Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość djkuba

Citizen BL5250-02L potrzebna instrukcja

Rekomendowane odpowiedzi

Gość djkuba

Witam. Kupiłem Zegarek Citizen BL5250-02L z Anglii. Potrzebuje do niego polskiej instrukcji obsługi ponieważ załączona instrukcja jest angielska i nie za bardzo mogę ją rozszyfrować. Szukałem na stronie citizena ale nic takiego nie znalazłem.

Najlepiej gdyby ktoś zeskanował polską instrukcję i przesłał na maila lub umieścił w necie.

Zegarek na razie ładuję pod światłem i boje się więcej przy nim ustawiać abym nie pokopał. Proszę o szybką pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zegarek chyba z takim samym mechanizmem sądząc po rozłożeniu elementów na tarczy.

Instrukcja też po angielsku, ale sobie poradziłem. Nie jest tak skomplikowany jak się wydaje na pierwszy rzut oka.

Daj znać, z czym masz problem - jakoś będziemy radzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość djkuba

Mój mechanizm zegarka to E812. Mam jeszcze pytanie jak długo należy go ładować aby zaczął chodzić. Ewentualnie jak należy go uruchomić. Obecnie sekundnik znajduje się w położeniu "stop" (obok cyfry 4).

Przeglądałem otrzymane linki, ale na angielskiej stronie instrukcja jest ale po angielsku a na tej polskiej mój mechanizm nie wchodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój mechanizm zegarka to E812. Mam jeszcze pytanie jak długo należy go ładować aby zaczął chodzić. Ewentualnie jak należy go uruchomić. Obecnie sekundnik znajduje się w położeniu "stop" (obok cyfry 4).

Przeglądałem otrzymane linki, ale na angielskiej stronie instrukcja jest ale po angielsku a na tej polskiej mój mechanizm nie wchodzi.

Tzn. on nie chodzi?? To ile on do Ciebie jechał? Normalnie po rozładowaniu akumulatorka wystarczy wystawić na chwilę na światło, odciągnąć i wcisnąć koronkę i powinien chodzić... Ale tego modelu nie znam..

---------------

ok doczytałem - 30 min naświetlania i wskazówka z pozycji "stop" powinna przejść do "set"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość djkuba

Zegarek ładuje drugi wieczór, ładuje na razie pod lampką, nie nosze na ręce i nie wystawiam na promienie słoneczne ponieważ teraz za bardzo nie ma gdzie. Może za krótko był ładowany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie sie jeszcze nie przejmuj,

miałem dwa przypadki że zegarki musiałem ładować przez trzy i cztery dni,

w podobnej porze, czyli jesień brak słońca, została lampka albo parapet.

sam wątpiłem i chciałem odsyłać ale w końcy zaczęły pracować.

Poczekaj więc jeszcze troche i cały czas trzymaj go na wierzchu,

powinien zaczać pracować o ile jest oczywiście nowy.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość djkuba

Tak zegarek jest nowy, kupiłem go od handlarza który musiał go trzymać bez dostępu światła dość długo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.