Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

nick555

gorący temat Kazet

Rekomendowane odpowiedzi

...

Dla komfortu tych Forumowiczów, których bez wątpienia można nazwać "EKSPERTAMI OD ZEGARKÓW" i chcą w dobrej wierze się tą wiedzą dzielić z naciąganymi przez "EXPRETUF" zalecam założenie konta realnego do zakupów i wirtualnego na potrzeby działalności społecznej. W ten sposób nie stracicie gwiazdek a potencjalna ofiara zainteresowana sprawą będzie mogła w razie potrzeby zasięgnąć opinii już bezpośrednio na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ja z chęcia poswiece 40 zł na jakąś podróbeczkę - negatywik wystawię - tylko nie wiem czy wytrzymam zanim do mnie przyjdzie

jutro żona konto założy i nie wirtualne tylko w pełni fachowe i legalne - może tescia poproszę, teściową, wójka, siostrę, kolegę... co 5 negatywów to nie jeden...

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
skoro jest tak zle to dlaczego jest 1 negatyw a 700+ pozytywow ??

Sam jakiś czas temu (listopad 2008) kupiłem u tego sprzedawcy niesprawną kieszonkową Ruhlę - jako źródło koperty, wskazówek, szkła i tarczy do mojej mocno zniszczonej. Żadnych zastrzeżeń nie miałem - opis był adekwatny do stanu zegarka, a zegark jak najbardziej oryginalny. Stąd pozytywny komentarz.

Jestem mocno zaniepokojony tym co zobaczyłem dzisiaj.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Sam jakiś czas temu (listopad 2008) kupiłem u tego sprzedawcy niesprawną kieszonkową Ruhlę - jako źródło koperty, wskazówek, szkła i tarczy do mojej mocno zniszczonej. Żadnych zastrzeżeń nie miałem - opis był adekwatny do stanu zegarka, a zegark jak najbardziej oryginalny. Stąd pozytywny komentarz.

Jestem mocno zaniepokojony tym co zobaczyłem dzisiaj.

Cóż, ja też od niego kupowałem, i też dostawał pozytywy. Ale ja wiedziałem CO kupuję i w jakim celu - czasami jak mówisz na narządy coś, czasami miewał coś ciekawego (nurek Poljot!). Przecież nikt się go nie czepia dla zasady, bo go 'nie lubimy". Co do pozytywów : facet jest cwany i bezczelny, ot taki handlarzyna. Zobacz sobie na komentarz do aukcji ze sztukowanym Wostokiem 2409A. Spotkał się z kupującym (sic!) i pokazał mu że w środku ... jest mechanizm Wostoka! No ciężko żeby nie było, jeśli w zegarek z duzej linii z mechanizmem 2409 włożył całego Wostoka 2209! Ciekawe jest to, że w mailach do licytujących wyraźnie opisałem co jest nie tak - inny zegarek Wostoka włożony w inną kopertę. Więc kupujący albo dał sie po prostu omamić, albo mu na tym kompletnie nie zależało (cóż, takie przypadki tez są - "sie mnie podobuje, i koniec!"), albo nie zrozumiał maila, albo ... to także jest lewe konto. Dzisiaj moja siostra zapyta pana Kaziroda, z ilu zegarków składał i czym malował tarczę tego "jedynego na allegro" Wostoka co nick555 wypatrzył. Jak już mówiłem - panu Kazirodowi się mniej opłaca wojna z nami, tylko jeszcze tego nie wie. Po paru negatrywach za podróby i składaki się dowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ati

Ogólnie ciekawy wątek się zrobił. Szkoda, że Allegro nie rozumie, że my działamy w dobrej wierze(vide rozsyłanie maili do licytujących).

A co do sposobu walki, to chłopaki bodajże z knives.pl mieli fajny sposób. Założyli konto na allegro z nickiem "tenNóżToPodróba" i licytowali tym kontem aukcje gdzie taki bubel ktoś wystawił. Myślę, że to by się mogło i tutaj sprawdzić. Ja jako potencjalny kupiec, gdybym zobaczył licytującego o takim nicku, na pewno bym się troszkę głębiej nad kupnem zastanowił. No i druga sprawa, że ani nie traci się pieniędzy na kupowanie od tego kolesia (w celu wystawienia negatywa), ani nie traci się kolejnych kont na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, toż to jest świetny pomysł:blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm...

Pomysł może i dobry tylko problem jest w tym, że przy odrobinie "szczęścia" można zostać właścicielem całego śmiecia walającego się po allegro a sprzedawca i tak się odkuje na kosztach dostawy.

Lepiej postarać się o układ z allegro np w formie:

1. Możliwości umieszczania komentarzy Moderatorów lub Ekspertów z Forum w opisach licytowanych zegarków w razie gdyby sprzedający podejrzane wynalazki nie reagował na sygnały z Forum.

2. Linka do strony Forum automatycznie dołączanego do stron z aukcjami zegarkowymi w celu podniesienia świadomości kupujących i ustrzeżenia ich przed nielegalnymi praktykami niektórych sprzedających.

Pozdrawiam,

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że pierwszy punkt jest u nas niewykonalny. To może powodować nadużycia i kolesiostwo.

Drugi punkt spowodowałby lawinę jednopostowców. A chyba nie po to p.Władek i reszta zaangażowanych walczyła o zmiany na lepsze...

Jedyne co jest możliwe to współpraca ze stowarzyszeniem i wsparcxie akcji o której pisał Darek Chlastawa.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Hmmm...

Pomysł może i dobry tylko problem jest w tym, że przy odrobinie "szczęścia" można zostać właścicielem całego śmiecia walającego się po allegro a sprzedawca i tak się odkuje na kosztach dostawy.

Lepiej postarać się o układ z allegro np w formie:

1. Możliwości umieszczania komentarzy Moderatorów lub Ekspertów z Forum w opisach licytowanych zegarków w razie gdyby sprzedający podejrzane wynalazki nie reagował na sygnały z Forum.

2. Linka do strony Forum automatycznie dołączanego do stron z aukcjami zegarkowymi w celu podniesienia świadomości kupujących i ustrzeżenia ich przed nielegalnymi praktykami niektórych sprzedających.

Pozdrawiam,

Łukasz

Słusznie Łukasz, ale to są działania które wymagają udziału osób trzecich (a właściwie instytucji), co wiecej, zaczynam miec wrażenie, że niespecjalnie zainteresowanych. Zaś pozostałe propozycje wymagają udziału tylko nas samych, jako takie mogą się udać.

I wcale nie musisz "w razie czegoś" zawierać transakcji - można od niej najzupełniej zgodnie z regulaminem odstapić za powód podając fakt że przedmiotowy zegarek jest podróbką w rozumieniu Art. 12 regulaminu allegro. Jedyne co grozi to negatyw od sprzedawcy, ale akurat W TYM wypadku, to tylko nobilituje konto :) - w odpowiedzi na niego proponuję dawać linka tutaj i informację, że towar był podróbką. To jest naprawde proste. A calkiem legalnych kont może być co niemiara - w końcu ilez jest kombinacji ze słowem 'podróbka" lub "sztukowany badziew" :)... Co więcej, sprzedający może tak naprawdę figę zrobić - wycofanie oferty z aukcji sprawi tylko, że zostanie do niej dołaczone na dole urocze, wyróżniające się okienko z odwołaną ofertą, co tylko sprawi że będzie to bardziej widoczne :blink::)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...pomysł z nazwą konta sugerującego wysmienity

tennożtopodróbka - ma 16 liter ile może byc w allegro ?

proponowane nazwy kont:

taAukcjaToOszustwo

uwagaOszust

sprzedającyOszust

uważajtoskladak

licytujeszSmieć

Tonieorginał

niekupujuoszusta

itd.

a jakby licytowac sekwencyjnie jeden po drugim z umówionymi kwotami z 3 kont

TenZegarek

JestPodróbką

Nielicytuj

lub

jeśliwygrasz

zostaniesz

oszukany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sprzedającyOszust

Z ty bym uważał - pachnie mi to procesem o zniesławienie. Pewnie, że wygrasz, ale po co się w to pchać?

Dużo lepszy:

uważajtoskladak
, lub inne odnoszące się wyłącznie do przedmiotu licytacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...pomysł z nazwą konta sugerującego wysmienity

tennożtopodróbka - ma 16 liter ile może byc w allegro ?

CIACH!

Pomysl niezly ale jak znam zycie za chwile pojawia sie dopiski w opisie aukcji, sugerujace, ze zegarki sa jak najbardziej oryginalne, a cala reszta to zlosliwe i perfidne dzialanie konkurencji :blink: (widzialem juz takie przypadki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz
Pomysl niezly ale jak znam zycie za chwile pojawia sie dopiski w opisie aukcji, sugerujace, ze zegarki sa jak najbardziej oryginalne, a cala reszta to zlosliwe i perfidne dzialanie konkurencji :blink: (widzialem juz takie przypadki)

Dokładnie. Nie dalej jak wczoraj zwróciłem uwagę jednemu, co kupił podróbkę. Wiecie co mi odpisał? A to, że pytał się sprzedającego czy to podróbka, a ten mu odpowiedział, że sprzedaje oryginały i to tylko złośliwa konkurencja chce w ten sposób tak go niszczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widzę że "ktoś" szybko zareagował na nasze pomysły zwrócenia uwagi :blink:

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz

To jest to! :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ciesze sie ze sie podoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
...ciesze sie ze sie podoba

Swoją drogą, facet jest bardziej bezczelny niż ustawa przewiduje...

Zobaczcie na dopisek :

Dodano 2009-01-23 11:11

Tschistopolsky Watch Factory czyli ĆĆŻ produkowały zarówno Wostoki jak i Kamy z tym, że na deklach Kamy był bity napis "Kama", ten dekiel nie jest od kamy - nie wiem więc skąd zdziwienie pewnych "pseudoznawców" co do autentyczności dekla?! Na innej mojej aukcji jest Kama i tam czarno na białym widać jak dekiel Kamy wygląda!!!!!!!

"Tchistopolsky Watch FActory", no żeby go lumbago chwyciło B):D:)

Ale dobrze, tak trzymać! Łajza się nie opędzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Dokładnie. Nie dalej jak wczoraj zwróciłem uwagę jednemu, co kupił podróbkę. Wiecie co mi odpisał? A to, że pytał się sprzedającego czy to podróbka, a ten mu odpowiedział, że sprzedaje oryginały i to tylko złośliwa konkurencja chce w ten sposób tak go niszczyć.

W takim razie daj człowiekowi linkę na ten wątek, bo sądzę że mowa o jednym z wylistowanych zegarków. Sam zobaczy - wszystkich nas ciężko za "złośliwą konkurencję" brać...

Następna "sztuka" pana Kaziroda z prywatnej fabryki zegarków "ĆĆĆŹ", czyli "Tchistopolsky Watch FActory" - Fabryka Zegarków Czysto Polskich :

http://www.allegro.pl/item531201703_cienko...ym_de_luxe.html

Nie wiem z czego wziął wskazówki, ale na pewno nie z tego Poljota :DB):)

http://www.allegro.pl/item532159042_antyk_...17_rubinow.html

Lewa wskazówka sekundowa i koronka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz
W takim razie daj człowiekowi linkę na ten wątek, bo sądzę że mowa o jednym z wylistowanych zegarków. Sam zobaczy - wszystkich nas ciężko za "złośliwą konkurencję" brać...

Następnym razem tak zrobię. Ale nic się nie da zrobić z takimi, co np. odpisali mi: "Poprostu chcialem sobie kupic replike zegarka. Nie zamierzam przeplacac"....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Poljocie są wskazówki z dużego Wostoka lub Sławy, a w Kamie z Kirowskiego.

Kupując taki zegarek, robimy dobry interes B) . Mamy dawcę narządów do kilku marek naraz :D

Następnym razem tak zrobię. Ale nic się nie da zrobić z takimi, co np. odpisali mi: "Poprostu chcialem sobie kupic replike zegarka. Nie zamierzam przeplacac"....

nooo... kupowanie "repliki" radzieckiego zegarka, to już szczyt skąpstwa. Zęby pewnie myją szarym mydłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
W Poljocie są wskazówki z dużego Wostoka lub Sławy, a w Kamie z Kirowskiego.

Kupując taki zegarek, robimy dobry interes :) . Mamy dawcę narządów do kilku marek naraz :)

nooo... kupowanie "repliki" radzieckiego zegarka, to już szczyt skąpstwa. Zęby pewnie myją szarym mydłem.

Blaz mówił o przypadkach klinicznych co kupują "wierne repliki Rolexa" "bo jeśłi nie widac różnicy - to po co przepłacać??" B):D

Zgłaszać chłopaki aukcje!... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Tak zapytam czy ten KaZet jest członkiem tego szacownego klubu czy tylko allegrowym kombinatorem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hi ponownie

zaczyna mnie to przerazac ^^^^^^^^^^^

chyba troche przesadzacie - jesli ktos licytuje jakis tam zegarek - robi to dobrowolnie

moze poszukac czegos na temat zegarkow w googlach, moze zapytac sprzedajacego, moze isc do zegarmistrza, moze odwiedzic fora tematyczne - jesli mu zalezy

jesli sprzedajacy dopusci sie oszustwa - jest allegro, jest policja, jest prokuratura

sprzedawca oferuje zegarki uzywane, wiekowe - nie uwazacie, ze licytujacy nie spodziewa sie, ze beda jak z salonu ??

czy nieorginalna wskazowa sekundnika i koronka to powod, zeby robic halo ??

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.