Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

czupur

czy warto kupić tissot couturier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym kupić elegancki, solidny zegarek. Dysponuję budżetem do 1.000 zł i właściwie już "prawie" zdecydowałem się na zegarek TISSOT COUTURIER - T035.410.16. 051.00

http://www.e-zegarek.pl/PK4qrX2nAdEgQU3oEURdt5EgQU3oEUVdtXcbGKL3Eax

ale zanim kupię, prosiłbym o Waszą opinię o tym zegarku. wiem, że marka tissot jest dosyć solidna i gwarantuje pewien, wysoki poziom swoich produktów, ale chodzi mi o to, czy może np. akurat ten model nie ma jakichś typowych usterek, jakichś wad, czy mało praktycznych rozwiązań (np. jak sprawuje się to "motylkowe" zapięcie paska?), które mogłyby zepsuć radość zakupu? Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niebrzydki jest.....no i myślę solidnie zrobiony.

Przymierzałeś go już w sklepie stacjonarnym?

Wygodnie leży na nadgarstku?

Jeśli tak to ok.

PS

Ja tam bym 1.000pln nie dał za kwarcowy zegarek ;)

.....ale to twój 1000zł - i zrób tak jak uważasz B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyżej wymieniony model nie odbiega jakością od swoich starszych braci, a ja oglądając kilka jego egzemplarzy nie odnotowałem żadnych niedoróbek. Jeśli tylko podoba ci się, to odpowiedź na twoje pytanie brzmi - warto.

Pozdrawiam.

?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za pomoc. zegarek przymierzałem już i jeśli chodzi o wygodę to nie miałem żadnych zastrzeżeń. tylko nigdy nie miałem do czynienia z takim zapięciem paska i stąd moje "obawy" o to rozwiązanie

@ Hy Moser: dzięki za troskę o moje pieniądze ;) przyznam, że nie jest to dla mnie mała kwota, ale stylistycznie ten zegarek naprawdę mi się podoba, więc jeśli nie ma zastrzeżeń co do jego solidności to na pewno nie będę żałował tego wydatku B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli naprawdę przypadł ci do gustu, a dodatkowo miałeś możliwość obcować już z tym zegarkiem i konfrontacja wypadła pomyślnie, to na pewno będziesz zadowolony. Ja ze swojej strony mogę tylko dodać, że czekam na fotki tego sikorka, oczywiście jak już zagości na twojej ręce ;)

?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niebrzydki jest.....no i myślę solidnie zrobiony.

Przymierzałeś go już w sklepie stacjonarnym?

Wygodnie leży na nadgarstku?

Jeśli tak to ok.

PS

Ja tam bym 1.000pln nie dał za kwarcowy zegarek ;)

.....ale to twój 1000zł - i zrób tak jak uważasz B)

Jest też w wersji automat.... Tyle, że wtedy 1 800 ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może pociągnę wątek. Pojawiły się dwie nowe linie Tissota. Moim zdaniem bardzo udane. Wrzucę fotkę moim zdaniem najładniejszych przedstawicieli obu lini.

Przedstawiciel Lini Tissot Veloci-T ( posmak Tag Heuera za rozsądne pieniądze :rolleyes:):

tissot-veloci-t-watches.jpg

Przedstawiciel lini Tissot Couturier ( idealne połączenie sportowej elegancji):

tissot-couturier-goud-watch.jpg

Co o nich myślicie? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przedstawiciel Lini Tissot Veloci-T ( posmak Tag Heuera za rozsądne pieniądze :)):

Coś po drodze pomiędzy Casio Edifice a Tagiem. Oczywiście raczej bliżej Casio niż Taga :)

Nie jestem pewien czy warto wydać 1.7k za kwarcoka Tissota. Casio przynajmniej za takie pieniądze oferuje technologie typu waveceptor, solar... czyli absolutna dokładność, brak konieczności wymiany baterii przez naście lat.. a co za tym idzie absolutna bezobsługowość, nie-rozszczelnialność itd..

Ja jestem za tym, że jak już kupować zegarek kwarcowy, to przynajmniej taki który oferuje coś, czym bezwzględnie przebija mechanika, i daje coś czego żaden mechanik nie jest nam w stanie dać, nawet taki za milion dolców. Czyli np wyżej wspomniane technologie radio, solar, kinetic, albo na przykład niezwykłą wytrzymałość mechaniczną jak g-shock, albo jakiś dodatkowy przyrząd pomiarowy (wysokościomierz, termometr czy coś tam..), którego potrzebujemy np ze względu na wykonywany zawód.

Jeżeli czegoś takiego nie ma, to bardzo trudno by mi się było zdecydować, żeby kwarca nabyć za prawie 2kzł. No chyba żebym wziął to na żywca do ręki, i powaliłoby mnie to na kolana wyglądem lub jakością wykonania, ale to mało prawdopodobne :)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Logos

1700zł za kwarca to może i sporo, ale Couturiera Chrono w kwarcu można kupić w innych sklepach za 1200 zł. Taka kwota w porównaniu do kwarców Certiny z chrono już nie jest aż tak zabójcza. Przymierzałem dokładnie ten model i jakość wg mnie jest powalająca. A sama linia Couturier piękna w swej prostocie. Wg mnie ten model to jest taki mieszaniec lekkiego garniturowca ze sportowym chrono. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1700zł za kwarca to może i sporo, ale Couturiera Chrono w kwarcu można kupić w innych sklepach za 1200 zł. Taka kwota w porównaniu do kwarców Certiny z chrono już nie jest aż tak zabójcza. Przymierzałem dokładnie ten model i jakość wg mnie jest powalająca. A sama linia Couturier piękna w swej prostocie. Wg mnie ten model to jest taki mieszaniec lekkiego garniturowca ze sportowym chrono. :-)

a co myślicie o Couturier chrono w automacie? szukam chronografa z automatem do 3000 i tak wpadł mi w oko ten model - mierzyłem go i fakt jest duży jak pieron ale sprawia bardzo dobre wrażenie. nie wiem tylko jak będzie się sprawował w tej klasie cenowej automat - macie jakieś doświadczenia?

Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?

Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Couturier chrono ma niezbyt ciekawy mechanizm.

To nie jest "normalne" Valjoux tylko zupełnie nowa ETA C01.211.

Takie tanie chrono, poszukaj na forum coś już było tym mechanizmie.

Ja bym tego nie kupił.

PS

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/34234-tissot-z-chinskiej-bajki/

http://www.gmtforum.pl/forum/index.php?topic=2970.0

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie tanie chrono, poszukaj na forum coś już było tym mechanizmie.

Ja bym tego nie kupił.

PS

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/34234-tissot-z-chinskiej-bajki/

http://www.gmtforum.pl/forum/index.php?topic=2970.0

mam już kwarca Tissota prc200 i chciałem spróbować automata.. szkoda mi więcej wydawać niż to co kosztuje ten Tissot, a potrzebuję coś co by się nadawało pod koszulę czy garniak i miało chronograf bo dość często mi się przydaje..

czy coś w tej cenie z lepszym mechanizmem jest szansa trafić?

Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?

Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Logos

Są 2 wersje automatu z chrono, jedna jak napisałeś, natomiast druga już na Valjouxie 7750. Tylko że jego cena to już zwykle nieco ponad 4000 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może pociągnę wątek. Pojawiły się dwie nowe linie Tissota. Moim zdaniem bardzo udane. Wrzucę fotkę moim zdaniem najładniejszych przedstawicieli obu lini.

Przedstawiciel Lini Tissot Veloci-T ( posmak Tag Heuera za rozsądne pieniądze :D):

tissot-veloci-t-watches.jpg

Mam ten zegarek od niedawna, naprawdę solidna robota ciekawy design. No i nie ukrywam, że moim marzeniem jest Tag Heuer Carrera Calibre 36, a ten zegarek jest mocno podobny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jestem szczęśliwym posiadaczem Tissot'a Couturier, mam go co prawda ok tygodnia ale świetnie się sprawuje i jest wygodny w użytkowaniu.

Mogę go zdecydowanie polecić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.