Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

PustyRZE

Tissot a Edox

Rekomendowane odpowiedzi

Edox, ale nie można tym się kierować. Zalezy jaki model kupisz. Prestiż to pojęcie bardzo subiektywne.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O gustach sie co prawda nie dyskutuje, ale.. -

- no w kazdym razie nie ma on ponadczasowego wygladu :unsure: . Jesli ma to byc Twoj jedyny zegarek, to sugerowalbym ponowne przemyslenie zakupu.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
O gustach sie co prawda nie dyskutuje, ale.. -

Kurde... chyba mam jakis dzien slabosci albo na wzrok mi sie rzucilo ale na tym zdjeciu nawet mi sie ten edox spodobal. i 1100 za szwajcara w automacie... az chyba sie przejde do aparta zeby sprawdzic nadgarstkowo i pozbawic sie zludzen :unsure:

Presslaw - nazwa Wrocławia obowiazująca pod panowaniem Habsburgów, w latach 1526-1741.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ponuraczek

Cena nie zniechęca... i ta szpanerska dziurka... :unsure:

to ten... open heart, tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe ja też jadę go obejrzeć na żywo, szkoda że nie ma z czarną kopertą, i jaki tam jest mechanizm, cena u naszych "przyjaciół" w Rosji 1500pln czyli nie jest taki drogi u nas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maciej020

Mysle ze to calkiem dobry pomysl nie kupisz automata za taka cene takiej marki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widziałem tego Edoxa na wystawie Apartu w Wola Parku. Bardzo ładny, rozmiar jak na garniturowca solidny, moim zdaniem coś ok. 40mm. Gdyby nie to, że już mam garniturowca z jasną tarczą, chyba bym brał. Chociaż LeLocle (ten ładniejszy, z rzymskimi indeksami) można wychodzić za podobne pieniądze. De gustibus - jak się podoba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym dorzucić swoje trzy grosze w temacie. Jestem posiadaczm w/w zegarka od ponad trzech lat i generalnie jestem bardzo zadowolony :) Najbardziej z wyglądu, zwłaszcza, że w zeszłym roku dokupiłem za rozsądne pieniądze pasek z aligatora i to jest to. Początkowo in minus zaskoczyła mnie dokładność mojego Edox'a, ale wynikało to głównie z mojej ówczesnej niewiedzy na temat dokładności zegarków tej klasy :P Generalnie z czystym sumieniem polecam (ja za swojego zapłaciłem 1440 złotych). Pozdrawiam.

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość darekmp3

Czyżby Apart zrobił jakieś obniżki? Aż dziwne :P Generalnie ten model mi się nie podoba bo wszystko się zlewa. Indeksy moim zdaniem mogły a nawet powinny byc czarne. I na koniec powiem, że i tak bym go nie kupił bo za Edoxem nie przepadam ale jeśli Ci się podoba to bierz. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maciej020

No wlasnie co tam w srodku siedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mlp co tam cyka w środku ????

Dobre pytanie, bo takiej informacji nie znalazłem w "papierach" dołączonych do zegarka :P Znalezienie tej informacji w internecie również nie jest łatwe, ale stawiam na ETĘ 2824 :) A co do zdjęć to szczerze mówiąc nie posiadam aparatu cyfrowego :) , ale może spróbuję zrobić jakieś zdjęcia komórką, albo coś pożyczę bo chciałbym też (w innych wątkach)zamieścić zdjęcia swojego Uniona i Longines'a i Omegi. Jak znajdę jeszcze coś odnośnie Edox'a odezwę się.

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No wlasnie co tam w srodku siedzi :P

post-23550-0-36755300-1331130957.jpg

Wg referencji początek 85.... oznacza ETĘ 2824-2 wersja "open heart" - ażurowa dolna płyta z widocznym od strony tarczy kołem balansu.

Przeglądając katalog trafiłem również na takie cudeńko:

post-23550-0-94680100-1331130958.jpg

ETA 2892A2 z certyfikatem chronometru - jestem ciekaw jaka jest średnica... jeżeli tu byłoby też tak jak pisze Kyle - ok 40mm to mógłby być całkiem ciekawy zegarek :)

... powinien być prosty jak zegarek Świat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.