Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Moje cukiereczki

Rekomendowane odpowiedzi

BTW Carlito jakim aparatem robisz takie fajne foty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito1 nieśmiało przypomnę się o fotki eposa - takie ładne robisz ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito1 nieśmiało przypomnę się o fotki eposa - takie ładne robisz ;) .

To nie carlito robi foty tylko jego uzdolniona Żonka ;)....No właśnie carlito gdzie fotki dupek ;)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc chlopaki. Wybaczcie ze dopiero teraz odpisuje ale bylem 17 godz w pracy ! Marco ma racje aparaty/zdjecia to hobby mojej zonki. Aparat Canon 40D + kilka porzadnych obiektywow, statywy, specjalne lampy i inne bajery buzery o ktorych tak naprawde nie mam pojecia ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldii jutro i wtorek mam wolne wiec beda nowe zdjecia nic sie nie boj ;) no i pojawi sie nowy Steinhart Silver Edition ktorego musze odebrac.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krystek Omega piekna szkoda tylko ze taka mala ;)

A co do Panerai to coraz bardziej mi sie poodobaja te zegarki. maja w sobie to cos. Alez mam panowie dylemat ! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ktorego po eposie i steinharcie zyczycie sobie zdjecia ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ktorego po eposie i steinharcie zyczycie sobie zdjecia ? ;)

PP, który należał przed zmianą anonimowego nabywcy do Henry`ego Gravesa.

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj chcialbym miec mozliwosc sftografowania takiego cukiereczka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A inne pytanie. jak sie ma Zenith do IWC ? wiem ze mniej wiecej to ten sam poziom. Ale... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlito, zadałeś trochę niebezpiecznie pytanie... ;) Za chwilę może rozpętać się tu burzliwa dyskusja na temat Piramidy Prestiżu... ;)

Co by nie mówić, IWC stoi jednak IMO wyżej, niż Zenith.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Second. Tez tak mysle. Choc ciekaw jestem argumentow popartymi faktami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenith wyżej od IWC. Chodźby dlatego że:

- produkuje mechanizmy in house a nie tak jak IWC bazuje na ETA chociaż mocno je modyfikuje ale sam fakt pozostaje faktem

- za samo El Primero które jest jednym z najlepszych mechanizmów na świecie jeżeli nie najlepszym (wiem że to może być kontrowersyjne stwierdzenie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenith wyżej od IWC. Chodźby dlatego że:

- produkuje mechanizmy in house a nie tak jak IWC bazuje na ETA chociaż mocno je modyfikuje ale sam fakt pozostaje faktem

Owszem, w większości Pilotów, Aquatimerów, czy Portofino bazą jest ETA, ale IWC również produkuje mechanizmy in house, żeby wymienić chociażby kaliber 9829 w Portugalczyku z repetycją minutową, dalej kaliber 5000, kaliber 5011, kaliber 80110 w Inżynierze, czy 89360.

Poza tym IWC to wspaniała historia i znakomite komplikacje - tourbillion, czy repetycja minutowa w Portugalczyku. A to głównie komplikacje, werki in house IMHO i jakość wykonania budują prestiż producenta...No i oczywiście historia. Z tym, że prestiż to często rzecz subiektywna i względna, podobnie wyższość jednej marki nad drugą. Dlatego nie będę się spierał... ;)

Co do El Primero, to zgadzam się - mechanizm rzeczywiście jest znakomity - ale czy najlepszy na świecie? Hm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IWC jest trochę bardziej rozpoznawalną marką niż Zenith. Lepiej dbają o marketing itd. Obie jednak na podobnym poziomie prestiżu.

Wiesz co carlito...może dozbieraj do Patka ;) Będziesz miał z głowy te porównania prestiżowe hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podobaja mi sie patki pozatym maja okolo 38mm no i moja baba wtedy by mnie juz napewno wyprowadzila ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podobaja mi sie patki pozatym maja okolo 38mm no i moja baba wtedy by mnie juz napewno wyprowadzila ;)

Hehe pewnie tak ;).....fakt od Patków trochę wieje nudą, mają parę fajnych modeli które mi pasują ale nie oszałamiają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to podobaja mi sie zegarki Vacheron Constantin i tu tez nie mialbym problemow z prestizem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Carlito, jesli bierzesz pod uwage tę trójkę, czyli IWC, PAM i Zenith, to przed Tobą nie lada wyzwanie, po części dzieki nam ;)

Klasyfikując na zimno, wyglądałoby to tak Zenith, a potem IWC=PAM, to na zimno, ale najmocniej bije mi serce patrząc na PAMA'a, i gdybym miał siano to własnie ten zegarek bym kupił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze dzieki wam za co bardzo jestem wdzieczny ;)

U mnie wyglada to tak ze rozum mowi bierz IWC a serce jest rozdarte miedzy Zenithem a Panerai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

U mnie wyglada to tak ze rozum mowi bierz IWC a serce jest rozdarte miedzy Zenithem a Panerai

Zegarki wybieram sercem, apotem rozumem. Tak to wygląda u mnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam nowego Steinharta (silver edition) wkrotce zdjecia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie jedno zdjecie na zachete. Reszta pozniej ;)

post-27475-0-63077300-1331583332.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hamilton ma też podobny model ale szczerze takie wariacje dot. klasycznych A i B-uhrów nie bardzo mi podchodzą. Zalatuje efekciarstwem ;)

Ktoś już w wątku rzucił hasło, że może lepiej zamiast jednego drogiego zegarka kupić 2-3 mniej prestiżowych firm ale także bardzo fajnych i ciekawych. Ja przyznaję, że wybrał bym tą drugą opcję. Większą radość dał by mi zakup 3 fajnych zegarków wysokiej jakości każdy powiedzmy do 8.000zł. Kupiłbym sobie np. breita, taga i union glasshute albo eterne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-27475-0-08032000-1331583378.jpg<

post-27475-0-64084700-1331583363.jpg

post-27475-0-29551500-1331583365.jpg

post-27475-0-56233900-1331583366.jpg

post-27475-0-93302300-1331583367.jpg

post-27475-0-52280800-1331583369.jpg

post-27475-0-89165800-1331583370.jpg

post-27475-0-14683200-1331583372.jpg

post-27475-0-76494900-1331583373.jpg

post-27475-0-13630400-1331583375.jpg

post-27475-0-50973100-1331583376.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.