Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lizak

Co to za zegarek i ile jest warty ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie co to za zegarek i ile jest warty ?

post-30939-0-25885600-1331569128.jpg

Pozdrawiam :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie co to za zegarek i ile jest warty ?

post-27016-0-01781800-1331569129.jpg

Pozdrawiam :rolleyes:

ruhla chronograf:) W twoim egzemplarzu chyba została ułamana wskazówka od chrono....

w takim stanie to pewnie z 20 zł...

a cyka chociaż?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj to nie ten dział... :rolleyes: Raczej do niemieckich i szwajcarskich trzeba by go było dać.

Niemiecka RUHLA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa :rolleyes:

Sory ale myslałam że to rosyjski i dlatego tu spytałam ;)

Dziękuję za info :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jak w temacie: co to za zegark i ile jest wart: http://s244.photobuc...=mlnjcrsj-1.jpg

http://s244.photobuc...=mlnjcrsj-4.jpg

kieszonka na mołni 3602.

może to jakaś super limitacja i jest wart więcej niż 100pln.

ogólnie fajna kieszonka.

By poznać ceny mołni wpisz w zakończonych na allegro mołnia lub molnija - i się dowiesz po ile "chodzą" takowe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie wiesz z jakich lat moze pochodzic ten model?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2

lata 60/70.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego zamiast standardowego napisu "molnia" widnieje tam napis "Corsar"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corsar to brand czyli ten sam produkt wprowadzany na rynek pod inna równoległa marką. Corsar szedł przede wszystkim na rynek niemiecki.

Na rynku wewnetrznym Mołnie występowały takze jako Kristal, Serkistoff (i coś pewnie by się jeszcze znalazło.

Corsar jest marka strikte na eksport, rosjanie mieli wiele takich marek. Wymieniając tak na szybko:

Seconda (głównie dla Anglików),, Royal Oak (tylko dla angoli), Corsar (głównie niemcy), Global (USA), Cornavin (najpierw szwajcaria, potem wszędzie), Meisner Ancre (Niemcy), Exacta, Cardinal.

Perwnie jeszcze trochę mi się przypomni, to wyedytuję post smile.gif

Co do twojej kieszonki to ja obstawiam lata '70 i wartość 50-80 pln.

P.S

Nie pytaj o to samo w kilku miejscach bo robi się zamieszanie smile.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ile jest wart ten poljot? Mam identyczny w jasnym kolorze tarczy i na pasku. http://www.google.pl/m/search?site=images&source=mog&hl=pl&gl=pl&client=safari&q=poljot%20strela#i=11

Wrzuć zdjęcia - dużo zależy od stanu zegarka, wieku itp. Ten konkretny że zdjęcia nowy jakieś 1300 czyli używany taniej :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Meister Anker to chyba było coś troszkę innego, bo stosowali różne mechanizmy, m.in. radzieckie, ale nie tylko...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ile jest wart ten poljot? Mam identyczny w jasnym kolorze tarczy i na pasku. http://www.google.pl...t%20strela#i=11

Dwie sprawy:

Prosimy (mam nadzieję, że koledzy się nie obrazą za owo "my") o zapytania w podklejonym temacje do takich spraw:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/36981-co-to-za-zegarek-tutaj-pytamy-o-swoje-znaleziska/

inaczej szybko zrobi się śmietnik :0

Druga:

Pokazałeś z wyszukiwarki googla poljoty striela z różnych lat - od pierwszych modeli z przełomu ;lat 50 i 60 do kilku współczesnych reedycji - te zegarki różnią się znacznie co do ceny i co do sposobu ich wyceny (współczesne kontra zabytkowe).

Daj dobre fotki Twojego zegarka to postaramy się pomóc - inaczej to wróżenie z fusów.

Zabytkowe są warte od ok. 100 zeta za złom do nawet 2 tysięcy - zależy od stanu i modelu.

Wspólczesne reedycje są produkowane przez kilka firm (powstałych na gruzach zakładów produkujących pierwszą wersję z lat 60) i w wielu modelach - ich ceny będą się wachać od kilku setek do ok 2,5 k pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Meister Anker to chyba było coś troszkę innego, bo stosowali różne mechanizmy, m.in. radzieckie, ale nie tylko...

Ja widziałem tylko Poljota 30j pod ta marką (nie róznił się niczym poza napisem od normalnych). Innych nie widziałem, ale kłucił się nie będę. Ktos mi ładnie wytłumaczył kiedyc, ze to marka do niemieckich supermarketów wiec kto wie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2

Meister anker, to niby lepsze wydanie ankera.Prawda jest taka ze to nieraz ankery maja lepsze werki niz te meistery.Te meistery co mialem to byly buksiaki na werkach umf.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zegarkach Meister Anker montowano przeróżne mechanizmy, między innymi radzieckie, bezkamieniowe ruhle i "zachodnie".

Ktos mi ładnie wytłumaczył kiedyc, ze to marka do niemieckich supermarketów wiec kto wie :)

Dokładnie tak, to była marka dla niemieckich supermarketów i podobno jeszcze jakiegoś niemieckiego katalogu wysyłkowego.

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.