porcelanowy 938 #1001 Napisano 29 Stycznia 2010 (edytowane) POwitołMechanizm dobry, ale żeby szukać najtańszego zegarka obsługiwanego przez ten werk?Nie lepiej kupić, taki jak się podoba Najtańszy to jaki widziałem to zdaje się SCVS015 (~~350$ na ebayu).Choć i za 1000PLN zdarzały się tutaj używki sumo czy nówka alpinist. Edytowane 29 Stycznia 2010 przez porcelain 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whats up 0 #1002 Napisano 29 Stycznia 2010 Oczywiscie ze kupuje sie rzeczy ktore nam sie podobaja ale myslalem ze bedzie jakis za 800zl max... A tu psikus narazie jeden splacic tzreba a po drodze sie ozbiera na drugi na spokojnie choc do spokojnych nie naleze czytajc codziennie te forum nie dlugo dolacze do grona seiko'wcow ? 0 SEIKO RULEZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #1003 Napisano 13 Lutego 2010 Znalazłem chyba idealny (najbardziej dopasowany stylistycznie wg mnie) "divepasek premium" dla mojego samuraia orange TI zamówiełm i czekam na przesyłkę. 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrekkg 0 #1004 Napisano 16 Lutego 2010 Witam, jestem nowy na forum. Mam nadzieje, że mogę zadać pytanie w tym miejscu w końcu to temat ogólny o SEIKO.Posiadam zegarek Seiko 5 taki jak z linku: KY 7009-3130 A2.Jak w tym zegarku przestawić dzień tygodnia ?Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość niesfornyrusek #1005 Napisano 16 Lutego 2010 Wyciągnij koronkę do połowy,tzn w pierwsze kliknięcie i pokręc koronką.W jedną stronę zmieniasz nazwę dnia ,a w drugą datę.pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrekkg 0 #1006 Napisano 16 Lutego 2010 Jak kręcę w lewo to zmienia się data, ale jak kręcę w prawo to widać, że minimalnie porusza się licznik datownika, ale nie idzie licznik dnia tygodnia.Może ktoś się orientuje co jest nie tak, i jakie są koszta naprawy?Jakie szkiełko posiada ten zegarek ? Chcę je wypolerować domowym sposobem ale nie wiem czy nie pogorsze sprawy.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #1007 Napisano 16 Lutego 2010 Jak w tym zegarku przestawić dzień tygodnia ? Naciśnij koronkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrekkg 0 #1008 Napisano 16 Lutego 2010 Poszło, dziękuję za pomoc. Tak to jest jak się jest początkującym w tej dziedzinie.Był by, bardzo wdzięczny, gdyby ktoś odpowiedział jeszcze na pytanie odnośnie szkiełka.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #1009 Napisano 16 Lutego 2010 Poszło, dziękuję za pomoc. Tak to jest jak się jest początkującym w tej dziedzinie.Był by, bardzo wdzięczny, gdyby ktoś odpowiedział jeszcze na pytanie odnośnie szkiełka.Pozdrawiam IMO minerał ew. hardlex poszukaj wątku o polerowaniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mathu #1010 Napisano 16 Lutego 2010 Znalazłem chyba idealny (najbardziej dopasowany stylistycznie wg mnie) "divepasek premium" dla mojego samuraia orange TI Gdzie takie paseczki sprzedają? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1011 Napisano 17 Lutego 2010 Gdzie takie paseczki sprzedają?Przyłączam się do pytania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #1012 Napisano 18 Lutego 2010 Gdzie takie paseczki sprzedają? Pasek znajduje się w katalogu: http://www.seiko-watch.co.jp/resource/pdf/purchase/2009/MS09LEAF.pdf Zamówiłem po kontakcie mailowym z higuchi-inc.com 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1013 Napisano 18 Lutego 2010 Pasek znajduje się w katalogu: http://www.seiko-wat...09/MS09LEAF.pdf Zamówiłem po kontakcie mailowym z higuchi-inc.com Ile Cię wyniósł zakup ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #1014 Napisano 18 Lutego 2010 (edytowane) Jash, dokładnie tyle co w katalogu: 15000YEN (po przeliczeniu w paypal na pln), w podaną cenę wliczono mi koszt wysyłki. Edytowane 18 Lutego 2010 przez TeJot 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1015 Napisano 19 Lutego 2010 Jash, dokładnie tyle co w katalogu: 15000YEN (po przeliczeniu w paypal na pln), w podaną cenę wliczono mi koszt wysyłki. To jak za gumkę dosyć sporo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #1016 Napisano 19 Lutego 2010 (edytowane) tak, drogo niestety. W Grand Seiko nawet gumę sobie cenią Za to jak wzrośnie wartość samuraia Edytowane 19 Lutego 2010 przez TeJot 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whats up 0 #1017 Napisano 19 Lutego 2010 a skad ludzie maja szafiry do 007 009 ?? dobra jakos tego szkla jest czy jakas raczej srednia ? 0 SEIKO RULEZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #1018 Napisano 1 Marca 2010 Na ebay piękna ANANTA SPRING DRIVE CHRONOGRAPH Reference: SPS009LIMITED EDITION OF 300Stainless Steel Case w/ Black Hard CoatingCase width - 43.5mm, Thickness - 15.8mmSee-Through Case Back w/ Sapphire CrystalAutomatic Chronograph MovementCalibre 5R86 72-Hour Power ReserveScratch Resistant Sapphire CrystalBlack Crocodile Strap w/ Three-Fold ClaspPush Button Release10 Bar Water Resistant tylko do UE nie wysyła Ech, piękne te zegarki Rodu Hattori 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1019 Napisano 1 Marca 2010 Szkoda tylko, że to Spring Drive, a nie normalny mechanik. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #1020 Napisano 1 Marca 2010 Jeśli chodzi o mnie to nie wiem czy szkoda Chciałbym posiadać spring drive w kolekcji i móc patrzeć na idealnie płynny ruch wskazówki sekundowej i bezgłośną pracę zegarka - całkiem fajna rzecz!I zupełny in-house 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 60 #1021 Napisano 1 Marca 2010 ...I zupełny in-house Jak każdy SEIKO 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #1022 Napisano 1 Marca 2010 Tak, lecz nie każdy seiko ma innowacyjne rozwiązania 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #1023 Napisano 30 Marca 2010 Mój najnowszy kumpel Seiko SNZC69K 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekr89 168 #1024 Napisano 30 Marca 2010 Aż się łezka w oku kręci 0 Lubię divery, nie lubię chronografów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #1025 Napisano 2 Kwietnia 2010 A ma ktoś z was Seiko SARB 049, albo 061? Teoretycznie to świetne zegarki, bo napędza je 6R15, czyli te same bebechy co Seiko Sumo, ale na zdjęciach wyglądają jak z odpustu... Miał ktoś z was jeden z nich na ręce? W realu też tak bazarowo wyglądają? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach