Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

nick555

gorący temat Kazet

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż będzie wesoło coś czuję. Napisałem do allegro co i jak. Poczekam. Nie boję się tego co cytowałem bo dlaczego inni nie mogą wiedzieć co Pan opowiada. Ludziom na forum bardziej ufam i im wierzę a tutaj... Jakby to był Rolek za 500 to by nie było tematu :wacko:

PS. No i8 nie wiem jak to rozumieć ja dyskutowałem z Panem Zbigniewem a zgłoszenie naruszenia zasad podpisał Pan Waldemar...

To chyba dwie różne osoby...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekamy na rozwój sytuacji...wróżę zamknięcie forum i wsadzenie do pudła wszystkich użytkowników z powodu kłótni o koronkę:wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
No cóż będzie wesoło coś czuję. Napisałem do allegro co i jak. Poczekam. Nie boję się tego co cytowałem bo dlaczego inni nie mogą wiedzieć co Pan opowiada. Ludziom na forum bardziej ufam i im wierzę a tutaj... Jakby to był Rolek za 500 to by nie było tematu :wacko:

PS. No i8 nie wiem jak to rozumieć ja dyskutowałem z Panem Zbigniewem a zgłoszenie naruszenia zasad podpisał Pan Waldemar...

To chyba dwie różne osoby...

Ja bym sobie ze strachu strzelił w plecy z łuku! :wub:

W domu zgłoszę podróbkę.

A od dzisiaj pan Kazek/Waldek będzie mial u mnie gratyfikację w postaci zgłaszania chętnym co z jego towarem jest nie tak :wub: Myślę ze jak mu się kilka aukcji wysypie, to zmądrzeje. Nie wiem jak koledzy, ale ja taki malutki wkład mam zamiar wnieśc dla dobre ludzkości :wub:

Aha - i ten tekst o "złoszeniu do allegro" to zaproponuj żeby sobie zachował na pogrózki dzieciom i staruszkom, bo Allegro nie zajmuje stanowiska w takich sprawach. Bo im to wisi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak? Robimy zmasowaną akcję przeciwko wyłowionym na allegro podróbkom? Po prostu jak ktoś coś wyłapie to daje do wspólnego worka na forum, tutaj komentujemy i w kilka osób nawet piszemy mejle do chętnych na kupno...powoli rynek podróbek i "replik" powinien zaniknąć. Oczywiście nie mówię o normalnych, sprawnych, oryginalnych zegarkach, czy nawet składakach(bo to zbyt trudno stwierdzić, byle na oryginalnych podzespołach radzieckich) opisanych nawet w jakiś wydumany opis i uzbrojonych w dorobioną historyjkę, o żołnierzach, nadpalonych rękach i zawiniątkach z Syberii, bo to akurat nie ma wpływu na jako-taką oryginalność zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-3565-0-00389700-1331111461.jpg<

post-3565-0-73971900-1331111459.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
To jak? Robimy zmasowaną akcję przeciwko wyłowionym na allegro podróbkom? Po prostu jak ktoś coś wyłapie to daje do wspólnego worka na forum, tutaj komentujemy i w kilka osób nawet piszemy mejle do chętnych na kupno...powoli rynek podróbek i "replik" powinien zaniknąć. Oczywiście nie mówię o normalnych, sprawnych, oryginalnych zegarkach, czy nawet składakach(bo to zbyt trudno stwierdzić, byle na oryginalnych podzespołach radzieckich) opisanych nawet w jakiś wydumany opis i uzbrojonych w dorobioną historyjkę, o żołnierzach, nadpalonych rękach i zawiniątkach z Syberii, bo to akurat nie ma wpływu na jako-taką oryginalność zegarka.

Ja miałem na myśli bardziej tego "komodorskiego cwaniaka" w damskiej podkoszulce - nie będzie nam kolegi straszył przecież!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jego między innymi, ale innych też:wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość capa

nic Ci chłopie nie zrobią.Żaden adwokat się nie podejmnie tej sprawy bo przegra.jest paragraf w Dzienniku Ustaw z maja lub czerwca 2008 że nie ma żadnych kar za to że zjedzisz gościa na forum itd.Wiem ponieważ zjechałem babę z urzędu bezobocia przez neta na forum bo zrobiła test na stanowisko grafika komputerowego a nie powinna.Też mi powiedziała że skieruje sprawę do prokuratury że weźmie moje IP. Zgłośiłem już do allegro podróbkę :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytłumaczcie mi tylko, bo bukwy może znam średnio, ale nie widzę różnicy między napisami cyrylicą...?

Adriatica 1096 | Casio Lin-169-7AV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nic Ci chłopie nie zrobią.Żaden adwokat się nie podejmnie tej sprawy bo przegra.jest paragraf w Dzienniku Ustaw z maja lub czerwca 2008 że nie ma żadnych kar za to że zjedzisz gościa na forum itd.Wiem ponieważ zjechałem babę z urzędu bezobocia przez neta na forum bo zrobiła test na stanowisko grafika komputerowego a nie powinna.Też mi powiedziała że skieruje sprawę do prokuratury że weźmie moje IP. Zgłośiłem już do allegro podróbkę :wub:

Ja bym jednak uważał:wacko:

post-4189-0-00487700-1331111466.jpg

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aukcję już zgłosiłem do Allegro, myślę że jak dostaną kilka zgłoszeń to się tym zajmą.

Podobną sytuacje miałem na giełdzie staroci w Rzeszowie,

sprzedaje tam jeden gość zawsze siada w tym samym miejscu i ma przeważnie złote zegarki lub szwajcarskie, raz trafił mu się chiński cząg więc mu kulturalnie dla jego dobra żeby nie tracił reputacji zwracam uwagę, że ma podróbę a ten wyrwał mi zegarek z rąk, zaczął się drzeć że się nie znam i pierdoły gadam. Teraz go omijam szerokim łukiem i mam nauczkę, że nie ma co liczyć w uczciwość sprzedawców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Ja bym jednak uważał:)

post-0-0-56732200-1331111469.jpg

Ale widzisz że to zupełnie inna sytuacja. Tutaj to facet może mieć przerypane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale widzisz że to zupełnie inna sytuacja. Tutaj to facet może mieć przerypane :)

Zgoda, ale to moja odpowiedź na post kogoś powyżej, kto twierdził, że można "pojeżdżać" ludzi w necie bezkarnie:)

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwszę nie czuję że kogoś "podjechałem"

Po drugie dzięki za wsparcie w postaci zgłaszania podróbek

Po trzecie Nawet jak Pan zgłosi sprawę do prokuratury to pojadę się bronić. Najwyżej będę przepraszał zamknąć mnie nie zamknął.

Po Czwarte jeśli forum tutejsze nie jest wyrocznią w sprawie zegarków to kto jest? Pan KaZet30?

Po piąte nie mam ciągnąć tematu dalej z tym Panem. Ja go nie zwyzywałem ani nie groziłem. Że wymieniłem jego nazwisko? Cóż mogłem nawet napisać Franek Brzęczyszczykiewicz i co? Obraziłbym tego Pana czy nie?

Ogólnie to jakaś paranoja. Zegarek za 100 góra (jakby był w oryginalnym stanie) a grożenia zamieszania krzyku...

AMEN!

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO

Jak powiedziałem tak zrobiłem :) - zgłoszone i wysłane informacje do licytujących. Tylko zę zaczynam mieć niejakie podejrzenia czy jeden z nich to nie jest fikcyjny adres do podbitki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość areczek86
Jak powiedziałem tak zrobiłem :) - zgłoszone i wysłane informacje do licytujących.

Ciekawe co ci odpiszą. Czasem nie chcą wierzyc bo uważają że ktoś chce ich przelicytowac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...temat podobny przerabialiśmy - zdaje sie kiedyś z uzytkownikiem Dredem - tez były groźby prokuratoralne za oczernianie podróby i sprzedającego - już byłem nadany policji - jazda, larum i wogóle - nic sie nie działo...

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
...temat podobny przerabialiśmy - zdaje sie kiedyś z uzytkownikiem Dredem - tez były groźby prokuratoralne za oczernianie podróby i sprzedającego - już byłem nadany policji - jazda, larum i wogóle - nic sie nie działo...

Bo to są zwykłe pyskówki, powtarzam.

Facetowi SERIO rura zmięknie jak będzie na tapecie i mu się kupujących odstraszy. Generalnie jego zegarki są z zasady kiepskie, opisy zaś kwieciste :) Ile rzeźb sprzedaje to nie wnikam, stan jest często agonalny, składaki, itd. Ma więej do stracenia, już zresztą raz zmieniał nick allegrowy bo nałapał negów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem kolejnego maila, że Pan zgłosił sprawę do sądu i na Policję. Oskarżył mnie Oo:naruszenie dóbr osobistych poprzez pomówienie mnie z imienia i nazwiska na forum internetowym Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków.

I tak się zastanawiam w którym miejscu naruszyłem dobra osobiste tego Pana?

I jak mam zareagować na półludzkie półbydlątko? To pieszczotliwe było czy coś?

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Dostałem kolejnego maila, że Pan zgłosił sprawę do sądu i na Policję. Oskarżył mnie Oo:naruszenie dóbr osobistych poprzez pomówienie mnie z imienia i nazwiska na forum internetowym Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków.

Napisz że od rana mamy z niego polewkę, i prosimy o repetę, bo już nudno. Może ma jeszcze jakiś kolejny super hicior? Kominiarski? Konwojencki? Koniokradzki? :):)

A na wszelki słuczaj zapisz na twardym zdjęcia - przydadzą się :);)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor zapluty Alamo po tych kominiarskich hiciorach:P

nick555, nie załamuj się, będziemy Ci do celi przysyłać najnowsze modele Koniokradzkich:) bekę mam od rana z tego tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nick555, z tego co widziałem nigdzie nie naruszyłeś jego dóbr osobistych w postaci jego osoby i zarzutów wobec niego że jest taki siaki i owaki. Napisałeś że handluje podróbkami, ale uzasadnione są jego racje w momencie gdy to by było kłamstwo, a nim nie jest. Ewidentnie sprzedaje towar pochodzenia chińskiego, tylko trzeba to udowodnić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawia mnie postać petitmimiche, która właściwie obstawia większość aukcji Kazeta. Kto to kurna jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tak zerknąłem na szybko:

http://www.allegro.pl/item498606963_498606963.html#gallery

też od tego allegrowicza

Ten to już od dłuższego czasu na Allegro...

Ponieważ swego czasu nabyłem na bazarku coś dokładnie w tym stylu (tylko tarcza była czerwona), również postanowiłem delikatnie zaznaczyć Sprzedającemu, że chyba coś jest nie tak...

I oto:

Wiadomość od: crayzee (92) [][][], wysłana z komputera o numerze IP:

Strona z przedmiotem: OLBRZYM WOSTOK 17 JEWELS KOMANDIRSKIJE KALENDARZ

Treść wiadomości:

Witaj,

Zaglądałeś kiedyś do środka? Nie chcę Cię rozczarowywać, ale to chińska replika - swego czasu nabyłem taką samą. Dekiel tylko udaje zakręcany, wskazówki inne i koronka za mała w stosunku do oryginału.

Pozdrawiam,

Crayzee

Odpowiedź:

Witam

Co do repliki można sie sprzeczać

Werk bez sygnatury ale na rubinach - nie ZUAN

Dekiel zakręcany jak najbardziej

Nie wszystkie komandiry w przeciwieństwie do AMFIBII miały zakręcane koronki

Kwestia wielce dyskusyjna, biorąc pod uwage fakt, że leży w szufladzie od niepamiętnych czasów

Pozdrawiam

Zbychu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.