przemasmenager 13 #2726 Napisano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Edytowane 6 Stycznia 2017 przez przemasmenager 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
7ara7ony 274 #2727 Napisano 6 Stycznia 2017 A nie zimno temu Ray-owi na tej bransolecie? M. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemasmenager 13 #2728 Napisano 6 Stycznia 2017 Jeszcze nie, tylko -8°C 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kinomaniak 16 #2729 Napisano 8 Stycznia 2017 Mam zapytkę - wiecie Panowie w którą stronę kręci się wahadło naciągając sprężynę? Albo inaczej, w którą stronę obracać zegar żeby pozyskał powera?Patelnia z mechanizmem 46D40. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
7ara7ony 274 #2730 Napisano 9 Stycznia 2017 @kinomaniak - to jest automat, wystarczy że założysz go na rękę i zacznie chodzić . Tutaj masz bardzo dobrą recenzję "patelni" --> http://zegarkiclub.pl/forum/topic/109345-orient-feu07007fx/ M. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #2731 Napisano 9 Stycznia 2017 @kinomaniak - to jest automat, wystarczy że założysz go na rękę i zacznie chodzić . Tutaj masz bardzo dobrą recenzję "patelni" --> http://zegarkiclub.pl/forum/topic/109345-orient-feu07007fx/ M.Dobre Tylko trzeba trochę tą ręką pomachać 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kinomaniak 16 #2732 Napisano 9 Stycznia 2017 Hehe wszystko jasne Ale jak bym chciał się wyręczyć rotomatem, to nie wiem w którą stronę ustawić obrót.Wiem że można to sprawdzić, jak ustawie zły kierunek obrotu to zegarek się nie nakręci. Ale na razie nie posiadłem takiego wspomagacza, dlatego chciałem zagaić i podzielić się tą rozkminą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorguś77 3026 #2733 Napisano 9 Stycznia 2017 Moje orienty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
7ara7ony 274 #2734 Napisano 9 Stycznia 2017 Dobre Tylko trzeba trochę tą ręką pomachać W moim Mako jakoś specjalnie mocno machać ręką nie musiałem. Podobnie w automatycznej Slavie.Nie wiem jak jest w patelniach, jeszcze nie miałem . Hehe wszystko jasne Ale jak bym chciał się wyręczyć rotomatem, to nie wiem w którą stronę ustawić obrót.Wiem że można to sprawdzić, jak ustawie zły kierunek obrotu to zegarek się nie nakręci. Ale na razie nie posiadłem takiego wspomagacza, dlatego chciałem zagaić i podzielić się tą rozkminą Ostatnio przed noszeniem Slavy w automacie "kręciłem" nią trzymając ją w ręce raz w jedną raz w drugą stronę. Robiłem tak przez jakieś 25min. potem już spokojnie chodziła aż do rana . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18669 #2735 Napisano 9 Stycznia 2017 Moje orienty Jaki jest L2L tego pacjenta z prawej strony? Powyżej 50mm, nie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorguś77 3026 #2736 Napisano 9 Stycznia 2017 Jaki jest L2L tego pacjenta z prawej strony? Powyżej 50mm, nie?Tak L2L to 50 mm, coraz częsciej bije się z myślą o oddaniu go w dobre ręce, niestety rzadko go noszę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZZZGGG 1 #2737 Napisano 9 Stycznia 2017 Jestem nowy na tym forum, ale jesli chodzi o Orientynabyłem Mako blue II kilka dni temu.przez 5 dni robi ok 2-3 sek na dobę na + .wykonanie Mocna 8/10 w tym przedziale cenowym.branzoleta - mocne 9/10Reszta- czas pokaże.Jeszcze jednoRózne zdania na temat lumy w Mako czytałem.4:20 rano- spokojnie zaspany mogłem odczytać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #2738 Napisano 9 Stycznia 2017 Jestem nowy na tym forum, ale jesli chodzi o Orientynabyłem Mako blue II kilka dni temu.przez 5 dni robi ok 2-3 sek na dobę na + .wykonanie Mocna 8/10 w tym przedziale cenowym.branzoleta - mocne 9/10Reszta- czas pokaże.Jeszcze jednoRózne zdania na temat lumy w Mako czytałem.4:20 rano- spokojnie zaspany mogłem odczytać. Super wybór Spróbuj go odkładać w różnych pozycjach na noc i zobacz czy da się wyrównać chociaż 2-3 sek to super wynik Mój pierwszy orient robił 8-12 sek na dobę a byłem bardzo zadowolony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZZZGGG 1 #2739 Napisano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Super wybór Spróbuj go odkładać w różnych pozycjach na noc i zobacz czy da się wyrównać chociaż 2-3 sek to super wynik Mój pierwszy orient robił 8-12 sek na dobę a byłem bardzo zadowolony.Przyznam szczerze, że śiwadomość posiadania automatu jest dla mnie ważniejsza niż jego dokładność.Kładę go na noc poprostu jak leci. Jak złapie większą odchyłke to go skoryguję koronką.generalnie mój pierwszy automat i wolę nie wariować na jego punkcie poprostu spełnione malutkie ..... o automacie na nadgarstkuJest bardzo dokładny póki co tyle tylko ,że w niedalekiej przyszłości rozstanie się z branzoletą na poczet paska skórzanego.:-) Gdyby ktoś miał - znał kogoś kto zrobi fajny i dobry jakościowo gruby pasek z przeszyciem to wolałbym nabyć u forumowicza niż u jakiegoś dużego producenta.Nie mam wiedzy tylko, czy teleskopy muszę wymieniać, czy będą pasowały te od oryginalnej branzolety.Cóz jestem nowy na forum a wiedza moja jest niewielka. Edytowane 9 Stycznia 2017 przez ZZZGGG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #2740 Napisano 9 Stycznia 2017 Dopiero się zaczyna - zobaczysz, że będziesz chciał kolejnego Jakieś fotki wrzuć jak zrobisz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2741 Napisano 9 Stycznia 2017 Dopiero się zaczyna - zobaczysz, że będziesz chciał kolejnego Jakieś fotki wrzuć jak zrobiszJa dwa miesiące temu kupiłem ray'a. Ju się rozglądam za, o zgrozo, patelnia. Może bambino do garniaka, ewentualnie coś vintage. A do tyrania g-shock 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZZZGGG 1 #2742 Napisano 9 Stycznia 2017 Dopiero się zaczyna - zobaczysz, że będziesz chciał kolejnego Jakieś fotki wrzuć jak zrobiszwiemniestety wiem :-)mam kilka zegarkówkwarca Tissota, kinetica Seiko, G Shocka, (Aztorina- niestety), Festinę, J lemansa, ale automat to automat. Dusza i świadomość, że tam jest coś więcej niz bateryjka :-)mam swoje lata i niestety należę do tych z lekka uzależnionychTen konkretny zegarek ( Mako) cholernie mi sie podoba , choć o włos byłem od zakupu Roamera Searocka niebieskiego ale...trzymając się tematu Orient jest bezbłedny.Rozważałem zakup Eposa , Edoxa, Certiny, Steinharta, a tak na prawdę poczytałem sporo opinii na tym forum i kupiłem niedrogiego Japońca.Póki co nie żałuję. Mimo niewielkich rozmiarów- bo przecież bezel zabiera wizualnie, jest to zegarek ze smakiem imożna patrzec na niego godzinami. miałem kupić Raya , ale często wkładam koszule i tu - cyfry arabskie z lekka ujmują zegarkowi sportowy charakter i stonowanie daje mu wygląd ciut klasyczny.Jak spędzę z nim miesiąc "miodowy" napiszę kilka słów o jego wadach i przywarach- choc mam nadzieję , że tych drugich nie będzie.nadmieniam tylko, że nie należę do osób pod lupa oceniających jakość wykonania czasomierza.Fotki wrzucę - bo mam , ale musze sie jeszcze nauczyć poprawnego poruszania po tym Zacnym Forum.generalnie fajnie , że ono istnieje, można wiele wynieść z Waszych opinii i dokonać ciekawego świadomego wyboru. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZZZGGG 1 #2743 Napisano 9 Stycznia 2017 (edytowane) a Raya masz juz na tym n Ja dwa miesiące temu kupiłem ray'a. Ju się rozglądam za, o zgrozo, patelnia. Może bambino do garniaka, ewentualnie coś vintage. A do tyrania g-shock a Raya masz już na tym nowym automacie?przepraszam za wcześniejsze niedociągnięcie pytania.klawiaturka :-) Edytowane 9 Stycznia 2017 przez ZZZGGG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2744 Napisano 9 Stycznia 2017 a Raya masz juz na tym n a Raya masz już na tym nowym automacie?przepraszam za wcześniejsze niedociągnięcie pytania.klawiaturka :-)Specjalnie kupiłem pierwsza wersje. Guzik dodaje dodatkowego charakteru. Druga wersja jest taka naga. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZZZGGG 1 #2745 Napisano 9 Stycznia 2017 Specjalnie kupiłem pierwsza wersje. Guzik dodaje dodatkowego charakteru. Druga wersja jest taka naga.No niestety coś w tym jestMechanizm poprawiony a jednak czegoś brakTu się zgodzęMnie satysfakcjonuje Mako II bo to mój pierwszy automat, jednak ... co dwie koronki... ;-)faktładny sikor z charakteremkupiłem II - niech sie sprawuje.Tyle , że niestety- stety - wolę skórę na nadgarstu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #2746 Napisano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Ja dwa miesiące temu kupiłem ray'a. Ju się rozglądam za, o zgrozo, patelnia. Może bambino do garniaka, ewentualnie coś vintage. A do tyrania g-shock Polecam Bambino - jutro może wrzucę kilka fotek - miałem dzisiaj robić, ale zabrakło czasu i słońca Rozważałem zakup Eposa , Edoxa, Certiny, Steinharta, a tak na prawdę poczytałem sporo opinii na tym forum i kupiłem niedrogiego Japońca. I bardzo dobrze zrobiłeś! Edytowane 9 Stycznia 2017 przez rinkazki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZZZGGG 1 #2747 Napisano 9 Stycznia 2017 Polecam Bambino - jutro może wrzucę kilka fotek - miałem dzisiaj robić, ale zabrakło czasu i słońca I bardzo dobrze zrobiłeś!Dziękujęteraz wiem.Roamer fajny ale... błyszczy jak z jarmarku u Cyganerii, Epos - podstawowa ETA, CERTINA, też, STEINHART-ładny ale róznie mówią o jakości wykonania choć serwis ponoć OK, Orient- mamm i już i wisi mi czy ktoś markę kojarzy czy nie poprostu jest dobry.nie mam doświadczenia w automatach, ale ... ten jak na pierwszą przygodę mi wystarcza... poszukam paska i niech się dobrze sprawuje.Wszystko dzięki temu forum.mogłem sobie kupić zegarek za kilka-kilkanaście koła a kupiłem Orientacieszę się z niego jak z Omegi.Znam kilka osób które tylko o Omedze mówią- ja wolę mieć Orienta który chodzi jak należy "póki co" i nie muszę się uszczuplać o grubą gotówkę.Takie tam małe zachcianki o automacie .właśnie sprawdzam dokładność:po 5 dniach poważnie 2-3 sekoby tak dalejCieszę się że nie jestem sam w tym narkotyku zegarkowym.co do Bambinomocny garniturowiec - myślałem o nim ale.... jakiś zbyt mocno koszulowy- poszukałem kompromisu - lekki luz-sport-"elegancja" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #2748 Napisano 9 Stycznia 2017 Bambino 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2749 Napisano 9 Stycznia 2017 Ja chce bambino tylko do garniaka a Akladam może z 5 razy w roku ☺ Myślałem monc9 nad Mako ale w końcu padło na Ray'a. Pasek również chce kupić od Bartka z forum. Klamrę od Ciechanów i do tego nato. Również od kolegi z forum. Zanim kupiłem Ray'a czytałem forum przez rok. Tak i tez uczynię z paskiem. Nato juz wiem jakie. Biało-czerwono-niebieskie. Patriotyczne. Plus niebieski aby się ładnie zgrywać z tarcza ☺ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #2750 Napisano 9 Stycznia 2017 Ja chce bambino tylko do garniaka a Akladam może z 5 razy w roku ☺ Myślałem monc9 nad Mako ale w końcu padło na Ray'a.Pasek również chce kupić od Bartka z forum. Klamrę od Ciechanów i do tego nato. Również od kolegi z forum. Zanim kupiłem Ray'a czytałem forum przez rok. Tak i tez uczynię z paskiem. Nato juz wiem jakie. Biało-czerwono-niebieskie. Patriotyczne. Plus niebieski aby się ładnie zgrywać z tarcza ☺ Też myślałem, że Bambino będzie tylko do garnituru. Spokojnie zakładam go do koszuli - idealnie pasuje i często go noszę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach