Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kapitan.zet

Wypełnianie wskazówek ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ferdynand Kiepski mawiał w takim wypadku "no i gitara!" :blink:

Serio - wg mnie bardzo dobrze wyszło. Gratulacje!

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokaż jeszcze całość,w szerszym ujęciu..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekstra efekt, a te wypełnienia są trwałe? Jakoś nie chce mi się wierzyć że to rozwiązanie powiekuje... obym się pomylił :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki powinny być wypolerowane i ewentualnie złocone. Nasadzone na patyczek maluje się farbą od spodu, aby z wierzchu był widoczny tylko czarny pasek przez środek. Tak się maluje, aby zakryć od spodu farbą cały kanałek, tak jak jest to zrobione w fabrycznych wskazówkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki powinny być wypolerowane i ewentualnie złocone. Nasadzone na patyczek maluje się farbą od spodu, aby z wierzchu był widoczny tylko czarny pasek przez środek. Tak się maluje, aby zakryć od spodu farbą cały kanałek, tak jak jest to zrobione w fabrycznych wskazówkach.

Czym najlepiej wypolerować aby nie usunąć złocenia? Pastą polerską bałem się ale chyba nie potrzebnie.

Malowałem od spodu zatkniętą na wykałaczkę (podejrzałem jak to fabryka zrobiła)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tych zegarkach nie stosowano świecących wypełnień, tylko zwykłą farbę, wiec jesteś blisko smile.gif Jedyne co kłuje w oczy to to, że otworek w sekundniku jest zaklejony farbą - zdradza to na pierwszy rzut oka, że malowany, ale wyszło Ci naprawdę bardzo dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dlatego potrzebne są mi ta cenne informacje na temat detali. Na samym końcu specjalnie pomalowałem środek jakoś dziwnie wyglądało bez ale teraz widzę ze się myliłem. Dzięki za podpowiedz teraz będę na to zwracał szczególna uwagę. Pozdrawiam i mam nadzieje ze dostane jeszcze parę takich kreatywnych uwag!! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.