Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

publisher

Ankieta dotycząca wyboru współczesnego zegarka rosyjskiego

Jakim zegarkiem rosyjskim jesteś zainteresowany  

157 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak innym ale mi się podoba to co powyżej wstawił publisher :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcze tylko lekko modyfikujemy czy można zabawić się w full custom?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poljot uważa że tarcza robiona na zamówienie opłaca się dla 3 tys sztuk - wtedy każdy zegarek jest droższy o 10-15 %. Nie pytałem, ile drożej byłoby dla 50 szt, myślę że na striełę cena wyjdzie zaporowa.

MC też uważa, że tarcza na zamówienie to wyższe koszty, aczkolwiek szczegółów nie znam.

Szachownica ładnie komponuje się z białą/kremową striełą, jednak przy kolorach 3602/050______ to już pomysłu na szachownicę nie miałem, ponieważ szachownica ma dopełniać obraz całości, a nie razić w oczy.

Wszyscy jesteśmy z full custom. Będzie finalny projekt, to poprosimy o finalną wycenę, inaczej szacowanie ceny to wróżenie z fusów.

??? Jest ktoś energiczny z okolic Piły lub Wałcza? Pytam bo MC mieści się w Szydłowie, a mapa wskazuje właśnie na te okolice???

Ja ze swojej strony podpytam jeszcze o technologie produkcji tarcz, żeby rozeznać się w temacie.

Atlantic Worldmaster, Black Mako, Bulova, Zodiac, Fero Feldmann, Cornavin, Moscow Classic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poljot uważa że tarcza robiona na zamówienie opłaca się dla 3 tys sztuk - wtedy każdy zegarek jest droższy o 10-15 %. Nie pytałem, ile drożej byłoby dla 50 szt, myślę że na striełę cena wyjdzie zaporowa.

MC też uważa, że tarcza na zamówienie to wyższe koszty, aczkolwiek szczegółów nie znam.

Szachownica ładnie komponuje się z białą/kremową striełą, jednak przy kolorach 3602/050______ to już pomysłu na szachownicę nie miałem, ponieważ szachownica ma dopełniać obraz całości, a nie razić w oczy.

Wszyscy jesteśmy z full custom. Będzie finalny projekt, to poprosimy o finalną wycenę, inaczej szacowanie ceny to wróżenie z fusów.

??? Jest ktoś energiczny z okolic Piły lub Wałcza? Pytam bo MC mieści się w Szydłowie, a mapa wskazuje właśnie na te okolice???

Ja ze swojej strony podpytam jeszcze o technologie produkcji tarcz, żeby rozeznać się w temacie.

Witam

A niech to ... trafi, nie idzie po mojemu :) , idzie ku zegarkowi, który jak dla mnie jest za bardzo przeładowany indeksami, dla mnie jedynie pasuje ta striełka nr 3c bo jest elegancka i skromna - ale się powtarzam pewnie.

1. szachownica przy 3602/050, jeśli będzie porządnie zrobiona i nieduża, też będzie cacy.

2. nie wiem czy jestem energiczny, ale do Piły mam ok. 40 km, a do Szydłowa (jeśli o to Szydłowo chodzi) kolejne 10 km - nie wiem w czem dieło, ale jeśli dam radę to pomogę. Z góry mówię - nie jestem zegarmistrzem i niektóre rzeczy trzeba mi tłumaczyć jak k... na rowie :) . Jeśli potrzebny kontakt to proszę na maila (chyba podałem w profilu ?!)lub telefon, który podam w mailu.

A teraz odezwa:

Ludzie walczcie o 3602/050 !!!

pozdrawiam

ws

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

jak wykorzystujesz czyjeś zdjęcia i opis to wypadałoby jeszcze dopisać kto jest autorem!! :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wykorzystujesz czyjeś zdjęcia i opis to wypadałoby jeszcze dopisać kto jest autorem!! ;)

Nie ma się co wściekać chodziło mi o czysta ciekawostkę, nie wykorzystuje zdjęć do swoich celów.

Poprawię posta a ty kolego wyluzuj;) (jeden wykrzyknik by wystarczył).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakaś cisza przed burzą od dwóch dni ? :)

C z e k a m y , siła spokoju. :)

pozdr

ws

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:/ czekamy bo Pan od MC nie raczy odebrać telefonu do jasnej moskiewskiej cholery :)

Poza tym ...

Trzeba czekać i głosować ... ludzi dozbierać ... boje się że przez ten zegarek klubowy co ma być następcą Stowy wiela ludy

nie traktuje Naszego pomysła poważnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale następca STOWY ma być w przyszłym roku :) a obserwując dyskusje na temat zegarka 2011 wcale nie jest powiedziane, że nastąpi to na początku roku

Zresztą kibicuje i obserwuje bo sam jestem zainteresowany :)

Panie i panowie zastanawiamy się i głosujemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:/ czekamy bo Pan od MC nie raczy odebrać telefonu do jasnej moskiewskiej cholery :huh:

Poza tym ...

Trzeba czekać i głosować ... ludzi dozbierać ... boje się że przez ten zegarek klubowy co ma być następcą Stowy wiela ludy

nie traktuje Naszego pomysła poważnie ;)

Witam autora i pozostałych chętnych na "naszego" ruska

Po przeczytaniu ostatnich dwóch postów, przejrzałem forum główne i ... :huh: nie dosyć, że zegarek klubowy 2011, to jeszcze na jakim subforum chińskim też coś projektują koledzy (a może to żart?), u japończyków chyba też coś kombinowali.

Może w jeszcze innych subforach coś się dzieje podobnego - nie sprawdzałem. W związku z tym myślę, że realne szanse pozyskania większej ilości chętnych u nas, są raczej niewielkie :) Uważam, że po następnym kontakcie z MC, powinniśmy policzyć konkretnych zainteresowanych i zagłosować (chyba , że będziemy załatwiali oba) , bo mamy na razie dwa zegarki na celowniku i to każdy od innego producenta. Po głosowaniu część koleżeństwa prawdopodobnie odpuści - a wtedy cena wzrośnie itd.

pozdrawiam

ws

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ... Wszyscy teraz będą kalkulować, zastanawiać się , kręcić nosem i patrzyć co się urodzi z tych wszystkich pomysłów, więc deklarowanie się co poniektórych będzie pod duuużym znakiem zapytania .... Na zasadzie ... a wole dołożyć do klubowej stowy czy czegoś tam innego - olewam ruska - niech sobie radzą , tego się boje :huh:

A jak nie ... to będzie limitacja 30 pcs - ale cena wzrośnie :/ shit!

I okaże się że jeszcze więcej ludzi stwierdzi że to za duży koszt i olewka !

A ciężko by było limitację zrobić dla tych którym NAPRAWDĘ zależy , bo jest tu nas paru x.X

Ja na razie się nie poddaje.... będę walczył i robił wszystko żeby taki zegarek powstał...

czy to MC czy Strela której nie za bardzo darze sympatią (ale na bank pokocham,dajcie mi jeszcze ciut czasu :huh: - bo będzie NASZA) - to uważam że warto dla tych którym naprawdę zależy poświęcić się i działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na razie się nie poddaje.... będę walczył i robił wszystko żeby taki zegarek powstał...

czy to MC czy Strela której nie za bardzo darze sympatią (ale na bank pokocham,dajcie mi jeszcze ciut czasu :huh: - bo będzie NASZA) - to uważam że warto dla tych którym naprawdę zależy poświęcić się i działać.

:huh: i o to chodzi ;)

na bank jest nas przynajmniej kilkunastu z podobnym podejściem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;) Nawet ja zwolennik sterlki (przyszły posiadacz czarnej 38mm :huh: ) zakupie szturmovika jeżeli będzie trzeba :)

Nie ma innej możliwości musi powstać ten zegarek czy jest nas 100 czy 30 osób, musimy walczyć żeby tak było. Nie wiem skąd 80 głosów w poprzednim głosowaniu... Jeżeli nasza produkcja będzie wynosiła X/30 to będzie to jeszcze bardziej prestiżowe i nieosiągalne dla innych (nie związanych z forum).

Dobrze że jest nas kilku, którym naprawdę zależy, pozdro :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...to jeszcze na jakim subforum chińskim też coś projektują koledzy (a może to żart?)...

Z tego co wiem nie ma tutaj subforum chińskiego, w sieci jest oddzielne forum poświęcone w dużej mierze chińskiej produkcji(nie podróbkom).

I dlaczego projektowanie tam zegarka miałoby być żartem?

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem nie ma tutaj subforum chińskiego, w sieci jest oddzielne forum poświęcone w dużej mierze chińskiej produkcji(nie podróbkom).

I dlaczego projektowanie tam zegarka miałoby być żartem?

Uprzejmie dziękuję za wyjaśnienia,

a w sprawie "żartu", to odniosłem takie wrażenie czytając gdzieś o takim fakcie (być może autor chciał wywołać taki efekt), ale może nie czytałem ze zrozumieniem :huh: , jeśli kogoś uraziłem - przepraszam. Nie chcę się w tym miejscu wypowiadać na temat chińskiej produkcji.

Myślę, że sens mojego postu jest zrozumiały, może poza "tropem chińskim" :huh:

pozdrawiam

ws

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic się nie martwcie chłopcy, nie jesteście sami :huh:

Ja także będę walczyć, aby powstał zegarek klubowy!

Chciałabym opracować jakiś projekt, na którym mogłabym zrobić wizualizację takiego zegarka :huh:

Ale potrzebuje do tego logo naszego klubu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem skąd 80 głosów w poprzednim głosowaniu... Jeżeli nasza produkcja będzie wynosiła X/30 to będzie to jeszcze bardziej prestiżowe i nieosiągalne dla innych (nie związanych z forum).

Dobrze że jest nas kilku, którym naprawdę zależy, pozdro :huh:

Nie wiem ile osób tak jak ja nie chce się deklarować, bo nie wie co wyjdzie. Sam zegarek to nie wszystko o czym świadczą np. projekty tarczy do klubowej Stowa. Wodołaza nie chciałbym nawet za darmo dlatego głosowałem na pilota. Wolę ciekawego ruska niż divera opartego na najniższej szwajcarskiej czy niemieckiej półce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem ile osób tak jak ja nie chce się deklarować, bo nie wie co wyjdzie. Sam zegarek to nie wszystko o czym świadczą np. projekty tarczy do klubowej Stowa. Wodołaza nie chciałbym nawet za darmo dlatego głosowałem na pilota. Wolę ciekawego ruska niż divera opartego na najniższej szwajcarskiej czy niemieckiej półce.

Jak to co wyjdzie? Albo strela albo sztumovik z szachownica... Czy to nie jest wystarczająca informacja?

Nikt ci nie każe kupować dwóch zegarków ani ewentualnie się deklarować, tylko głosować to nic nie kosztuje.

Nie wiem co masz do vodolaza to poprostu diver, jezeli ci się nie podoba to ok. Nikt ci go nie chce oddać ani nie każe kupić dlatego staraj się nie obrażać posiadaczy vodolaza w tym także i mnie. A jeżeli chodzi o mechanizm do wyboru masz molnie (nie trzeba o niej pisać) no i tani eta ponieważ drugi zegarek miał być dodatkiem, którego raczej nie będzie zobacz ilość głosów nie potrzebujących drugiego zegarka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Looz, Pinus wyraził tylko swoje odczucia odnośnie zegarka - nie podoba mu się i już. Nie obraża tym IMO posiadaczy Wodołazów, przecie nie napisał, że Wodołaza może kupic tylko imbecyl :huh: .

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co powiecie?

1. Czerwona sekunda

post-30675-0-89248500-1331577303.jpg

2. Biała sekunda

post-30675-0-55203100-1331577305.jpg

Moglibyśmy jeszcze pokombinować z indeksami na wzór zegarów z f16

post-30675-0-89179000-1331577319.jpg

, lub zamiast logo sturmovik dać logo tyłu f16 i pod nim szchownice.

Ja już na tak zaawansowanej grafice komputerowej sę nie znam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moglibyśmy jeszcze pokombinować z indeksami na wzór zegarów z f16

post-29544-0-81334500-1331577465.jpg

, lub zamiast logo sturmovik dać logo tyłu f16 i pod nim szchownice.

Ja już na tak zaawansowanej grafice komputerowej sę nie znam ;)

To jest Ił-2, a nie F-16. Chcesz żeby zegarek stracił swojego ducha? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżam temat :)

Tak jak obiecałam, zamieszczam kilka moich projektów Klubowego Pilota :)

W końcu skończyłam szkołę i mam teraz więcej czasu :) hihi

Zdjęcia zostały pomniejszone o 60%

1-2.jpg

3-4.jpg

5.jpg

Z tych wszystkich projektów "Projekt 5" uważam za najbardziej ciekawy, nie wiem jak Wy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5.jpg

Z tych wszystkich projektów "Projekt 5" uważam za najbardziej ciekawy, nie wiem jak Wy :)

Witam

Już myślałem , że polegliśmy - ale nie - żyjemy :)

Projekt nr 5 jest ok, jak dla mnie to szachowniczka trochę mniejsza i obrócona o 45 stopni.

Koledzy ja za dwa tygodnie wybywam na dwa tygodnie - będę bez netu :)

i jakby co to pamiętajcie o mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.