Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kazziu

Coś na grubą rękę.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nadszedł czas na zakup zegarka z prawdziwego zdarzenia, i wiadomo, pojawia się dylemat co wybrać, żeby na końcu nie żałować przegapienia jakiegoś cacka.

Kryteria jakie nakładam to przede wszystkim:

-duża średnica, 43mm minimum, mam naprawde ogromną łapę i potrzebuję czasomierza który nie będzie się gubił na mojej rączce.

-bransoleta, wiem że ogólnie każdy model ma obie wersje, lecz pomimo tego wymieniam.

-raczej automat, lecz śmiało mogę o nim zapomnieć gdy trafi się kwarc który mnie oczaruje.

-cena do ok 5 tys.

po paru dniach poszukiwań moje najlepsze typy to:

Maurice Lacroix Pontos Chronographe, na allegro trafiła się sztuka za 5,5 tys:

maurice.jpg

Taki Epos Valjoux-wolałbym brans.:

epos.jpg

Z tańszych podobają mi się równiez tissot racing, pare certinek- chociaż wydają mi się trochę małe...

Co sądzicie o tych zegarkach, są jakieś modele o większych średnicach niż 43mm, w stylu powyższych?Może coś przegapiłem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Epos dostepny jest na bransolecie.

3384strap1.jpg

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze co mi przyszło do głowy to Hamilton cena 3500zł 43,6mm bez koronek

post-20732-0-19197700-1331142204.jpg

Steinhart Nav B chrono 44mm, cena 810 euro

post-20732-0-41726200-1331142205.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MichaelD

Czy koniecznie potrzebujesz zegarek z chronografem, imho jest to komplikacja która jest sporadycznie używana a podnosi w dużym stopniu koszt samego zegarka

Moje propozycje to np Eterna Kontiki Four Hands XXL ( 44 mm, jest i wersja w bransolecie)

http://forums.watchuseek.com/attachment.ph...mp;d=1226707631

Glycine Airman 17 (46 mm, świetny zegarek tyle ze na pasku, choć nie wyobrażam sobie innego zestawienia)

http://www.glycine-watch.ch/e/collection/d...ID_Image=1000CU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-23173-0-86797500-1331142213.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoich wynaturzeń napiszę tyle, że osobiście szukałbym czegoś mimo wszytko znajdującego się w piramidzie prestiżu. I to jak najwyżej się da. Za te pieniądze (czyli niemałe)...

Niestety moje typy ("a must have") mieszczą się poniżej Twojej wymaganej średnicy, więc tylko tyle pomogę.

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raymond Weil Freelancer 7730-ST-20001

Raymond Weil Freelancer 2710-ST-20001

Maurice & Lacroix PT6188-SS001-330

Longiness GrandeVitesse L3.636.4.50.2

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luis Erard 78259AA01.BDC01

Luis Erard 78410AA02.BDC16

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez szukam czegos w tym stylu daj znac czy cos wybrales.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorka za tyle postow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wszytko znajdującego się w piramidzie prestiżu. I to jak najwyżej się da
Której??? Bo jest ich nieskończenie dużo. Ponadto prestiż marki , a prestiż modelu to zupełnie inne sprawy. Zegarek przede wszystkim musi się podobać.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AL-525LBB5AEV6.jpg

Nietypowa, aczkolwiek bardzo ciekawa propozycja na solidną "łapę"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hamilton i Steinhart śliczne, Raymond Weil naprawdę konkurencyjny do maurice l. aczkolwiek chciałbym zobaczyć real foto, dziwi mnie dlaczego producenci nie dają fotek z widokiem ok. 0,5 m na ręke. Naprawdę dzięki za tyle postów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie na zywo najlpiej prezentuje sie Raymond Weil ale nie widzialem jeszcze Certiny Valgranges i Eposa Sportive 3384 takze wstrzymuje sie narazie z kupnem poki ich nie przymierze w kazdym razie kupie cos z tej trojki. Gdyby ktos mial zdjecia Certiny Valgranges na rece tej z paskiem bylbym wdzieczny za wrzucenie fotek. Kazziu ona ma 44 mm i na fotkach wyglada przeslicznie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certina w świetle dziennym troche traci swój urok wg. mnie, chyba mi nie podchodzi ta czcionka godzin zbytnio, epos sprawia wrażenie modniejszego zegarka:

17482504v.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaloz na reke Raymonda mnie zafascynowal. Co do tej cytryny zdecydowanie lepiej sie prezentuje na pasku (na zdejciach w necie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.