Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość MeBlob

Okecie Strefa Bezclowa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MeBlob

Czy duzo zyskuje sie kupujac zegarek w strefie bezclowej (sklep Kruka, Okecie) porownujac do tego samego sklepu poza strefa?

A jak to sie ma poza Polska chociazby w Szwajcarii czy USA?

Wielkie dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej chyba wyjdzie kupić ten zegarek w strefie bezcłowej ale w szwajcarii.

Na okęciu mam wrażenie że fakt strefy bezcłowej gdzieś jest zżerany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Jakubos, a orientujesz się jaka różnica w cenie może być w strefie bezcłowej w Szwajcarii??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorzałkę tam kiedyś kupowałem. Była znacznie tańsza, ale już nie pamiętam o ile dokładnie.

-------------

Pozdrawiam

Jarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proównywałem ceny na bezcłowym w podkrakowskich Balicach z cenami w strefie we Frankfurcie. U nas wychodziło za to samo drożej. Dziwne. I tu i tu bezcłowy. Ale detali już nie pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozglądałem się kiedyś za Longinesem HydroConquest i widziałem go też w Kruku na warszawskim Duty Free - niżej o 300pln (3700 vs 3400).

Reszta zegarków też o kilka procent mniej - symbolicznie taniej.

Generalnie moje spostrzeżenia ze stref duty fee w całej Europie są mało zachęcające - raz taniej, raz drożej ale bez rewelacji.

Paradoksalnie czasem dużo taniej (o 30% taniej niż u Kruka w centrum Wawy) znajdziesz w normalnym sklepie w Berlinie niż na lotnisku w tym samym Berlinie.

Polecam europejskie sklepy internetowe (sprawdzone oczywiście). Poprzymierzaj u Kruka, wybierz model, zamawiaj w necie o 30-50 taniej ;-)))

No chyba, że podróżujesz do USA (bo oficjalny zakup z przesyłką, cłem i vatem się nie opłaca) lub masz tam kogoś na kogo adres możesz zamówić

- tam ceny są najkorzystniejsze (nawet do 60% taniej niż w Polsce)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.