Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

corten

G-Shock 5600

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Piszę po prośbie - nadszedł chyba czas, żeby sprawić sobie twardego kwarca do ciężkich prac:) kiedyś obiecałem sobie, że jeśli nabędę zegarek kwarcowy to będzie miał cyferki a nie wskazówki:)

A tak serio - potrzebuję zegarka do sportu (amatorsko), pracy "w polu" itp. ogólnie rzecz biorąc - nie mam zamiaru go oszczędzać i będę go nosił wszędzie tam gdzie moje automaty "nie dadzą rady".

Nie ukrywam - podoba mi się seria 5600 i w sumie tylko coś w tym stylu wchodzi w rachubę.

I tu zwracam się z prośbą do ekspertów - który model konkretnie wybrać? w Natłoku literek, cyferek oznaczeń po prostu się zgubiłem.

Chodzi mi o jak najprostszy zegar, bez wodotrysków, ma pokazywać godzinę, datę, czasem pewnie użyję stopera i podświetlenia. No i być wytrzymałym ale to rozumie się samo przez się w Gshockach czyż nie?

Z góry wielkie dzięki za pomoc

ps. zapomniałem dodać - nie chcę wydać majątku..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DW 5600E

Miałem takiego, jakiś czas temu poszedł na forum.

Najprostszy z rodziny - stoper, budzik, podświetlenie

"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI,

JESTEM TYLKO JA"

Śmierć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo jeszcze GW-m5600 - ma solar + Atomic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
albo jeszcze GW-m5600 - ma solar + Atomic

i jeszcze jakaś limitowana seria do pełni szczęścia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mirekswiss

Ja jestem posiadaczem 5600E,z limitowanej seri na 25lecie G SHOCKA ,u mnie to wół roboczy,w pracy ,na budowie ,przy sporcie....i jak na razie nic,nadal wydląda super,dla mnie to synonim takiego zegarka,szczerze polecam :)...a na wiadomo jakim portalu aukcyjnym pokazały się za śmieszne pieniądze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maly dla mnie. polecam G-7800, ktory nawiazuje styloistyka do starych. jest naprawde fajny.

a jak nie do limitowany DW-5000SL - Spike Lee. To replika pierwszego z 1983 z zakrecanym deklem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

G-7800 jest okropny :P DW-5000SL to prawie to samo co DW-5600E, płaci się tylko trochę więcej za nazwisko kogoś kto zasadniczo nie wiele ma wspólnego z tym zegarkiem ;)

Ja jeszcze mogę dorzucić 3 grosze i powiedzieć przekornie GW-5525 :)

9d14ff32cfa9b196med.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

decyzje podjęte - będzie seria 5600, nie wiem czy GW czy DW (diabli wiedzą czym się różnią...) bez solara.

Dwa pytania - calineczka15 na znanym portalu aukcyjnym to osoba godna zaufania? (gdzies czytałem że tak, ale wolę się upewnić)

Dwa - te 5600 naprawdę takie wielkie? jak widzę nadgarstkowe foto w necie to jak cegła na czarnym pasku przymocowana do ręki. Czy może po prostu chude łapki na fotach? ja mam 19 cm w nadgarstku ale jak widzę te zdjęcia to zaczynam wątpić..

edit: i jeszcze jedno - co sądzicie o negatywnych wyświetlaczach???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Chude łapki na zdjęciach bo zegarek jest dośc mały. calineczka jak najbardziej sprawdzony, m.in. przeze mnie osobiście, a jak GW to nie może byc bez solara (chyba) bierz tego najtańszego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Calineczki nie polecam. Znam go dobrze, bo i juz casio sie za niego wzielo za dzialania na szkode casio. Nie daje gwarancji wiarygodnych, albo podrabia te z zibi ktore potem nie sa honorowane. Z instrukcjami roznie. Oczywiscie towar z lezakowanych magazynow z azji badz usa.

zdecydowanie polecam innych sprzedajacych, a na allegro jest ich sporo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez nie polecam Calineczki. To nie jest uczciwy sprzedawca, z premedytacja podaje nieprawdziwe informacje o funkcjach zegarka zeby byl on atrakcyjniejszy.

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr
Tez nie polecam Calineczki. To nie jest uczciwy sprzedawca, z premedytacja podaje nieprawdziwe informacje o funkcjach zegarka zeby byl on atrakcyjniejszy.

Serio?? ;) Trzeba będzie zweryfikować poglądy, choć ja nie miałem na razie żadnych problemów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie znalazlem takie "bledy" w opisie funkcji zegarka i dalem znac calineczce. Odpowiedz przyszla, ze faktycznie sa "niescislosci" ale poprawiania nie bedzie. Drobne pomylki znalazlem tez u innych sprzedawcow na allegro ale po zwroceniu im uwagi natychmiast zrobili poprawki. Stad wnioskuje, ze calineczka specjalnie chce wprowadzic w blad kupujacych. Zwrocilem nawet uwage, ze taki "blad" w opisie moze byc powodem zwrotu towaru ale juz nie dostalem odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
co sądzicie o negatywnych wyświetlaczach???

Podłączę się do pytania. Czy jakiś użytkownik takiego G mógłby napisać coś na ten temat?

W innym wątku czytałem, że są mniej czytelne i przy małej ilości światła trzeba wspomagać się iluminacją (podczas, gdy normalny wyświetlacz dalej jest czytelny bez podświetlenia). Czy rzeczywiście tak słabo to wygląda na żywo?

Konkretnie mam na myśli ten model:

post-5736-0-96736700-1331232457.jpg

(fotkę pożyczyłem od NETRUNNERa z bloga)

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Podłączę się do pytania. Czy jakiś użytkownik takiego G mógłby napisać coś na ten temat?

W innym wątku czytałem, że są mniej czytelne i przy małej ilości światła trzeba wspomagać się iluminacją (podczas, gdy normalny wyświetlacz dalej jest czytelny bez podświetlenia). Czy rzeczywiście tak słabo to wygląda na żywo?

(fotkę pożyczyłem od NETRUNNERa z bloga)

Miałem takiego g - jest trochę słabiej widoczny, ale nie jest to drastyczna różnica.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oczywiscie towar z lezakowanych magazynow z azji badz usa.

Np. model G-9000MS jest stosunikowo nowy, więc te leżakowane magazyny sa troche naciągane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie negatywny wyświetlacz to kicha - po prostu pogarsza czytelność i tyle...pomijam fakt że dla jednych może być "ładniejszy", a dla innych "brzydszy" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim G100-1BV negatywny wyswietlacz jest dobrze czytelny, podobno w nowej serii MS tez juz jest lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość rollin

do NETRUNNER

Mógłbyś rozwinąć temat o podrabianych gwarancjach zibi? I w ogóle kwestię "zleżałych" g-shocków na allegro, i (nie)wiarygodnych sprzedawców (ew. na priv, jeżeli naruszałoby to czyjeś - jakieś tam dobra osobiste)

z góry dzięki i pozdrawiam

P.S.Gdzie można dostać teraz w dobrej cenie DW-5600E-1V (chodzi o Polskę i wiarygodnego sprzedającego) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podepne sie pod temat,

obecnie posiadam DW-5600E, ktory jak powszechnie wiadomo jest dosyc filigranowym zegarkiem. Na mojej dosyc poteznej rece wyglada hmmm... co tu duzo mowic, jakbym sie wybieral na parade rownosci. I stad moje pytanie, czy GW-5600 oprocz tego, ze ma Solar+Atomic, to jest do tego jeszcze moze troche wiekszy niz DW?

jak zwykle pozdrawiajacy...

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedź niestety brzmi nie, Homer :lol:

Miałem DW-5600E, GW-M5600BC-1ER i mam DW05600B i wszystkie są dokładnie takie same.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeeee, lipa... niestety sie tego spodziewalem.... :lol:

jak zwykle pozdrawiajacy...

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość rollin

heh

Wy to macie problemy...:-)

ja mam 16 cm w nadgarstku i boję się że DW-5600 będzie za duży.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
heh

Nie bedzie za duzy. Ja mam okolo 15,5 cm i uwazam, ze DW-5600 jest dla mnie za maly. Obecny G ma wymiary 49.6 x 47.8 x 15.7mm i wydaje mi sie, ze jest za maly juz rozgladam sie za wiekszym. Mysle, ze szerokosc 52mm byla by dla mnie satysfakcjonujaca. G-Shock musi byc duzy, kiedys wydawalo mi sie, ze sa dla mnie za duze ale nic bardziej mylnego - tak ladnie sie prezentuja, ze kazdy duzy wyglada super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr
heh

Nie będzie post-0-0-88637800-1331233583.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.