Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Flieger

CERTINA DS-1 Automatic LIMITED EDITION

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli wierzyć sprzedawcy, z którym rozmawiałem przez telefon, twierdził on, że najnowsza DS-1 LE ma wypukłe szkiełko. Zegarek jest już na rynku, czy ktoś go nabył albo zamierza? Jest moim marzeniem, ale raczej nim pozostanie. Inne priorytety finansowe na chwilę obecną...

Kup go sobie to szybko się wyleczysz ;-) Proponuję tą Certinę zobaczyć na żywo. Niestety nie ma w sobie nic z tego co mają zwykłe DS-1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup go sobie to szybko się wyleczysz ;-) Proponuję tą Certinę zobaczyć na żywo. Niestety nie ma w sobie nic z tego co mają zwykłe DS-1.

Mógłbyś to rozwinąć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DS1 LE z rezerwą chodu do mnie też nie przemawia tak bardzo jak LE której poświęcony jest ten wątek.

Już na zdjęciach coś mi w niej nie pasowało... na żywo też nie powala.., oczywiście to moje subiektywne wrażenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbyś to rozwinąć?

Kolega Aluf też się już spotkał z tym zegarkiem ;-) Co mam powiedzieć. Kupiłem, popatrzyłem na niego godzinę i skorzystałem z 10 dniowego prawa zwrotu w godzinę. Za tą cenę kupisz sobie dwie DS-1 na pasku i bransolecie i będziesz hiper zadowolony ;-) Kolejny dowód na to, że takich rzeczy nie kupuje się przez Internet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj nie kupuje się....

Ja widziałem na żywo w Inowrocławiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega Aluf też się już spotkał z tym zegarkiem ;-) Co mam powiedzieć. Kupiłem, popatrzyłem na niego godzinę i skorzystałem z 10 dniowego prawa zwrotu w godzinę. Za tą cenę kupisz sobie dwie DS-1 na pasku i bransolecie i będziesz hiper zadowolony ;-) Kolejny dowód na to, że takich rzeczy nie kupuje się przez Internet.

Zegarek na pasku odpada (a więc i DS-1 LE), wyrażę swoją opinię na temat nowej wersji LE jak założę na rękę - być może przyznam Wam rację a być może nie. Obecnie noszę DS-1 na bransolecie i jestem bardzo zadowolony. Kupiłem przez internet zakładając wcześniej w sklepie i to samo bym zrobił z DS-1 PR gdybym chciał ją kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek na pasku odpada (a więc i DS-1 LE), wyrażę swoją opinię na temat nowej wersji LE jak założę na rękę - być może przyznam Wam rację a być może nie. Obecnie noszę DS-1 na bransolecie i jestem bardzo zadowolony. Kupiłem przez internet zakładając wcześniej w sklepie i to samo bym zrobił z DS-1 PR gdybym chciał ją kupić.

oj kolego, nieładnie. Jak już zawracasz głowę komuś w salonie, to nagrodź jego pracę i kup, a nie lecisz do sieci bo parę złotych taniej.

Co do DS-1 na bransolecie, to mnie zalegają w głowie te modele:

C006.407.11.051.00 / C006.407.11.031.00

lub C006.414.11.051.01 ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj kolego, nieładnie. Jak już zawracasz głowę komuś w salonie, to nagrodź jego pracę i kup, a nie lecisz do sieci bo parę złotych taniej.

Kolego sam sobie zaprzeczasz bo napisałeś, że kupiłeś zegarek przez internet. Cena sugerowana DS-1 2140zł, ja kupiłem w sieci z 20% rabatem, jeśli dla Ciebie jest to parę złotych to gratuluję wysokich zarobków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego sam sobie zaprzeczasz bo napisałeś, że kupiłeś zegarek przez internet. Cena sugerowana DS-1 2140zł, ja kupiłem w sieci z 20% rabatem, jeśli dla Ciebie jest to parę złotych to gratuluję wysokich zarobków.

zapomniałem dodać na końcu " :D " Zegarek zamówiłem w dwóch miejscach ale sklep sieciowy był szybszy. DS-1 LE (tą z tematu) kupiłem w salonie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak komuś nie leży DS-1 LE to można ją przerobić. Wymienić pasek lub / na bransoletę i tarczę na białą lub czarną!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepie stacjonarny tez dostałbyś rabat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale mniejszy... Skończmy temat rabatu, zegarka jeszcze nie widziałem na żywo, jak to nastąpi podyskutuję z jego chwilowym właścicielem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z innej beczki. Założyłem dziś do swojej LE bransoletę - oryginalną Certiny - zupełnie inny zegarek. Jak dla mnie wygląda dużo lepiej niż na brązowych paskach. W wolnej chwili postaram się rzucić fotkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO zamiana paska na bransoletę w LE zatraca sens jego kupna, gdyby zegarek z tego wątku był na bransolecie to bym go kupił a m.in. pasek właśnie go limituje oczywiście każdy ma prawo robić ze swoim zegarkiem co chce tylko czy to ma sens?

Odnośnie DS-1 PR LE podoba mi się patent fosforyzujących wskazówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO zamiana paska na bransoletę w LE zatraca sens jego kupna, gdyby zegarek z tego wątku był na bransolecie to bym go kupił a m.in. pasek właśnie go limituje oczywiście każdy ma prawo robić ze swoim zegarkiem co chce tylko czy to ma sens?

Odnośnie DS-1 PR LE podoba mi się patent fosforyzujących wskazówek.

Sens nie sens. Z założenia miał być na pasku. Te oryginalny jest za sztywny więc kupiłem drugi - okazał się wygodniejszy i jakby lepiej się dopasował. Bransoleta - suma sumarum to taniej kupić bransoletę niż drugi zegarek ;-) Co do PR LE to z tego względu się rzuciłem na ten zegarek ale za dnia to mało ciekawie wygląda. Mimo wszystko (to tylko moje zdanie) są lepsze zegarki za tą cenę i też mają fluorescencję. A nawet jeżeli już to wolałbym dorzucić do TAGa lub Revue.Thommen model 16051.6137 http://www.revue-thommen.ch/xlarge.htm (co ostatnio wypatrzyłem u zegarmistrza) tylko Certina z tymi samymi mechanizmami jest prawie połowę tańsza. No i chciałem pokazać jeszcze nowe limited za 4kpln Atlantica ale znalazłem tylko coś takiego - WARTE uwagi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-2430-0-57014300-1331823221.jpg

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem, na bransolecie też daje radę.

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daje, bo czemu ma nie dawać, na pewno robi wrażenie tarcza. Może za 20 lat dorosnę do zegarka na pasku? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daje, bo czemu ma nie dawać, na pewno robi wrażenie tarcza. Może za 20 lat dorosnę do zegarka na pasku? :lol:

Dlaczego? Bransoleta ma swoje zalety - przede wszystkim trwałość. Pasek możesz zawsze dobrać indywidualnie i zmienić nim swój zegarek, więc mówimy tu o elegancji. Zegarek na pasku lepiej pasuje do koszuli. Zegarek z paskiem jest lżejszy. Oryginalny Certiny wymieniłem na Morellato z bawolej skóry. Jest delikatniejszy i jak się ułożył (3 dni) to przestałem czuć zegarek na ręce. Czego nie mogę po miesiącu powiedzieć o pasku oryginalnym. BTW myślałem, że ta DS-1 jest skazana na pasek ale jak pożeniłem ją z metalem, to sam zegarmistrz był pod wrażeniem ;-) Zanim kupiłem swoją DS-1 LE, zapoznałem sie z lekturą tego wątku włącznie z ostrymi atakami na limitację 5000 szt. Jednak ta Certina jest jeszcze warta grzechu. Z drugiej strony zdobyłem trochę doświadczenia i jak ktoś planuje zakup DS-1 to mogę też polecić DS-1 z białą tarczą na bransolecie. Po pierwsze dobry pasek kosztuje 100-150 zł, więc wymienić na dowolny będzie taniej dwa, trzy razy niż dokupić bransoletę. Biała tarcza będzie miała jedną zaletę - można będzie pożenić ją z dowolnym paskiem (białym, beżowym, czerwonym, niebieskim etc) i będzie OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodzi na to, że dobrze jej we wszystkim ;-) Kwestia tego co kto lubi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochwale się ,że Certine DS -1 LE mam i ja....numer 4428 .Czytałem,kombinowałem,oglądałem (ciężko się zdecydować na ostateczny wybór konkretnej marki i konkretnego modelu zegarka takiemu laikowi jak ja). Zdecydowałem się na ten model po obejrzeniu go "na żywo"i po teście nadgarstkowym z którym nie było żadnego kłopotu w sklepie Cerbiński w Zielonej Górze ,za co im chwała ,bo w Apartach i innych Yesach miałem czasami z tym niejakie problemy ( no ale widocznie mój lichy wygląd nie wzbudza zaufania u niektórych sprzedawców).

Zapewne są i lepsze i ładniejsze zegarki od Certinki ale powiem szczerze ,że zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie solidnością wyglądu,połączeniem klasyki i nowoczesności w sposób kompatybilny oraz ceną ( wynegocjowałem odrobinę poniżej 2000 pln) ...teraz czas na eksploatacje (mam nadzieje bezproblemową) i ....zbieranie pieniążków na "coś" nastepnego -a po główce chodzą zegaki 24-godzinne,ale to już inny zupełnie temat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki 24 godzinne? Hmm, co masz na myśli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.