Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość archibaldi7

Tommy Hilfiger Automatic Watch #1710137

Rekomendowane odpowiedzi

Gość archibaldi7

Dostalem w prezencie taki model : Tommy Hilfiger Men's Automatic Leather Watch #1710137 owszem ciekawy, sportowy.. moze wolalbym cos bardziej do eleganckich ubran ale to marudzenie;)

Wiem ze marka TH to marka swiata mody a nie zegarkow i nasuwaja mi sie pytania. Nie wiem czy to jest pelen automat, nie znalazlem nigdzie informacji o kamieniach.. Najbardziej niepokoi mnie jego niedokladnosc - mianowicie dochodzi do 45 sek an dobe na plus. Czy mozna to wyregulowac, czy to kosztowne? Czy moze to wada jesdnak?

Bylbym wdzieczny za jakies odpowiedzi bo jestem laikiem w temacie automatow (mimo ze jestem nimi zafascynowany od niedawna) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Tomim są montowane różne mechanizmy. Ronda, Miyota, seagull. Co jest w tym konkretnie mogę Ci dać znać popołudniu. Ale w przypadku TH taka odchyłka dobowa nie dziwi :D Wszak feszyn kupuje się z innych powodów niż mechanizm :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość archibaldi7

no nie jest brzydki

post-0-0-55502000-1331119774.jpg

ale sęk w tym że są problemy

Szperajac po necie znalazlem gdzies okreslenie mechanizmu nawet jako japan-quartz heh a zadnej wzmiance co tam faktycznie jest. W koncu zanioslem do zegarmistrza zeby wyregulowac. Momentalnie stwierdzil ze mechanizm to chinskie dziadostwo, podregulowal ale nie kazal spodziewac sie cudow po nim. Cudow sie nie spodziewalem ale dzien pozniej zatrzymal sie .. bo wskazowka sekundnika zablokowala sie na malej srubce ktora latala sobie po tarczy! Wina zegarka czy fachowca? Swoja droga to jak na chinski mechanizm to ceny sa spore za ten sikor: rozrzut od 100 - 200 $ U nas na allegro ok 400 zl a w galerii handlowej nawet 870 (przed swietami)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem do przedstawiciela TH na Polskę z pytaniem co jest w mechanikach. Bo w katalogu opisy (w sensie nazwy) są tylko przy kwarcach. A swoją drogą, o ile trzy wymienione przeze mnie wcześniej znam, o tyle.... Co to jest "Techno Time" i "Time Module"???

Teraz zauważyłem ;) w klku modelach jest też ETA...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytałem - dzięki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość archibaldi7
Napisałem do przedstawiciela TH na Polskę z pytaniem co jest w mechanikach. Bo w katalogu opisy (w sensie nazwy) są tylko przy kwarcach. A swoją drogą, o ile trzy wymienione przeze mnie wcześniej znam, o tyle.... Co to jest "Techno Time" i "Time Module"???

Teraz zauważyłem ;) w klku modelach jest też ETA...

No to jak to? W niektorych nawet ETA a w moiom chinszczyzna??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekajmy na odpowiedź importera...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, nie łudźcie sie że importer powie wam prawde,bo prawda jest nieco rażąca albowiem ten zegarek jak i inne automaty z kolekcji Tomka H. są oparte na chińskich słabiutkich mechanizmach. Nie polecam gdyż płacimy dużą sume za marną chińszczyzne w której największą wartość stanowi znaczek i imię dyktatora mody na cyferblacie... Jak chcecie mieć coś z Hilfigera to osobiście bardziej polecam jakąs częśc garderoby sygnowaną jego nazwiskiem niż to COŚ...

Im mniej wiesz, tym dłużej żyjesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co? Nie bronie TH... Ani innych "feszyn", ale chyba trochę ponosi Ci wyobraźnia i zamiłowanie do teorii spiskowych :lol: Ja rozumiem "jedynie słuszną" wizję "tylko szwajcary", ale podawanie kłamliwych informacji w publikacjach typu oficjalny katalog pociągałoby dla importera poważne konsekwencje... Każdy z klientów mógłby powołując się na ten fakt odstąpić od umowy.

Dodatkowo Movado jest chyba na tyle poważną firmą, że nie bawiła by się w takie chece. A właśnie Grupa Movado jest producentem zegarków sygnowanych przez TH.

Tak na marginesie, z ciekawości - skąd czerpiesz informację na temat tych mechanizmów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W automatach TH są, wg. importera seagul'e.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W automatach TH są, wg. importera seagul'e.

To o wiele lepiej niż można się było spodziewać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość archibaldi7

No moj zegarmistrz ze Slawkowskiej w Krk nie zostawil suchej nitki na tym mechanizmie (jesli fatycznie to seagul) ... Nawet po regulacji ma + 40 sek na dobe.. ehhh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość archibaldi7

aktualizacja - od 2 dni zegarek o dziwo jest precyzyjny z odchylem +1 sek/dobe! Moze potrzebowal czasu by sie rozchodzic..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.