Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość towdi6

TRIAS

Rekomendowane odpowiedzi

Gość towdi6

czemu mam odpuscic? nie znam sie na zegarkach za dobrze, wizualnie mi sie podoba, a miechanizm podejrzewam pochodzi mi pare lat;] skoro vostok potrafi dzialac to niemiecki trias też powinien-

dodam ze nie jestem maniakiem i nie zamierzam wydac duzej kasy na zegarek- ba nawet wiecej niz 500pln nie mam zamiaru wydawac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trias to firma niemiecka, ale mechanizmy przez nich stosowane niemieckie nie są. Poczytaj wątki do których linki wkleił otho.

Generalnie porównywanie Vostoka i Triasa jest bardzo krzywdzące dla Vostoka.

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość towdi6

hm. jestem zwykłym uzytkownikiem zegarków nie "maniakiem" i nie sadze aby dla mnie miało wieksze znaczenie czy nosze mechanizm szwjacarski czy koreanski, czy chinski...wazne są :cena, wyglad,jakosc - a watpie aby tak naprawde różnica jakosci była warta kilkanascie tysiecy złotych:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a skąd Ci się wzięło te kilkanaście tysięcy? W cenie do 500 zł można kupić wiele lepszych zegarków niż ten Trias.

Widzę że nie wygrałeś tej aukcji - ciesz się. Szczególnie jeśli - jak piszesz- jakość ma dla Ciebie znaczenie.

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość towdi6

wlasnie z checia kupilbym cos konkretnego - moze poradzisz co mozna kupic do 500.Mimo iz nie wygralem tej aukcji - to kobieta ktora sprzedaje , zaproponowala mi zakup tego zegarka - ponoc zwyciezca sie wycofał;] dlatego tez zapytalem tutaj-wydalo mi sie podejzane a nie ukrywam zegarek mi sie podoba.

jak wiekszosc skeletonów. Mialem na oku Vostoka skeletona ale sprzedawca jako "stałemu klientowi" odradził - podobno powłoka sie stosunkowo szybko sciera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewykluczone że zwycięzca jest znajomym sprzedającego i jego zadaniem jest nakręcanie aukcji. Nie przesądzam, ale nie zdziwiłbym się. W każdym razie to wycofanie jakieś takie...dziwne.

Z tym Triasem pewnie byłby taki sam problem - powłoka by zeszła szybko, mechanizm raczej nie imponowałby dokładnością ani trwałością. Raczej.

Skeletona w tej cenie raczej nie znajdziesz niestety. Ale jeśli chodzi o fajne mechaniczne zegarki - warto zainteresować się Vostokiem Europe, Citizenem i Seiko (jak dołożysz 100 zł to można już chwycić automatycznego Divera z polską gwarancją). Poljota bym jeszcze polecił, ale w tych cenach to tylko na Allegro, a ostatnie doświadczenia kolegów nieco zniechęcają... Ale jeśli masz sprawdzonego sprzedawcę od "ruskich" - pogadaj z nim :(

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość towdi6

hm.zastanowie sie nad tym zegarkiem, moze jednak faktycznie lepiej wziąść skeletona VOSTOKA. Sprzedawca jest sprawdzony - w dodatku nikt nie mowi o ograniczaniu sie w cenie 500pln. pierwotnie myslałem o zakupie atlantica - tachymetra (jesli to jest pokreslenie na precyzjnego automata) za 2500, jednak stwierdziłem ze na razie lepiej poczekac, mam inne wydatki..hm...jednak tak wewnatrz czuyje ze musze kupic jakis nowy fajny zgearek - moze troyke?!?! calkiem łądne są...ale ostatecznie cche SWISS MADE automat:) najlepiej skeleton.

PS. a co sądzisz o Vostoku...white romans ma 17 kamieniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Określenie na precyzyjnego mechanika to chronometr :D Tachymetr to podziałka na tarczy do mierzenia prędkości.

Vostok skeleton? Hm.... Nie chodzi przypadkiem o Oriona?

Najtańszy skeleton szwajcarski to chyba Roamer - ale tu już okolice 3k PLN wchodzą w grę.

a co sądzisz o Vostoku...white romans ma 17 kamieniach.

nie kojarzę... możesz podać linka? No ale Vostok to Vostok :(

A Troyka jest fajna :(

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

500 zł to kwota, która wystarczy na w miarę sensowny zegarek. Seiko Diver lub Vostok Troyka to bardzo rozsądne moim zdaniem wybory zawierające się w tych granicach.

Amfibię juz posiadasz - można iść za ciosem z tą Troyką. Albo coś odmienić i kupić japońca za 500-600 zł (zależności od miejsca zakupu i kursu walut).

Pomocny może być link:

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=2328

Po takiej dyskusji to można te potwory w ciemno brać :(

A w rezerwie zawsze pozostaje niezawodne Seiko 5...

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy super - ale z zegarkami od tego sprzedawcy były ostatnio problemy :(

A De Luxe to klasyka - warto miec jednego w kolekcji :( Do gajerka jak znalazł.

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość towdi6

JAKIE PROBLEMY?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Usagi neuro coś za szybki dla mnie dzisiaj.....

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.