Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

publisher

Ankieta nr 2 - wybór zegarka rosyjskiego

Wybieram zegarek podforumowy  

76 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie, w koncu mozna obejrzec wszystkie projekty w jednym miejscu, bardzo latwo tez nawiazac do konkretnego projektu -dobra robota!

Przejrzalem projekty i tak sie zastanawiam, czy jest szansa zmiany wskazowek? wydaje mi sie ze tkwi tu jeszcze spora rezerwa i mozna popuscic wodze fantazji.

Mozna tez "przymierzyc" inne koronki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronki bym nie ruszał, jak w klasycznym pilocie rodem IWC Duża, stożkowa, łatwa w obsłudze, a skoro duża to i moment do nakręcania mechanizmu większy - łatwiej wyciągnąć koronkę, szybciej, delikatniej się nakręca.

Wskazówki ... Tylko jakie ? Moim zdaniem obecnych nie trzeba zmieniać.

Poza tym zauważyłem na stronie MC że zegarki potaniały ! ;) i to tak sporo, albo ceny z brutto zrobili netto ???

jak kosztował ok 791 zeta to teraz 661 !!!

Mam nadzieje ze to NAS też tyczy ;) Dowiem się, Dam znać ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten krój wskazówek jest piękny i bym, go nie ruszał. Podobnie z koronką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nakładane indeksy nadają styl. Wskazówki oryginalne MC na mój gust gubią się przez ciemną otoczkę. Poires Paris wyglądałyby o wiele ciekawiej. Preferuję mniej krzykliwe kolory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzieliście Fortisa w chronosie?

Dla mnie bardzo elegancki i powinniśmy z niego zaczerpnąć trochę do naszego projektu.

skarzynski_duzy.jpg

[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Fortisa to widziałem jakiś czas temu, całkiem, całkiem.

Ostatnio w wolnym czasie stworzyłem coś takiego (prosze nie pytać gdzie zgineły indexy, tak miało być, taka była wizja ;) ):

post-29183-0-63312400-1331588302.jpg

Mi osobiście zielony się bardzo podoba, jest inny niż typowe lotniki.

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzieliście Fortisa w chronosie?

Dla mnie bardzo elegancki i powinniśmy z niego zaczerpnąć trochę do naszego projektu.

skarzynski_duzy.jpg

No to robimy próbę jak działa moderowanie na kizimizi.

Hint - załączony link komercyjny, domyślam się, że dobrany rozmyślnie. :D

MODEROWANIE DZIAŁA _prosze nie wklejać linków komercyjnych i nie sprawdzać moderowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

MODEROWANIE DZIAŁA _prosze nie wklejać linków komercyjnych i nie sprawdzać moderowania

+ + +

Po ostatniej "burzy" musiałem sprawdzić. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co ... pisałem już na ten temat parę stron temu żeby właśnie nie kopiować TEGO modelu bo to ma być coś innego ! chyba ze jakiś konkretnie myk ?

Ten fortis to bardziej pamiątka niż zegarek ... ten trójkąt na nim to tylko dla ozdoby.

co do tematu moderowania ... Precz, Won ! Apage !!! :) wypad mi z tym z tego tematu. Nie będziemy tego tu dalej rozwijać !:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się? Czyżby to forum schodziło na psy?

Nie widzę potrzeby moderowania tego tematu...

Nagle stał on się punktem obserwacji przez moderatorów?

A co tu jest do poprawiania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponowalem zrobienie czegos ze wskazowkami, bo moim zdaniem zlewaja sie z tarcza i zegarek robi sie mdly. Moze to tylko moje odczucie, moze spowodowane tym, ze jakos zupelnie nie czuje tego MC, ale moze warto sie jeszcze raz zastanowic nad baza? Bo z tego co widze, projekty kreca sie w kolko, zmiana indeksow, logu tu, logo tam, ale te projekty w moim odczuciu troche na sile sa robione, a w jednym z postow jakis user napisal, ze w galerii ktos wrzucil sporo zdjec tego samego zegarka, co swiadczy, ze roznice sa kosmetyczne.

Moze warto oprzec sie na doswiadczeniach z zegarkiem klubowym? Sukces edycji 2010 polegal na wybraniu bazy ktora spodobala sie bardzo duzej ilosci userow, a projekty ktoore powstawaly byly diametralnie rozne. Dzieki temu limitacja sprzedala sie niemal na pniu, trzeba ja bylo nawet powiekszac.

Od czasu wybrania MC za baze i przy braku koncepcji na Striele temat jakos tak dryfuje, wypowiada sie w nim zaledwie kilku userow, praktycznie nie widac "rosyjskich kolekcjonerow" - moze warto ich zapytac, czemu nie udzielaja sie w temacie?

Moze zbyt subiektywnie do tego podchodze,ale takie sa moje wnioski:

- baza MC nie zainteresowala zbyt wielu userow (moze wakacje, a moze jest zbyt specyficzny?

- projekty kraza caly czas wokol bazy (wiem,ze latwo jest krytykowac, ciezej cos zaproponowac,ale wlasnie brak propozycji zmian wynika z malego pola jakie daje nam do popisu ta baza.

- prawie 1000pln za zegarek MC to zbyt duzo i w efekcie niewielu userow sie na niego zdecyduje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze zbyt subiektywnie do tego podchodze,ale takie sa moje wnioski:

- baza MC nie zainteresowala zbyt wielu userow (moze wakacje, a moze jest zbyt specyficzny?

- projekty kraza caly czas wokol bazy (wiem,ze latwo jest krytykowac, ciezej cos zaproponowac,ale wlasnie brak propozycji zmian wynika z malego pola jakie daje nam do popisu ta baza.

- prawie 1000pln za zegarek MC to zbyt duzo i w efekcie niewielu userow sie na niego zdecyduje

Bazą jest lotnik, a ten typ zegarka raczej ma swój klimat który nie bardzo można zmienić, tzn. trzeba zachować jakieś normy. Ja mam czas i moge poczekać, dla mnie to nawet lepiej może dozbieram do szafiru ;) Nie wiem, może jak większości nie odpowiada baza to może dogadajmy się wszyscy jakoś razem i zróbmy nowe głosowanie, chociaż nie wiem czy jest sens bo znając życie będzie to samo, nigdy nie jest tak ze każdemu będzie się podobać ten sam projekt, wiadomo - gusta. A co do ceny to zegarek z MC bez PVD i szafiru i nie wiem czego tam jeszcze ma kosztować coś koło 700zł. Również zauważyłem lekki brak zainteresowania tematem, i zadaje sobie te same pytania co Greenwatch :lol: Nie wiem, może warto poczekać do końca wakacji, urlopy się pokończą, może będzie większa aktywność forumowiczów, a póki co jak ktoś np. nie bardzo widzi obecny zegarek to niech zaproponuje coś od siebie, będzie wiadomo kto co lubi :D

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wakacje jak sie skończą ? Facet ja temat zarzuciłem przez pracę ! Ide na urlop od jutra to dopiero podrążymy temat :lol:

Pamiętajcie że cena Bazy 560 pare złotych ... nie pamiętam już ile tam dokładnie pisałem za MC to cena Z PRZERÓBKĄ TARCZY !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaprzęgnąłem dzisiaj do pracy Gimpa i starałem się stworzyć jakiś poglądowy projekt tarczy, który by mi odpowiadał. Inspiracją były oczywiście prace DjSamery. Zapraszam do konstruktywnej krytyki.

Wersja 1:

mc2.jpg

Wersja 2:

Osobiście nie umieszczałbym żadnych napisów na tarczy, ewentualnie tylko dyskretne "Moscow Classic Limited Edition" na dole.

Czcionkę wybrałem z kilku standardowych, źle to chyba nie wygląda, ale lepiej gdyby tym zajął się ktoś o większej wiedzy w dziedzinie typografii niż ja.

mc1q.jpg

EDIT:

Jeszcze drobne zmiany w podziałce:

Wersja 3:

mc3a.jpg

Wersja 4:

mc4g.jpg

Maciejazz

Szukam wskazówek do Sławy "lodówki".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Zapraszam do konstruktywnej krytyki.

(...)

Mam jedynie uwagi do podziałki minutowej.

Jest dwukolorowa ale nie mogę się doszukać logiki.

Jeśli podstawowy kolor to biały, to czerwony ma coś wyróżniać (a wyróżniać można tylko indeksy główne tj. co 5 sekund - inne zestawienie IMO nie powinno być zastosowane).

Wyróżnienie indeksów co 5 sekund można również zastosować poprzez pogróbienie, niekoniecznie wprowadzając 2 kolory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam prosbe o wizualizacje zaproponowanego pilota z tarcza wzorowana na IWC Mark IX. Jaskrawa kolorowa tarcza jedzie stroganem odpustowym. Pancerna szachownica rombem do lotnika nie pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jedynie uwagi do podziałki minutowej.

Jest dwukolorowa ale nie mogę się doszukać logiki.

Jeśli podstawowy kolor to biały, to czerwony ma coś wyróżniać (a wyróżniać można tylko indeksy główne tj. co 5 sekund - inne zestawienie IMO nie powinno być zastosowane).

Wyróżnienie indeksów co 5 sekund można również zastosować poprzez pogróbienie, niekoniecznie wprowadzając 2 kolory.

Spieszę z wyjaśnieniem. W wersji 1 i 2 za pomocą czerwonego koloru starałem się stworzyć tak jakby celownik, aby dodać klimatu. W wersjach 3 i 4 chciałem uwidocznić właśnie te indeksy co 5 sekund otaczając je tak jakby czerwoną ramką i dlatego pokolorowałem otaczające je indeksy-kreski. Dodatkowo w wersji 4 osobno wyróżniłem godzinę 12, kolorując nie "ramkę" a sam indeks.

Maciejazz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie po przerwie urlopowej

Trochę zszokowany jestem tymi dwoma tygodniami na forum (oczywiście w naszym temacie pilota). Ale fakt... trochę nowych info do głowy wpadło ;) . Trochę wątpliwości również.

Po ostatnim wątku "starego przemytnika" :lol: widzę, ze zrobiliśmy duże koło. Fajny jest ten ostatni projekt.

Ciekawy jest też trochę wcześniejszy projekt lotnika, z brakującymi cyframi i bez napisów - w wersji żółtej jest ok.

Ja nic nowego nie wymyślę w sprawie MC - co miałem do powiedzenia, napisałem dużo wcześniej.

W sprawie "kosmicznej" strieły powiem tyle - ja pamiętam historię Interkosmosu i Hermaszewskiego - było różnie :D

Moja strzałka chyba jeszcze na mnie czeka, może nie forumowa.

Jeśli można - dużym utrudnieniem w nadążaniu za tematem może być jego obecność w kilku miejscach.

PS

Cosik na liście chętnych (na MC) nie przybyło zbyt wiele osób, ale jestem optymistą i czekam spokojnie dalej - nerwacje zostawiłem na urlopie :)

pozdrawiam

WS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna uwaga do tego wszystkiego. Nasz projekt (obojętnie jakiego już zegarka) powinien mówić sam za siebie, a nie tłumaczyć, że wygląda to tak albo tak, bo chciałem, żeby to wyglądało tak czy siak.

Moi drodzy... W chwili obecnej jestem na urlopie, teraz będzie (mam nadzieje) więcej czasu na skombinowanie i zrobienie czegoś nowego.

Popchać niejako temat do przodu, ale nie dajcie się ponosić emocjom, że temat stoi i nic się nie dzieje.

Trudno jest być na bieżąco tutaj, zwłaszcza, że jest mało osób, które mogły by pomóc w jakiś sposób itp.

Nie zrozumcie tego źle, ale łatwo się komuś mówi, jak nic nie musi załatwiać i płynnie uczestniczyć w tym temacie, tym bardziej, że (np. ja) pracuję nie tylko w pracy, ale i w domu...

Tak, niestety... I nie zawsze mam czas by odwiedzać forum.

Ale to nie znaczy, że mam ten temat gdzieś! A zwłaszcza Was!

Mam nadzieje, że to zrozumiecie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna uwaga do tego wszystkiego. Nasz projekt (obojętnie jakiego już zegarka) powinien mówić sam za siebie, a nie tłumaczyć, że wygląda to tak albo tak, bo chciałem, żeby to wyglądało tak czy siak.

Zarzucono mi brak logiki w projektowaniu, więc odpowiedziałem. Gdybym nazywał się Adam Mickiewicz, to powiedziałbym, że jak tworzyłem, to wiedziałem co chcę przekazać, a teraz już nie pamiętam. Do wieszcza mi jednak daleko :lol:

Maciejazz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Old Smug ... spoko ... nie żeby ktoś piętnował Cię... zobaczymy jak się to potoczy dalej.

Dzięki że stworzyłeś projekty jakieś nowe :lol:

Mi się 2 projekt podoba.

A co do napisów ... to racja za wielgachne nie moga być ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje mi się, że temat powoli gaśnie... A może to po prostu wina sezonu wakacyjnego (w klubowym zegarku również jakby przycichło)?

Niestety z tego, co widzę w tym temacie lista chętnych praktycznie nie zwiększa się :D

Co dalej, jak sądzicie? W takim tępię przyrostu osób zainteresowanych, zegarek damy radę zamówić pewnie za dobrych kilkanaście miesięcy, jeśli w ogóle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chorwat, ja bym tak bardzo się o to nie obawiał. Większość zdecyduje się na zakup dopiero gdy wybrany zostanie ostateczny projekt i wycena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje mi się, że temat powoli gaśnie... A może to po prostu wina sezonu wakacyjnego (w klubowym zegarku również jakby przycichło)?

Niestety z tego, co widzę w tym temacie lista chętnych praktycznie nie zwiększa się :lol:

Co dalej, jak sądzicie? W takim tępię przyrostu osób zainteresowanych, zegarek damy radę zamówić pewnie za dobrych kilkanaście miesięcy, jeśli w ogóle :lol:

Obserwuję, ale nie wtrącam się na razie (ale zacznę w późniejszym terminie, gdyż jedne projekty są godne pochwały, a inne należy odłożyć, gdzie ich miejsce - do kosza) - jestem zainteresowany.

Pewnie takich jak ja jest trochę więcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie takich jak ja jest trochę więcej...

oby, oby :lol:

Wypowiadajcie się do woli co do projektów, jeśli jest możliwość, może podeślijcie swoje? Zawsze będzie większy wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.