Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość paxir

oscar emil

Rekomendowane odpowiedzi

Gość paxir

Co sądzicie o firmie oscar emil bo mam możliwość zakupienia limitowanego zegarka w dość korzystnej cenie jednak nie chciałbym przepłacać a za wiele informacji na temat tego zegarka nie mogą znaleść:/ jak jest z tym złoceniem 23k oraz mechanizmem i czy oby to nie jest jakas podróbka za którą nie warto dawać grosza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupowałbym zegarka firmy o której tak naprawdę nic nie wiadomo. Kupuje się zegarki firm znanych lub niszowych ale w tym względzie, że marka ma już jakaś historię, swoją specyfikę i skupia krąg ludzi nią zainteresowanych (Stowa, Dornbluth itd).

Wg mnie jest to klasyczny model biznesowy który polega na zamówieniu czegoś (zazwyczaj w Chinach), wystawieniu na stronie internetowej cen z kosmosu i potem pojawiają się na Allego, E-bay czy w sklepach internetowych "limitowane edycje" do tego w "okazyjnych cenach". Czyli - polowanie na jelenie. Równie okazyjne są antyki jakie możesz sobie kupić na arabskim targu - legenda przedmiotu i ekstra upust bo "kuzyn pracował w Polsce" czy inny ważki powód.

W przypadku nazwy która nic nie mówi nie ma mowy o podróbce (podróbka nazywała by się wprost "Rolex" albo coś typu "Rollex").

EDIT: Zapomniałem napisać, że firma jest wprost na czarnej liście http://zegarkiclub.pl/forum/index.php?show...837&hl=Emil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze jak można nazwać firmę oscar emil hahahahahh???????????? Kupiłbyś samochód marki oscar emil??? Ja nigdy! Tak samo z zegarkiem.

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważ, że uznane marki nie mają na swoich stronach cen swoich produktów - bo to zależy od sprzedawcy, marży itd. Ceny na tej stronie są wzięte z kosmosu mają wywołać jedno wrażenie - że okazja, którą znalazłeś gdzieś w sieci jest fantastyczna. Chwyt psychologiczny, bach, i kupiłeś zegarek płacąc 4 razy więcej, niż jest wart ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.