Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dziob.p

Twardy skórzany pasek ? to juz nie problem

Rekomendowane odpowiedzi

od jakiegos czasu wkurzalem sie na pasek w moim zegarku

po wymianie na nowy liczylem ze te swiezy po 2-3 tygodniach ulozy sie na rece i dopasuje sie do mojego nadgarstka, niestety sie mylilem.

czesc paska z dziurkami ladnie okalała reke zas czesc ze sprzaczka byla twarda i sztywna co powodowalo niewygodny ucisk, i sprawialo ze odczyt godziny z zegarka wymagal nieco mcniejszego odchylenia nadgarstka.

postanowilem cos z tym zrobic. szkoda bylo mi kasy na kolejny nowy pasek

moja dziewczyna slyszac moje juz tygodniowe nazekania ze mam niewygodny pasek od niechcenia stwierdzila (to sobie go pokremuj, przeciez jest ze skory)

nie wiem czy to byl zart czy odpowiedz w stylu "odczep sie" ale postanowilem zrobic jak mowila gdyz rece juz mi opadaly.

pomysl byl strasznie naiwny ale nic do stracenia nie mialem

uzylem kremu neutrogena - taki skoncentrowany krem do rak niby z norweska receptura i patentem (oczywiscie zabralem go dziewczynie:P )

posmarowalem dos obficie ale bez przesady od strony zewnetrznej paska. juz po kilku minutach dalo sie wyczuc ze pasek staje sie miekszy.

nie dajac sie wlasnemu wyobrazeniu i nadzieji ze cos sie polepszylo postanowilem nastepnego dnia rano sprawdzic efekt i odziwo pasek zrobil sie miekki,

dobrze lezy na nadgarstku, wreszcie nic nei uwiera

uzylem kremou neutrogena i bylo ok nie wiem jak by to podzialalo z innymi mazidlami do dloni, kremy do twarzy raczej odpadaja.

topic moze wydac sie glupi i naiwny ale mi by sie przydal jeszcze przed wczoraj wiec moze i komus sie zda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda kremu, poza tym zapaszek IMO wątpliwy. W sklepie kaletniczym można kupić tłuszcz do skór. I skuteczniejszy, i można nim buty zaimpregnować.

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ciekawe.... Mam nadzieje, że przed pójściem do toalety zmyłeś krem z rąk :blink:

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dalej wcieralem

do muszli trafialem na wyczucie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszedłem za Twoją radą, ale jakiś lipny krem chyba miałem, może krem nie ten, bo Neutrogeny dziewczyna nie miała. Wziąłem jakiś z Avonu, do rąk :) Nic nie pomogło, tylko z dziurek musiałem wykałaczką wybierać :blink: Wolę jednak jakiś impregnat do skór...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz

Kiedyś poświęciłem dwa paski na próby. Uważam, że żaden krem do rąk, żadna oliwka dla dzieci. Właśnie tylko i wyłącznie impregnat do skór. Impregnację droższych pasków wolę mieć pewną. :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja za swoj pasek na ktorym testowalem zaplacilem 25 zl wiec zalu strasznie wielkiego przy stracie by nie bylo

ale z paskami np z egzotycznych skor bym nei probowal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz

O właśnie. O to mi chodzi. :blink: Albo jakiś drogi firmowy. Notabene z tego, co się dowiedziałem to Rios i Bros impregnują swoje paski standardowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam kremu przeznaczonego do konserwacji mebli i odzieży skórzanej.

Nie brudzi, szybko wsiąka. Dziurkiw pasku niestety trzeba przetykać.

Pozdrawiam

Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.