Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość M_a_C

Alpha Saphir

Rekomendowane odpowiedzi

Gość M_a_C

Cześć,

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum :D . Nie jestem ani zegarmistrzem, ani kolekcjonerem - po prostu użytkownikiem :) .

Szukam informacji na temat zegarka Alpha Saphir mod. 2020B. Jest to podobno zegarek wyprodukowany przez Jacques Lemans, ale nie sygnowany przez tą firmę (w tym miejscu wyczuwam małe zgrzyty :) ). Szukałem w internecie informacji na temat tego zegarka, niestety bezskutecznie :? .

Czy ktoś z szanownego grona wie coś więcej na temat tego zegarka? Moja wiedza kończy się na: szafirowe szkło, koperta/branzoleta tytanowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość M_a_C

Wielkie dzięki za jak nie patrzeć szybkie odpowiedzi :D

Wpisywałem w googlarce Alpha Saphir, jednak zbyt wiele nie znalazłem. Fakt, że interesowały mnie raczej strony w języku Shakespeare :) .

Pisząc bez ogródek - interesuje mnie dokładnie ten model

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81290408

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ładny.

Zwróć uwage na to że Tytanowe zegarki szybko traca blask,

o ile pamiętam na forum padło nawet stwierdzenie że dziadzieją:D

Tytan się szybko rysuje - weź to pod uwagę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość M_a_C

Hmm, słyszałem, że tytan szybko rysuje się, ale nie że "dziadzieje" :? . Co prawda tytan nie jest dla mnie ważny, znacznie bardziej byłem zainteresowany kupnem zegraka dlatego, że ma szafirowe szkiełko oraz WR 100m.

Skoro tytan "dziadzieje" to być może rozważe zakup innego zegarka (burza mysli :wink: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temat sprzed dziesieciu lat, pomyslalem ze odswieze, zeby nie zasmiecac-

czy ktos z kolegow sie orientuje, jakich werkow uzywa firma jaques lemans w zegarkach alpha saphir? ronda? epson-seiko, miyota? chodzi mi o kwarce, oczywiscie.

----------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.