Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Breitling

Zegarmistrz w Łodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mógłby mi ktoś polecić jakiegoś sprawdzonego i niedrogiego zegarmistrza z Łodzi? I przy okazji hurtownie z artykułami zegarmistrzowskimi. Z góry dzięki

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaję ci link do hurtowni, natomiast co do zegarmistrza, to zależy też od tego co konkretnie chcesz

do niego zanieść. Kilka opcji jest do wyboru, więc napisz może jaki to zegarek.

-> Hurtownia <-

?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha, to i ja się podłączę. Chcę do zegarmistrza zanieść mojego Atlantica na ETA do małego podregulowania, być małego przeglądu. Z opcją, że jak się polubimy, będę korzystał z jego usług również w poważniejszych sprawach. Też w Łodzi szukam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa wygląda tak że zaczynam kolekcjonować zegarki i chciałbym się poznać z jakimś zegarmistrzem bo napewno będe go co jakiś czas odiwedzał. Puki co nie chodzi mi o żaden konkretny zegarek. Ale przede wszystkim chodzi mi o czyszczenie i nasmarowanie mechanizmów starszych zegarków oraz wymiana szkiełek.

Dzięki za link Osito :)

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nikt wcześniej nie pomoże ci w temacie poszukiwań dobrego zegarmistrza, to może uda mi się w nocy

znaleźć nieco czasu i zaprezentować ci mały przewodnik, po zakładach zegarmistrzowskich w wyżej wymienionym

mieście, oraz podzielić się spostrzeżeniami :) .

W tej chwili jestem trochę nie czasowy, więc nawet nie próbuję zaczynać wątku.

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez bym chetnie sie dowiedzial o takowych w tym miescie.

Zawsze warto wiedziec gdzie szukac jak co pomocy.

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja jestem trzeci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam p. Jóźwiaka na ul. Andrzej Struga (pomiędzy al. Kościuszki i Wólczańską) oraz na ul. Wschodniej (pomiędzy ul. Narutowicza i Jaracza) p. Henryk. Ten pierwszy ma również doświadczenie w bardziej wymagających markach - ale się ceni i często trzeba czekać. P. Henryk jest równie dobry ale z doświadczenia wiem że podejmuje się marek trochę mniej wymagających, jest przy tym również tańszy. Korzystam z usług obydwu i jestem zadowolony. Słyszałem również o jakimś zegarmistrzu na osiedlu Radogoszcz ale adresu nie znam. Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam p. Jóźwiaka na ul. Andrzej Struga (pomiędzy al. Kościuszki i Wólczańską) oraz na ul. Wschodniej (pomiędzy ul. Narutowicza i Jaracza) p. Henryk. Ten pierwszy ma również doświadczenie w bardziej wymagających markach - ale się ceni i często trzeba czekać. P. Henryk jest równie dobry ale z doświadczenia wiem że podejmuje się marek trochę mniej wymagających, jest przy tym również tańszy. Korzystam z usług obydwu i jestem zadowolony. Słyszałem również o jakimś zegarmistrzu na osiedlu Radogoszcz ale adresu nie znam. Powodzenia.

To ja w ramach uzupełnienia odnośnie radogoszcza :)

Paweł Kowalczyk

ul. Nastrojowa 50 (Plac Słoneczny / Radogoszcz Wschód)

Natomiast co do zakładu p. Jóźwiaka, to faktycznie nie jest tani. Ogólnie słychać dość dobre

opinie o jego pracy, chociaż jeden z naszych forumowych kolegów oddał tam sikora, jednak po

odbiorze okazało się , że jakieś farfocle pod szkiełkiem latały i trzeba było robić poprawkę :)

Dodatkowo po sąsiedzku, czyli: A. Struga 7 urzęduje p. Cezary Król. Sądzę, że będąc tam warto

zajrzeć i do niego. Ceny proponuje niższe, a i raczej nie można mu nic złego zarzucić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem na Wschodniej u Pana Henryka i fajnie sie gaworzylo.

Mial ruski zegarek ktorego szukam (koszt ok. 50pln na aukcjach za uzywke, no max 70pln) a on krzyknal sobie 180pln <szok> dodam ze szklo cale porysowane do tego (twierdzi ze zegarek po remoncie kapitalnym)...troche mnie to zdystansowalo do tego Pana.No ale zegarek jego to i ceny wg jego widzimi sie moze dawac : )

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się wydaje że większość zegarmistrzów znacznie zawyża ceny zegarków, sądze że łatwiej i lepiej poszukac czegos na bazarze a u zegarmistrzów zasięgać opini, i podreperowywac zegarki.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ze swojej strony również dodam:

Paweł Kowalczyk

Nastrojowa 50

tel: 42-659-73-96

Byłem u kilku "fachowców", którzy mojego Seiko skazali na śmierć. Dla pana Pawła dwa dni pracy za niewielką cenę i zegarek wrócił do żywych.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.