Gość OlRob #626 Napisano 28 Września 2007 Do irex: widze, ze kolega z AGH 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość irex #627 Napisano 28 Września 2007 Wła?ściwie to dopiero zaczynam przygodę z AGH bo jestem na pierwszym roku EiT ale bardzo miło mi poznać kolejn?Ą osobę z uczelni. Żeby nie było, że robi się tutaj hydepark zał?Ączam kolejne zdjęcie mojego aviatorka Kolegom ~Bartheck i ~jacus dziękuję za gratulacje Zegarek pomógł mi zdobyć Notte-x którego w tym miejscu chciałem polecić innym użytkownikom forum. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terao 0 #628 Napisano 29 Września 2007 Awiatorki naprawdę stylowe. Klasyka jednak jest nie do pobicia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość libero #629 Napisano 1 Października 2007 44 mm średnicy. Kawał zegarka, ale rzeczywiście bardzo fajny. Gdzie tego szukac ? i jaka cena ? fajniuchny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pcichosz 4 #630 Napisano 1 Października 2007 Seiya-san, znany japoński prywatny eksporter modeli zegarków przeznaczonych tylko na rynek japoński, przed kilkoma dniami wrócił do pracy po kłopotach zdrowotnych, które mam nadzieję bezpowrotnie minęły. Właśnie zobaczyłem u niego coś takiego (przepraszam jeśli już o tej nowości Seiko była mowa) -- model SCBS007: http://www.seiyajapan.com/product/S-SCBS00...15_SCBS007.html Znalazłem też zdjęcia wykonane przypuszczalnie przez jakiegoś posiadacza: Moja pierwsza reakcja jest raczej sceptyczna, ale nie zdecydowanie negatywna, więc po dłuższym oglądaniu może jeszcze mi się spodoba. Pozdrawiam, Paweł P.S. Tu jest coś o kolekcji, z której pochodzi ten model:http://www.rakuten.co.jp/nuts/427131/832984/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klue 0 #631 Napisano 2 Października 2007 witam Panów! posiadam już g-shock'a ale przyszedł czas na coś bardziej eleganckiego (nie jakiegoś garniturowego klasyka) no i czuję, że to powinien być mechanik, i to mechanik Seiko moje oczy z pożądaniem patrzą na sportury, lecz zakup najtańczej wyczerpałby mnie finansowo (mam 14 lat)...to tu pojawia się moje pytanie - co Panowie myślicie o tym? http://allegro.pl/item251480766_seiko_alba..._automatic.html czy to dobry wybór, czy lepiej dozbierać do "prawdziwego" monstera, który też do najtańszych nie należy. a jeśli nie to może aviator wymieniony wyżej? pozdrawiamMichał 0 _______________________________ _Michał BMDW-5600E DW-6900WCJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pcstud #632 Napisano 2 Października 2007 ja bym wolal wybrac cos z kolekcji Seiko 5- wybor ogromny, ceny przystepne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24705 #633 Napisano 2 Października 2007 Alba jest fajna, ale jest chyba za bardzo sportowa jak na Twe wymagania. Może jednak jakąś 5, wyjdzie taniej. Lub dozbierać do SKX007 - to już porządny diver, a równie dobrze prezentuje się w koszuli! 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klue 0 #634 Napisano 2 Października 2007 007 jest już chyba za drogi, a 5-piątki za bardzo klasyczne i nie mają "tego czegoś" jak np. tenhttp://image.www.rakuten.co.jp/nuts/img10043537741.jpegktóry jest aktualnie moim marzeniem... podoba mi się monster, a tym samym jego tańsza "replika" alba... i prosiłbym o porównaniee tych dwóch sikorków albo podanie alternatyw w podobnej cenie 0 _______________________________ _Michał BMDW-5600E DW-6900WCJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24705 #635 Napisano 2 Października 2007 Przecież monster kosztuje w granicach 007. A alba nie jest podobna do monstera i nie nazywaj jej repliką, bo mi niedobrze na dźwiek tego slowa. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klue 0 #636 Napisano 2 Października 2007 a co myślicie na temat aviatora? 200zł to niewygórowana cena 0 _______________________________ _Michał BMDW-5600E DW-6900WCJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aaronek 0 #637 Napisano 2 Października 2007 aviator OK ale jaki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klue 0 #638 Napisano 2 Października 2007 seiko bo na ruska mnie nie stać http://www.i-zegarki.pl/seiko-snk807k2-mil...blue-p-169.html 0 _______________________________ _Michał BMDW-5600E DW-6900WCJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terao 0 #639 Napisano 2 Października 2007 Mnie kojarzy się z posiadaną kiedyś Ruhla. Tzw buksiak po kilku miesiącach nadawał się do kosza. Ale bajer przez parę miesięcy był 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gabor 33 #640 Napisano 4 Października 2007 Były chyba jakieś pogłoski, że Seiko wstrzymało produkcję Samuraiów, i że będą problemy z dostępnością. A tu proszę:http://www.i-zegarki.pl/seiko-snm011k1-sam...vers-p-202.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24705 #641 Napisano 4 Października 2007 To prawda, na stocku w sklepach będą jeszcze jakiś czas, lecz na ebayu już nie ma od jakiegoś czasu. BTW 850zł za samuraka :shock: 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gabor 33 #642 Napisano 4 Października 2007 na ebayu już nie ma od jakiegoś czasu.IMO tym bardziej przydatna wiadomość. Na i-zegarki dopiero się pojawił. Niedawno wprowadzili białego i został wyprzedany w ciągu dwóch tygodni albo i mniej. W klubie też z tego co pamiętam byli chętni, żeby u nich kupić, ale czarnego - ktoś chyba wysyłał do nich mejla z zapytaniem. Więc może teraz ktoś skorzysta. Cena rzeczywiście :shock: , ale i tak zbyt dużej konkurencji samurai nie zaposiada :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatek 0 #643 Napisano 5 Października 2007 seiko bo na ruska mnie nie stać http://www.i-zegarki.pl/seiko-snk807k2-mil...blue-p-169.html Aviatory są bardzo ciekawe - mi najbardziej podoba sie zielony SNK805.Popatrz też na SNK617, jest trochę diabelski Świetnie prezentuje się na ręce, ale jak na 14 lat może być nadal zbyt "klasyczny" , rzecz gustu. 0 Sowy nie są tym, czym się wydają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość M_a_C #644 Napisano 7 Października 2007 Od wczoraj na nadgarstku mój pierwszy automat - SKX007 . Po krótkim teście 24h robi +4sek. Przez pierwsze 12h na nadgarstku dokładności "prawie" stoperowa - ok +0,5 sek. Niestety po ściągnięciu na noc (12h) zrobił dodatkowe +3,5-4 sek. Byłoby zbyt bajkowo :wink: . Jak długo automat dociera się? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatek 0 #645 Napisano 7 Października 2007 Od wczoraj na nadgarstku mój pierwszy automat - SKX007 Gratuluję - divery są niesamowite. Też czekam, aż wpadnie mi w łapki jakiś ładny Seiko. Zastanawiam się, czy nie zostawić sobie czarnego citizena ny2300, ale to chyba nie to - do seiko mam sentyment Co do 4s na dobę, to według mnie bardzo przyzwoity wynik, jak na automat.(na marginesie, jak zmierzyłeś te pół sekundy? ) 0 Sowy nie są tym, czym się wydają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość M_a_C #646 Napisano 9 Października 2007 Te pół sekundy to "na oko" - nie zaliczył kolejnej pełnej więc, napisałem ok +3,5 sek . Można powiedzieć, że idze z równym odchyleniem. Trzy doby, po +4 na każdą. Wynik pewnie zmniejszy się, może nawet do 3 . Aktualnie zegarek noszę przez 12h i na 12h odkładam co by stworzyć mniej więcej stałe warunki. Podczas normalnego/codziennego użytkowania na nadgarstku będzie przez ok 16h, na biurku 8h więc będzie mieć mniej czasu do nadrobienia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #647 Napisano 10 Października 2007 Rolex zerżnął od Seiko, czy na odwrót? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terao 0 #648 Napisano 12 Października 2007 Co to u licha jest!!! Uważam klasyczne Rolexy za totalnie pozbawione smaku, gadżet dla raperów i innych nowobogackich. Ten Seiko to chyba podróba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24705 #649 Napisano 12 Października 2007 Żadna podróba, seiko normalne z zerżniętym designem od rolka. A Twoje odczucia nt rolka sa typowe dla osób nie mających pojęcia o zegarkach :wink: 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terao 0 #650 Napisano 13 Października 2007 A Twoje odczucia nt rolka sa typowe dla osób nie mających pojęcia o zegarkach :wink:OK zagalopowałem się, już poczytałem i wiem :oops: Nie lubię udawania. To charakterystyczny model i takie naśladownictwo nie budzi mojego entuzjazmu, No i nie lubię złotych zegarków (ale te stalowe Rolki ech....) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach