Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość ALAMO

Wystawa w Muzeum techniki

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie tam w ogole nie było :P:( , bez znaczenia czy bedą nazwiska czy nie. na wojskowe mogę dać http://zegarkiclub.pl/forum/index.php?showtopic=34053 z wystrojem i opisem. Mam też troszkę opisów modeli wojskowych z dokladnymi fotkami , specyfikacją itp. moze sie przyda .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
... z tego co wiem współpraca z Muzeum będzie kontynuowana więc można się pokusić o kolejne podejścia!

może byście zasugerowali jakiś temat przewodni - wystawę tematyczną która zainteresuje kierownictwo muzeum.

Pomysł już zgłaszałem tu :

http://zegarkiclub.pl/forum/index.php?showtopic=34190

Bierze się on z ogromnego niedosytu z reprezentacji polskich zegarków (oglądałem wystawę razem z Krzychem 63, który jest mocnym kolekcjonerem "polaków") na wystawie.

Wydaje mi się, że warto pokusić się o wystawę samych polskich zegarków - w zbiorach klubowiczów jest pewnie kilkaset sztuk.

Tylko na przyszłość komunikacja takiiej wystawy odnośnie zgłaszania swoich kolekcji powinna być lepsza - nie na forum tematycznym , ale na forum ogólnym.

Pozdrawiam

Iko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Tylko na przyszłość komunikacja takiiej wystawy odnośnie zgłaszania swoich kolekcji powinna być lepsza - nie na forum tematycznym , ale na forum ogólnym.

Pozdrawiam

Iko

Chłopaki ogłosili to i na ogólnym, i na tematycznym - temat jest podpięty od marca o ile pamiętam ... Odzew na ogólnym był bliski zeru, i w zasadzie dotyczył tych samych osób które wątek ciągnęły na tematycznym. Więc tu bym się nie doszukiwał niczego :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wróciłem z wakacji...

jan89r

a może by zegarki specjalne jako temat wystawy zgłosić ?

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość szymeklipinski

Byłem na wystawie zegarków ^^

Data: Wtorek kiedy Kupcy bili się pod halą KDT

Przedsmak : 3aab8d468f373ab4med.jpg

Dalej zapraszam już do Muzeum Techniki :)

Najlepsze było ułożenie damek ;)

Ogółem bardzo mi się podobało tylko czasu mało było zrobiłem zdjęcia i wylogowałem się.

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego dorzuć jeszcze troszkę fotek. Nie wszyscy mają szansę obejrzeć wystawę na żywo :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kolego dorzuć jeszcze troszkę fotek. Nie wszyscy mają szansę obejrzeć wystawę na żywo ;)

Ojhjjj, nie przesadzaj.

PANOWIE!!!!

Do kiedy jest ta wystawa?

Uda się zaliczyć jednocześnie tą i "tą o Kosmosie"?

Pozdrawiam

Grzech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś wie co z wystawą? Nikt nic nie mówi trwa jeszcze czy ja się zagubiłem w temacie?

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal jest - ale warto chyba powoli sie szykowac i ustalić konkretnie do kiedy jest , Darek miał dostać info na tydzien przed koncem , postaram sie dowiedzieć do kiedy ma być konkretnie juz i od razu dam znać. W każdym razie zegarki nadal można podziwiać w PKiN.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr jak zwykle czujny. dzięki za wieści. Może zdążę.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żona jak nigdy dba o interesy zegarkowe i mnie 2 razy pytała kiedy odeśla zegarki - jam spokojny, nie sadziłem że trwa jeszcze... i nich sobie trwa...

pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dyrektor Muzeum Techniki prosił czy wystawa może jeszcze poleżeć z powodu dużego zainteresowania , mówiłem ze dam znac co i jak oraz ze zadbam aby zegarki trafiły po wystawie do rąk włascicieli ...

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dyrektor Muzeum Techniki prosił czy wystawa może jeszcze poleżeć z powodu dużego zainteresowania , mówiłem ze dam znac co i jak oraz ze zadbam aby zegarki trafiły po wystawie do rąk włascicieli ...

Jeśli o mnie chodzi to nie ma problemu. Od początku wystawy nowe nabytki zapełniły mi puste miejsca w gablocie po zegarkach oddanych na wystawę. Póki te z wystawy do mnie nie wróciły problem z miejscem w gablocie nie istnieje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnie wieści w sprawie wystawy - cytat z maila od dyr. Zarzyckiego

"W związku z licznymi wystawami w końcówce tego roku jestem zmuszony przesunąć datę likwidacji wystawy Zegarków na początek stycznia. Niestety nie będzie mocy przerobowej aby wcześniej coś przygotować w to miejsce. Jak tylko będę miał jakieś szczegółowe informacje natychmiast Pana zawiadomię."

Ponieważ Alamo oraz Kadarius poprosili o wycofanie swoich eksponatów ( co oczywiscie nastapi do 25go) zwracam się z zapytaniem , czy reszta Kolegów wyraża zgodę na pozostawienie eksponatów do stycznia ( co nie ukrywam byłoby preferowaną opcją, ze względu na niechęć do ogołocenia wystawy) czy ktoś też życzy sobie zabrania i odesłania zegarków ?

łączę pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za Mariusza Ellore ja podejmę decyzje - zostają do stycznia - pozostali Koledzy proszę abyście określili do sob- niedz. , pzdr .

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...do końca świta i jeden dzień dłużej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

......

Ostatnie wieści w sprawie wystawy - cytat z maila od dyr. Zarzyckiego

"W związku z licznymi wystawami w końcówce tego roku jestem zmuszony przesunąć datę likwidacji wystawy Zegarków na początek stycznia. Niestety nie będzie mocy przerobowej aby wcześniej coś przygotować w to miejsce. Jak tylko będę miał jakieś szczegółowe informacje natychmiast Pana zawiadomię."

mnie rozbawiło - ze gość nawet nie zapytał czy może? Czy wypożyczający eksponaty się zgadzają na kolejne przedłużenie czasu......

Dla mnie dobrze - dzięki temu może zobaczę wystawę.....

Ale nie zmienia to faktu - Tupet koleś - ma......brak mocy przerobowej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie napisał ,że nie wolno zabrać eksponatów ( zresztą dla 2 wystawców zabieramy ) więc ja zupełnie inaczej odbieram tego maila ( szczególnie ,że znam całość korespondencji i relacji )

Dlatego się nie ekscytuję tym , co powodem do ekscytacji nie jest

Jesli ktoś z Kolegów chce , eksponaty wycofamy , jeśli nie , bedą cieszyć oczy zwiedzających. Następną wystawę też chcemy zorganizować

Ja tam się cieszę ,że może być dłużej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje również mogą zostać sorry że tak późno daje znać.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moich co prawda jest tylko kilka, ale mogą zostać do początków stycznia.

Przy okazji - czy jest jakiś pomysł na temat kolejnej wystawy?

M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość szymeklipinski

Data: Walka kupców pod PKiN

Godzina: Już było po wszystkim więc szanse na to że dostanę cegłą były małe ;)

Wrzucam tylko część zdjęć ,bo reszta nie wyszła zbyt pięknie :S i nie są ostre :P

post-0-0-65010200-1331331560.jpg post-0-0-15154000-1331331561.png

Pierwsza Gablota

dsc06682m.jpg post-0-0-63690600-1331331562.png

Budziki

post-0-0-53737200-1331331571.jpg post-0-0-03506000-1331331572.png

Polaczki :P

post-0-0-38931700-1331331580.jpg post-0-0-88536300-1331331580.png

Resztę obejrzyjcie w albumie 35 zdjęćAlbum

post-0-0-81177000-1331331586.jpg

post-0-0-30755500-1331331622.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.