Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Canis

SEIKO 5 AUTOMATIC SNK809K2 Aviator

Rekomendowane odpowiedzi

Przyłączam się do pytania. Miał ktoś do czynienia z tym sprzedawcą?

Sprzedający zapomniał napisać o opłatach celnych.

Przesyłka idzie z USA kurierem więc jest niestety duża szansa na dodatkowe opłaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki wielkie. Niektórych rzeczy człowiek nie jest świadom jak nie zamawiał nigdy z zagranicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może coś o większej kopercie mam do oddania :

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/113647-seiko-snzg11k1/

Seiko SARB017 Alpinist, Seiko SRP307K1 Black Monster, Orient Bambino V3 Grey ER2400KA,  Casio G SHOCK G-9000-1V, Pulsar PU7005X1, Seiko SNZG11, Seiko SNZJ07, Apple Watch Sport 42mm Space Grey

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyłączam się do pytania. Miał ktoś do czynienia z tym sprzedawcą?

Z tym akurat nie, natomiast jest na alle inny sprzedawca (bez trudu go znajdziecie, obecnie wystawił aviatory z serii SNK), wysyłający zegarki seiko 5 z wyprzedaży w USA (zdjęcia sygnowane takim napisem), u którego nabyłem bez cła piątkę (SNK793). Sprowadził go na moje zamówienie, nie wystawiał, ale zapytałem i okazalo się, że jest możliwość. Cena 269 zl + 20 zł przesyłka (kupowany rok temu). Zegarek otrzymalem bez paragonu, zatem nie wiem, czy rzeczywiście pochodzi z wyprzedaży z USA czy z Azji (chyba to drugie, bo przecież w USA nie ma wyprzedaży przez całyt rok, ale dla mnie bez znaczenia, umówiona cena została zachowana). Wygląd, jakość i perfekcyjny chód zegarka nie wzbudza moich podejrzeń odnośnie autentyczności, co więcej, zegarek otrzymalem z pudełkiem, przewieszkami, etc. Wygląda tak:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/42757-policzmy-seiko-5/?p=1136733

Z tego co pamiętam, sprzedawca to Polak mieszkający w USA, który kupuje zegarek i wysyła go do Polski, a do klienta wysyłka następuje już z RP - jak mi sie zatem zdaje, ryzyko cła bierze na siebie.

Dodam, że dzięki uprzejmości jednego z Kolegów z forum, czekam na SNK809 na bransolecie z Singapuru :) Dodam, że jeszcze taniej niż 289 zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tomek z Wrocławia.

Daj mi jakieś namiary do gostka z allegrosza na PW. Rozejrzę się w ofercie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tomek z Wrocławia.

Daj mi jakieś namiary do gostka z allegrosza na PW. Rozejrzę się w ofercie.

Chodzi mi o jakiś nick lub nazwę sklepu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bcich80

ale co zastanawiające, obecnie nie ma wystawionego żadnego zegarka (?)

Ok, dzięki.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najkorzystniejszy jest prywatny import z Dalekiego Wschodu i wiem, że na Forum są Użytkownicy, którzy sprowadzają zegarki stamtąd, również seiko 5, od sprawdzonych sprzedawców

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiązując do tematu - nie mam wątpliwości że SNK809, zwłaszcza na bransloecie, to znakomity zegarek :) Od wczoraj jestem posiadaczem takiego lotnika, ktory przyleciał aż z Singapuru

post-30539-0-88697700-1418728520_thumb.jpg

post-30539-0-88274000-1418728529_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Fajny zegarek. Gratulacje zakupu. Mam prośbę do Ciebie o namiary na sklep w którym go kupiłeś.

Wysłane z mojego XT1064 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.

Zegarek kupiłem dzięki uprzejmości kolegi MichałS (który pozowlił mi wskazywać jego nick). On go zamówił w sprawdzonym przezeń sklepie w Singapurze. Cena lepsza niż na alle, a SNK809 na bransolecie to chyba najrzdziej występujacy aviator z tej serii piątek.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Dostarczono mi właśnie 805 K2. Zegarek fajny, ale mam pytanie. Czemu on tak strasznie hałasuje? Dźwięk pochodzi od wahacza.

To już drugi egzemplarz jaki mi dostarczono, w poprzednim w dwóch miejscach brak było luminescencji, ale nie hałasował w ogóle. A przynajmniej nie zauważyłem.

Tan wydaje jakiś taki nie dość, że głośny, ale zwyczajnie chamski dzwięk. Jakbym łożysko obracał.

Czy te zegarki felerne jakieś są czy ja mam takiego "farta". Co ewentualnie z tym można zrobić? Wymiana, zwrócić, zegarmistrz?

Ktoś ma podobnie zachowującego się 805K2?

Byłbym wdzięczny za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie można porównać, więc jak możemy Ci pomóc?

Jeśli taki sam model nie hałasował, więc jest jakiś problem.

A - wahnik - jeśli już :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.