Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

martinpl79

Tag Heuer MONZA

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatam

Zegarek dostałem w prezencie od bardzo zamożnych znajomych z Belgii. Nie ma on żadnych dokumentów, opakowania ani gwarancji. Ma bardzo krótką bransoletę z bardzo dziwnym zapięciem (bezklamrowym). Różni go od orygnału z tym numerem modelu kolorem cyferblatu. Poproszę o opinie

P.S.Zegarek nie ma żadnych baterii itp. jest to na 100% automat.Długo nie używany więc działa po pomachaniu nim kilka minut

Oto link do zdjęć: http://martinpl79.fotosik.pl/albumy/748552.html

Dane z koperty dokładnie pod głównym regulatorem:

CR5110

N'165829

Logo na napędzie z tyłu takie samo jak na cyferblacie, tylko bez kolorów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronka inna, nr.ref inny, przyciski od stopera inne i mechanizm chiński. I wiele, wiele innych rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam - podróba jakby kolega miał watpliwosci :)

Pozdrawiam, Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz to wyrzucić do kosza. To nic nie warty ochłap, a znajomym podziękuj za ładny prezent.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę nie ładnie ze strony darczyńcy, ale sądząc po jego majętności, zapewne został kiedyś oszukany i możliwe że nawet o tym nie wiedział...

Inne opinie również mile widziane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

A były w ogóle wersje z przeszklonym deklem, bom nie w temacie TH ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Dzięki, człowiek całe życie się uczy i... szkoda gadać. A tak BTW to jest jeden z dwóch TH który chciałbym mieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze pytanie? Czy jest różnica między repliką a fałszywką? Czy jest szansa sprzedać to jako replika w A.., czy będzie to niezgodne z regulaminem, a nawet obrót replikami w RP jest zakazany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze pytanie? Czy jest różnica między repliką a fałszywką? Czy jest szansa sprzedać to jako replika w A.., czy będzie to niezgodne z regulaminem, a nawet obrót replikami w RP jest zakazany?

Pozwól że to pytanie pozostawię bez komentarza...

Nie muszę jednak napisać.

1. Zadałeś bardzo głupie pytanie, które zostawię bez odpowiedzi.

2. Takie coś rozwala się młotkiem i wywala do kosza, a nie wpycha się ten bubel innym.

3. Takie pytania dyskwalifikują Cię na tym forum. Tu nikt nie lubi replik, a tym bardziej ludzi którzy je sprzedają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzisz że opisując to jako replika wpychał bym komuś bubel...

Bez urazy ale mi on się nie podoba, więc po prostu mam zamiar go odsprzedać.

Reasumując: Każdy towar to towar, pytałem tylko jak to jest z legalnością takiej odsprzedaży pod względem prawnym.

Jeżeli kogoś uraziłem tym pomysłem to przepraszam, bynajmniej nie miałem tego na celu.

Mam w domu zasadę że to co nie potrzebne idzie na sprzedaż i tyle.

Inna kwestia to zniszczenie rzeczy która poniekąd działa

Pozdrawiam i jeszcze raz bez urazy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobisz jak chcesz ja tylko napisałem swoje zdanie na ten temat.

Podróby wystawiane na allegro są usuwane, jak ktoś zgłosi albo pracownik zobaczy. Sprzedawanie podrób jest nie dozwolone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzisz że opisując to jako replika wpychał bym komuś bubel...

Bez urazy ale mi on się nie podoba, więc po prostu mam zamiar go odsprzedać.

Reasumując: Każdy towar to towar, pytałem tylko jak to jest z legalnością takiej odsprzedaży pod względem prawnym.

Jeżeli kogoś uraziłem tym pomysłem to przepraszam, bynajmniej nie miałem tego na celu.

Mam w domu zasadę że to co nie potrzebne idzie na sprzedaż i tyle.

Inna kwestia to zniszczenie rzeczy która poniekąd działa

Pozdrawiam i jeszcze raz bez urazy

Ktos juz to kiedys pieknie ujal - chetnie go wezme - zaplace Ci replika zlotowek - czy teraz rozumiesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja może łagodniej ...

"repliką" możesz nazwać zegarek wtedy gdy na przykład firma Tag Heuer wyprodukowałaby w 2009 roku model zegarka identyczny lub prawie identyczny z ich własnym modelem który

premierę miał w powiedzmy 1967 r i przez wiele lat nie był produkowany,Różnić się może zastosowanym mechanizmem ,drobnymi szczegółami,nawet rozmiarem ,ale nadal jest to ORYGINALNY produkt firmy Tag Heuer(replika,reedycja modelu z 67)

natomiast produkt innej niż TagHeuer "firmy " przypominający ich model i noszący ich znaki firmowe jest ordynarną podróbą,towarem mającym wprowadzić w błąd .

nie możesz tego nazwać "repliką" .Krótko mówiąc sprzedając towar niebędący oryginalnym produktek firmy a noszącym jego znaki towarowe popełniasz co najmniej wykroczenie,jeśli nie przestępstwo,zwłaszcza jeśli robisz to świadomie...

to tak w skrócie... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do Kolegów z forum , nabieram już odruchu wymiotnego , jak po raz kolejny czytam BREDNIE o bogatych znajomych rozdających podróby

Ci nowi mają nas za kompletnych idiotów , czy po prostu bezmyślnie przenoszą swoje barbarzyńskie zwyczaje z onetu i komentarze na podobnym poziomie ?

do pytającego - handel podróbkami to przestępstwo , tak jak paserstwo na przykład - proponuję się cofnąć do szkoły podstawowej i rozpocząć edukację nnieco od początku - taka praca u podstaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do Kolegów z forum , nabieram już odruchu wymiotnego , jak po raz kolejny czytam BREDNIE o bogatych znajomych rozdających podróby

Ci nowi mają nas za kompletnych idiotów , czy po prostu bezmyślnie przenoszą swoje barbarzyńskie zwyczaje z onetu i komentarze na podobnym poziomie ?

do pytającego - handel podróbkami to przestępstwo , tak jak paserstwo na przykład - proponuję się cofnąć do szkoły podstawowej i rozpocząć edukację nnieco od początku - taka praca u podstaw

mnie tam denerwuje co innego, brak jakiejkolwiek chęci poszukania w internecie informacji nt interesującego nas przedmiotu.

wystarczyły dwa pierwsze linki w googlu "tag heuer monza" żeby nie interesując się Tagami (jak ja) praktycznie stwierdzić, że to podróbka.

Bez komentarza oczywiście także argumentacja o replice, tylko szkoda, że się tu tyle osób musi zaangażować żeby ktoś odpuścił.

do you feel lucky ?

janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakaś paranoja! To że jeszcze koleś chce tym handlować wiedząc co to jest!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod względem prawnym, to mniej więcej może być tak potraktowane jak odsprzedaż fałszywych banknotów.

Też możesz sobie powiedzieć "towar to towar", ale prokurator może mieć inne zdanie :)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie !!!!

po co kłamac że od bogatego wuja lub cioci lub dziadka kolegi brata lub od pryjaciela mamy który mieszka w USA

po to jest forum żeby się dokształcic nie zostac oszukanym,dowiedziec się więcej.

a tak nawiasem

to twój bubel zrób co z nim chcesz,ludzie na forum odradzają ci sprzedaży a jak chcesz miec problemy przez takie gów...

to już twoja sprawa.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.