Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jimaz

Zegarek w cenie kilkuset złotych

Rekomendowane odpowiedzi

Aaaa, Jimaz, jeszcze jedno - na wstępie odwaliłeś Casio - niesłusznie! to swietne, bardzo dobrze wykonane zegarki, trwałe i niezawodne. Tyle że wyłącznie kwarce :P

Kup mechanika ! :lol:

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kup mechanika !

Od dwóch godzin to powtarzam. :twisted:

I tu wybór jest tylko jeden: Seiko.

A jeśli wolisz kwarca, to kup po prostu taki, który podoba Ci się z wyglądu. Kwarc to kwarc. W tej cenie wszystkie są w środku takie same. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tych 5 to już model obojętny bo widze chyba ponad kilkanaście-kilkadziesiąt wzorów. Różnią się one tylko wyglądem zewnętrznym ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, te w cenie ok. 250 zł to wszystko to samo- mają wodoszczelność 30M.

A te droższe: 300 zł różnią się od tańszych wodoszczelnością 50M.

Ewentualnie mają coś pozłacanego- wtedy są droższe.

Wszystko jest w opisach zegarków.

W środku wszystkie Seiko 5 są takie same.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dzisiaj wyjechałem na rynek w celu oględzin tego Seiko, efekt brak sklepów z modelami 5 :/ Galerie PDT i pobliskie sklepy nie prowadzą sprzedaży tych zegarków lub mają inne modele. Może ktoś wie gdzie we Wrocławiu znajde sklep z najlepiej jak największą gamą tych zegarków ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ktoś jeszcze zna ? Interesuje mnie szeroka gama ponieważ z tej serii 5 podoba mi się ok. 3 modeli no i ten jeden Citizen'a tylko nie wiem czy któryś jest lepszy technicznie, trwalszy ? Miał ktoś może styczność z tymi zegarkami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrov@

Też w Zibim widziałem tylko ceny jeśli dobrze pamiętam to porażka sromotna.

Jak mechanik to tylko Seiko albo Citizen no jeszcze Orient ale modele dostępne na naszym rynku i wtej kwocie to chybe nie wchodzą w rachubę ze względu na wzornictwo.Jak kwarc to oglądnąłbym Casio-Zyskują z bliska!(Na pewno wyglądaja solidniej niż Timex)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrov@

)Kumpel ma Seiko 5 kilka lat i nie oszczędza go wcale(nawet nurkowaliśmy z rurką w nim,choć ja bym nie zaryzykował)i nic mu nie dolega(Seiko-wi nie koledze :wink: )nawet rys za szczegolnych nie ma a pijackich imprez to widział wiele.Za to zegarmistrza nie widział ani razu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm czyli we Wrocławiu nie znajde SEIKO 5 o normalnej cenie ? Np. na tej stronie do której neuro dał linka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Właśnie dzisiaj wyjechałem na rynek w celu oględzin tego Seiko, efekt brak sklepów z modelami 5 :/ Galerie PDT i pobliskie sklepy nie prowadzą sprzedaży tych zegarków lub mają inne modele. Może ktoś wie gdzie we Wrocławiu znajde sklep z najlepiej jak największą gamą tych zegarków ?

Pozostaje Ci tylko sieć: www.importercorp.com lub dealerzy z Singapuru :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A jak chcesz coś extra suoer za około 600 zł (lub taniej jak z zagranicy) to poszukaj na forum informacji o Pomarańczowym Potworze/Monsterze.

A dlaczego nie Czarny?

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jimaz, z mechanicznymi Seiko i Citizenami jest ciężko w Polsce, w normalnej sprzedaży. Czasem można jakieś modele ustrzelić w u zegarmistrzów, ale generalnie najlepiej przez internet. Niestety - nie przymierzysz ... Może jednak sprzedawca netowy zgodzi się na taki dil, że będziesz mógł odesłać zegarek jak Ci nie przypasuje.

Pomailuj z importerem, popytaj, to komunikatywni ludzie.

powodzenia :lol:

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do trwałości - i Seiko i Citizen są bardzo trwałe, który lepszy technicznie też cięzko powiedzieć, to proste mechanizmy, solidne. Możesz spokojnie kierować się wyłącznie gustem.

Seiko cieszy się jakby większą estymą, ja bym chyba wybrał Seiko, ale Citizen to też swietna firma (w swojej klasie).

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Przeglądnij ten wątek, bo było masę linków i ciężko będzie coś więcej wymyślić... albo podaj więcej szczegółów to można będzie czegoś konkretnego, a nie strzelać na ślepo. Z dwóch podanych przez Ciebie linków ja wziąłbym Timexa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tuco

Jesli chodzi o szczegoly, skorzany pasek, koperta prostakat, chronograf, w tej cenie to pewnie tylko kwarcowy. Watek owszem przegladalem, gdybym cos znalazl nie prosilbym o rade.

dzieki za szybka odpowiedz tessio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chronograf to zdecydowanie tylko kwarcowy. W tym wątku są adresy sklepów (swiatzegarkow, importer, etc), przejrzyj ich oferty. A jeśli już to zrobiłeś i nie znalazłeś to kaplica.

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Rozumiem, że żaden zegarek z podanych linkow Ci nie pasuje ? Ciężko będzie, ale może coś się jeszcze znajdzie :wink: Chyba, że namówimy Cię na mechniczne Seiko 5 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jesli chodzi o szczegoly, skorzany pasek, koperta prostakat, chronograf, w tej cenie to pewnie tylko kwarcowy.

Więc nie ma się co zastanawiać- kupuj tego Timexa.

Z tymi wymaganiami, w tej cenie to tylko kwarc, firmy z tego poziomu, więc po co kombinować, znalazłeś zegarek, który Ci się podoba, to go kupuj.

Jak wpadniesz w wir zastanawiania się, to przez rok sie nie zdecydujesz. :lol:

Ten drugi wstawiony przez Ciebie link to jakiś wybryk. Nie myśl nawet o nim.

p.s.

sprzedawca wygląda wiarygodnie- nawet sam informuje o prawie odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni, co większość handlujących ukrywa.

A jak masz konto w mBanku to kup tu:

http://www.timex.pl/index.php?action=produkt&id=299

Zapłacisz 340- w sklepie, a na aukcji z przesyłka 300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tuco
Więc nie ma się co zastanawiać- kupuj tego Timexa.

Z tymi wymaganiami, w tej cenie to tylko kwarc, firmy z tego poziomu, więc po co kombinować, znalazłeś zegarek, który Ci się podoba, to go kupuj.

Jak wpadniesz w wir zastanawiania się, to przez rok sie nie zdecydujesz.

Ten drugi wstawiony przez Ciebie link to jakiś wybryk. Nie myśl nawet o nim.

O wlasnie o taka rade mi chodzilo :lol: W sumie masz racje chcialem tylko zasignac opinii kogos bardziej obeznanaego, lepiej dwa razy spytac. :P

A najlepiej dołóż trochę do tych 400 zł i kup Atlantica:

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=2867

Będziesz miał piękny, elegancki, szwajcarski zegarek.

No w sumie moglbym ale wiesz kuoie i potem mi bedziesz zazdroscil takze zostane przy swoim:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No w sumie moglbym ale wiesz kuoie i potem mi bedziesz zazdroscil takze zostane przy swoim:)

uff, dzięki. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.