie i średnie podróby.

Dobre bez otwarcia dekla są nie do odróżnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz

Nawet bez patrzenia na zdjęcia rzeczonego zegarka jakoś nie potrafię uwierzyć w oryginalność Rolexów/Omeg/Breitlingów podarowanych w prezencie przez kogokolwiek, ale czekamy na zdjęcia. Może miło się rozczaruję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktory model, jesli obecnie produkowany, to nie pomoge bo mnie on nie interesuje.

Jesli natomiast "prawdziwy klasyk" to tu masz strone z kopalnia wiedzy m. in. o wykrywaniu licznych i coraz lepszych podrobek:

http://omega-constellation-collectors.blogspot.com/

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kubak

No wlasnie tez mnie sie wydaje, ze to podroba.. jakos od poczatku nie moglem uwierzyc. Zdjecia dam wieczorem jak bede mial dostep do aparatu.

A co do mechanizmu to rzeczywiscie od spodu widac go za szybka z jakimis napisami Omega na srodku i automatic chronometer po bokach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Jeśli to nowy zegarek i posiada przeszklony dekiel, na którym nie jest napisane Double Eagle, to na 100 % podróba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kubak

Dekiel jest przeszklony jednak pisze na nim Chronometer Automatic i Omega na srodku. W kazdym razie dokladnie z bliska przyjzalem sie orginalnej Omedze i juz widze niezgodnosci. Pierwsza to znak na tylnej czesci bransolety. Orginal ma go na zlotym kwadracie, tutaj czegos takiego nie ma, nastepnie wskazowki. Orginal ma smuklejsze, bardziej eleganckie i delikatne. Tutaj sa wieksze i niezgrabne. To na 100% podoroba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Dlatego pytałem, ponieważ jedyna Omega Constellation z przeszklonym deklem to Double Eagle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie pokrewne. Może niekoniecznie o constellation, ale o omegi. Przypuśćmy, że wykluczamy ordynarne podróbki typu np krzywe logo albo napis Automatic i ręczny naciąg.... Widać dekiel sygnowany od środka, sygnowaną koronkę, mechanizm omegi, na co jeszcze zwrócić uwagę ? Wiem, że można spisać nr werku i szukać po katalogach czy na danym werku była dana tarcza w danym roku, ale nie zawsze ma się dostęp do katalogu. Jak sobie radzicie w takich sytuacjach?

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi chodzi o starsze omegi niekoniecznie constellation. One są w większości na paskach, oczywiście nowych (nie chce mieć zużytego paska z 1960 roku), więc nie mam możliwości weryfikacji zapięcia czy skóry z jakiej ten pasek zrobiony jest. Poza tym szkło często jest nowe, tarcza odnawiana... No i koronka nie zawsze nowa. Czy wymieniona koronka oznacza, że mechanizm był remontowany?

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzegladaj strone, ktora podalem wczesniej w tym watku. Takze fora anglojezyczne np. timezone sa prawdziwa kopalnia wiedzy.

Co do koronki - brak oryginalnej koronki nie dyskwalifikuje, ale jednak znacznie obniza wartosc zegarka vintage. Ja omijam takie zegarki.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.