Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2010 Stowa Antea KMZiZ limited edition

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jak odbije to zaboli :) Dlatego wolałbym sam wybrać moment wpłaty.

Odbić może, to fakt. Tego nigdy nie wiadomo. Zwłaszcza kiedy wszyscy mówią, że już tylko w dół, to wtedy nagle odbija do góry :mellow: Taka psychologia rynku ;)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

czerwień wskazówki zbyt jasny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to prawda co Wywiad zauważył....A Mówiłem to samo podczas tworzenia projektu że wiśnia będzie duuuużo bardziej klasyczna niż strażacka czerwień, to mnie koledzy uspokajali, że w realu wyjdzie ciemniejsza.....no to się okazało....Ale ogólnie, całkiem całkiem...

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad
post-0-0-96705200-1331340741.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem , jakby wyglądała z niebieskimi wskazówkami?)) Ile kosztują same wskazówki niebieskie? Wie ktoś? ;)

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie fajnie, ale:

- napisy na wachniku miały być grawerowane i wypełniane na złoto, a są grawerowane laserowo (tak to wygląda) , tylko nr. seryjny jest frezowany - mam nadzieję, że tak tylko w prototypie będzie

-czerwona rzeczywiście mogłaby być ciemniejsza

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywiad , no jasne że widać różnicę,dzięki za wklejenie starego zdjęcia właśnie na podstawie tego zdjęcia przestałem się ,,rzucać" o kolor, bo fakt faktem , dużo bardziej zbliżona do wiśni. A tu prawie pomarańcz, kurna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Potwierdzam - widać różnicę...

Aczkolwiek może to być kwestia oświetlenia.

Zapytam prowokacyjnie - czy tak jak wcześniej mogliśmy wybierać barwione wskazówki, tak teraz mógłbym dostać czarny sekundnik z normalnej edycji?

Przydałoby się zdjęcie "niepozowane".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie fajnie, ale:

- napisy na wachniku miały być grawerowane i wypełniane na złoto, a są grawerowane laserowo (tak to wygląda) , tylko nr. seryjny jest frezowany - mam nadzieję, że tak tylko w prototypie będzie

-czerwona rzeczywiście mogłaby być ciemniejsza

Kolego, chyba trza zapomnieć o złocie na wachniku . Mam takie głupie przeczucie, niestety !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

To niedobrze, bo mieliśmy mieć właśnie wersję "premium" za klubową cenę...

Wiem, wybrzydzam...

Ale jakoś nie do końca jest to to co sobie wyobrażałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego, chyba trza zapomnieć o złocie na wachniku . Mam takie głupie przeczucie, niestety !

Co do koloru wskazówki,to myślę ,że w dziennym świetle wypadnie korzystniej .

ale logo MMZiZ wygląda dość marnie, rzeczywiście jakby było zrobione na szybko ,po taniości laserem lub wytrawione..(nie mówię ,że tak jest ale tak wygląda ;) )

nawet jeśli nie miałoby być złocone jak w projekcie to standardowy srebrny wahnik (z logo Stowy)wygląda dużo szlachetniej i

LE powinien trzymać przynajmniej ten poziom..

post-23173-0-03900700-1331340745.jpg

post-23173-0-72168200-1331340746.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logo na wachniku powinno być takie jak w założeniach, bo na taki zegarek sięumawialiśmy, więc, sorry Calisia nie wiem o czym piszesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logo na wachniku powinno być takie jak w założeniach, bo na taki zegarek sięumawialiśmy, więc, sorry Calisia nie wiem o czym piszesz.

Ano piszę o tym , o czym Ty pisałeś kilka postów wcześniej ;) , Grawer miał być wypełniony złotem , tak czy nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przed chwilą sprawdziłem na str.2-giej tego tematu i : Logo na rotorze miało być wypełnione ,,złotem''. Taka była ostateczna wersja ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grawer miał być wypełniony złotem , tak czy nie ?

Czepiasz się słówek, i to nie do końca rzeczowo. Na złoto nie oznacza złotem... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czepiasz się słówek, i to nie do końca rzeczowo. Na złoto nie oznacza złotem... ;)

Ależ oczywiście, że chodzi mi o złoty kolor a nie o ZŁOTO! No co Ty Kolego...Z choinki się nie urwałem. A Logo tak jak napisałem miało być ostatecznie koloru złotego , a jak widzę na rotorze nie jest. To chyba nie jest czepianie.... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/38360-zapisy-na-zegarek-klubowy-edycja-2010-stowa-kmziz/

tu jest bodajże ostateczna zatwierdzona konfiguracja i cena..

jeśli chodzi o kolor wskazówki to kol.kkwpk zaakceptował ten właśnie kolor w swoim projekcie i jeśli J.Schauer trzymał się tego numeru RAAL to nie ma się co czepiać.

Rotor to inna sprawa ,najprościej byłoby zapytać Jorga...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, więc czemu mam o tym zapomnieć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/38360-zapisy-na-zegarek-klubowy-edycja-2010-stowa-kmziz/

tu jest bodajże ostateczna zatwierdzona konfiguracja i cena..

I właśnie na taki rotor wszyscy się zdecydowaliśmy, nie prawdaż? Wyglądał cudnie (przynajmniej w projekcie....)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest. Wskazówka będzie miała taki kolor - matowy:

RAL-3001-Signalrot.gif

Jorg zaproponował taki kolor a ja uznałem go za odpowiedni. Zdecydowanie nie jest to pomarańcz ;)

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

Nie wiem czy to ma sens co zrobiłem, ale chciałem porównać te barwy.

polenforumsuhrbild.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i myślę ,że jest to "ten" właśnie kolor,na fotce wyszedł minimalnie inaczej ale to zdjęcie a nie render..więc to możliwe..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaaa, teraz to nie jest pomarańcz , hi hi, prawda ;) Być może przy fotce zegarka , padło jakoś tak światło, że w efekcie zobaczyłem dużo jaśniejszy kolor))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.