Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tomirek

Roamer Stingray Chrono - czy warto za taką cenę?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam okazję kupić mechanicznego Roamera Stingray Chrono. Zegarek w pełni sprawny, koperta w bardzo dobrym stanie (jedynie na ringu drobne zadrapania), mechanicznie bez zarzutu, tarcza w stanie doskonałym. Jedynie szkiełko kwalifikuje się do wymiany lub bardzo mocnej polerki ;) W rzeczywistości wygląda ono dużo lepiej niż na zdjęciu ale i tak nie jest słodko :P

Cena - 500PLN.

Warto brać? Czy da się w nim bezproblemowo wymienić szkiełko? I jeszcze jedno pytanko - w jakich latach były produkowane te chrono?

vz7185_roamer.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem warto. Ja był raczej brał. Ciekawy zegarek i do tego z chronografem, za relatywnie małą kasę.

Nie mam pojęcia jak wygląda sprawa ze szkiełkiem ale nie sądzę żeby był to jakiś wielki problem.

Co siedzi w środku- VJ 72?? Pytam bo mam sprzeczne informacje.

Pozdrawiam Bartek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5000 zł ? - żart chyba.

Zegarek jest wart jakieś 600- 1000$

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filip :D

Cena - 500PLN.

Nie bulwersuj się tak ;) Zerko sobie dodałeś :P

Pozdrawiam Bartek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moim zdaniem warto. Ja był raczej brał. Ciekawy zegarek i do tego z chronografem, za relatywnie małą kasę.

Nie mam pojęcia jak wygląda sprawa ze szkiełkiem ale nie sądzę żeby był to jakiś wielki problem.

Co siedzi w środku- VJ 72?? Pytam bo mam sprzeczne informacje.

Prawdę powiedziawszy to nie mam pojęcia ;) Po otwarciu tylnego dekla wychodzi cały mechanizm wraz z tarczą i zostaje pusta koperta ze szkłem. Żeby zajrzeć do mechanizmu musiałbym dokonać dalszej rozbiórki i chyba zdjęcia tarczy. A tego się nie podejmuję :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Filip :D

Nie bulwersuj się tak ;) Zerko sobie dodałeś :P

o shit! sorry, za 500 to brać!

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem u kilku techników-magików i ze szkiełkiem chyba będzie problem :( Generalnie nietyps jakiś. Zastanawiam się gdzie jeszcze uderzyć.

Póki co jest spolerowane ale bardziej polerować się zegarmistrz bał. Poza tym stwierdził, że to nie rysy a mikropęknięcia powstałe na skutek starości. Więc lepiej raczej nie będzie.

Mechanizm również wymaga gruntownego czyszczenia. Ale to da się zrobić. Gorzej z tym szkłem :(

Ponawiam pytanko o orientacyjny wiek zegarka. Ja jestem rocznik 1971 - zegarek starszy ode mnie czy młodszy? :P

Po polerce:

pv2247_roamer.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, Michał ma rację pewnie jesteście w podobnym wieku :(

Co ciekawe ów James z tego forum z linka sprzedał go później za całkiem dobry pieniążek- domyślam się że ok 900 USD

Patrz ten temat:

http://www.thewatchforum.co.uk/index.php?showtopic=26321

Także wychodzi na to że zrobiłeś b. udany interes.

ps. Z tego mojego linka można wyczytać (gdzieś pod koniec pierwszej strony) o pochodzeniu tych liter: JT u Ciebie i CD w egzemlarzu Jamesa. Wychodzi na to że to skróty o Journey Timer i (chyba) Chrono Diver. Jest to uzależnione jak widać od rodzaju bezela.

Pozdrawiam Bartek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładam, że będę musiał w niego pewnie wpakować jakieś 300PLN (dokładny przegląd i czyszczenie) + może uda się szybkę trafić. Ale jak widać i tak się opłaci. Muszę na niego chuchać i dmuchać bo to mój pierwszy chrono :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.