Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość tomas

seiko a alba

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tomas

Panowie, w dziale oferuje kolega sprzedaję albe. Ma ktoś może ten zegarek? Jak się ma on do skx007 i monstera? Jak jest z jakością? Wiem, że to też firma seiko ale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz
Panowie, w dziale oferuje kolega sprzedaję albe. Ma ktoś może ten zegarek? Jak się ma on do skx007 i monstera? Jak jest z jakością? Wiem, że to też firma seiko ale...

Sorry za OT, ale Monster różni się od wszystkich zegarków. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Divery Alba są tej samej jakości co skx007 i podobne. Werki są te same. To taka ciekawa odmiana dla seiko jak ktoś lubi zegarki z tej stajni :rolleyes:

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za sam napis na tarczy nie kupiłbym alby, bo to tyle co by pisało remondis...

odrazu kojaży mi się z firmą wyworzącą śmieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz
odrazu kojaży mi się z firmą wyworzącą śmieci

Przepraszam za OT, ale... Słownik, bracie, słownik!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba prawidłowe jednak :lol:

ALBA

A zegarki - podobno nie odstają od Seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... ale? :P

Alba przeze mnie posiadana (i wciąż chcę ją odstąpić, bo ostatnio bardzo schudłem i już nie pasują mi te dość spore divery) ma to do siebie, że w przeciwieństwie do 2 egzemplarzy Seiko5, które niedawno widziałem (nówki sztuki) nie ma utytłanego górnego szkła w jakimś smarze - widać tęczowy poblask jak w oleju silnikowym rozlanym w kałuży po deszczu. Druga z podziwianych 5-tek ma lekko "mleczne" szkło, też jakby było nie do końca czyste i widać wyraźnie, że zabrudzenie jest na wewnętrznej stronie szkiełka. Jak widać nawet Seiko (w sensie, że napis Seiko na tarczy) wypuszcza z fabryki brudne wewnątrz zegarki... A ta Alba (i z czarną tarczą, którą miałem jeszcze kilka dni temu) sprawia wrażenie jakby szkła w ogóle nie było.

Albo Ariki marki Angular Momentum - tam to już widziałem ordynarne paprochy pod szkłem... A taka zacna firma, co? ;)

Na koniec, aby nie było, że tylko zachwalam Albę - bransoleta jest trochę dziwna. Niby masywna ale jakby lżejsza niż w Samuraju. Mocowanie teleskopów pewne ale w sumie też z (grubej) blachy a nie z bryły stali. Zapięcie trzyma mocno ale nie ma tych dwóch bocznych przycisków, przez co trudniej się otwiera. Ale za to ma przedłużkę na piankę czy też sweterka rękaw, jak ktoś się lubi chwalić :P No i świeci słabiej niż 007. Ale prawdę mówiąc tylko trochę słabiej. Indiglo toto nigdy nie będzie :D

Pozostaje też kwestia ceny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.