Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

publisher

Ankieta nr 2 - wybór zegarka rosyjskiego

Wybieram zegarek podforumowy  

76 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja już z góry założyłem że najprawdopodobniej w przyszłym roku to będziemy finalizować.

No to jest raczej więcej niż pewne. Myślę, że jak do końca stycznia wszystko ustalimy to będzie dobrze. Przecież jeszcze sprawa dekla jest otwarta...

jak się ida jeszcze przed świętami to będzie geetes .

Nie ma szans... moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-29183-0-78041900-1331804850.jpg<

post-29183-0-33536200-1331804845.jpg

post-29183-0-98165100-1331804846.jpg

post-29183-0-79044900-1331804848.jpg

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już można brać udział w kolejnym etapie głosowania:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/52247-wybor-podforumowego-zegarka-rosyjskiego-etap-ii/

Są jakieś zastrzeżenia?

Jakie macie propozycje co do terminu zamknięcia drugiego etapu. Z racji tego, że mało osób głosowało i pojawiło się kilka nowych projektów myślę, że wybór finalnego projektu trochę potrwa. Podejrzewam, że przy takiej ilości projektów będzie trzeba zrobić jeszcze przynajmniej ze 2 ankiety by wyłonić ten najciekawszy.

Zastanawiam się czy nie warto byłoby w tym czasie zastanowić się nad sprawą dekla, która jak się nie mylę nadal jest sprawą otwartą. Gdybyśmy zajęli się tym równolegle mogłoby to pójśc nieco szbyciej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie głosowanie powinniśmy zakończyć np. w niedziele 30.1.2011, myślę, że tyle czasu wystarczy na to aby się zdecydować, następnie, tak jak zasugerowałeś, będzie trzeba stworzyć kolejną ankietę - już finalną z trzema projektami, które uzyskały najwięcej głosów. Jimi jeszcze niech napisze czy przy projektowaniu dekla mamy zupełnie wolną rękę, jeżeli tak, można śmiało wrzucać tu projekty, a odpowiednią ankietę się zrobi jak już tych projektów troche będzie, ja już coś tam zaczynam robić także jak będę miał pare propozycji to napewno wrzuce.

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie głosowanie powinniśmy zakończyć np. w niedziele 30.1.2011, myślę, że tyle czasu wystarczy na to aby się zdecydować, następnie, tak jak zasugerowałeś, będzie trzeba stworzyć kolejną ankietę - już finalną z trzema projektami, które uzyskały najwięcej głosów.

Taką ankietę będzie się dało stworzyć jeżeli dużo osób zagłosuje w aktualnym II etapie. Jeżeli frekwencja będzie podobna jak przy ostatniej to nie będzie dało się wybrać 3-najlepszych i będziemy musieli dążyć do celu tworząc kolejne etapy w których będą odpadać projekty na które nikt nie zagłosował albo zagłosowało najmniej osób.

Poczekamy, zobaczymy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam że żadnego projektu na razie nie ma, i głosować nie na co. Zegarków zrobionych wg takich projektów i za dopłatę bym nie nosił. Szkice na które proponujecie głosować nadają się do ilustrowania pomysłów na projekt. Podtrzymuję propozycję zamówienia kopii pokazanej minervy bez licznika minut chronografa i napisów z metalową nakładaną szachownicą lotniczą w stonowanych kolorach. (Ew. chronografa na 3133 w takim stylu) Proszę o profesjonalną wizualizację od producenta z oceną możliwości wykonania jak najbliżej oryginała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam że żadnego projektu na razie nie ma, i głosować nie na co. Zegarków zrobionych wg takich projektów i za dopłatę bym nie nosił.

Sam jednak żadnego nie zaproponowałeś. No bo jaki byś miał wtedy powód do narzekania ?!

Proszę o profesjonalną wizualizację od producenta z oceną możliwości wykonania jak najbliżej oryginała.

To odpisz nam jak producent spełni Twoją prośbę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę po Świętach zapytać się o wizualizację, ale wychodzę z założenia, że lepiej jest jak wszystkie rozmowy prowadzi jedna osoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Krótko się przedstawię, bo to mój pierwszy raz na tym forum. Nazywam się Łukasz, mieszkam w Bieruniu.

Zdecydowałem się kupić sobie pierwszy prawdziwy zegarek - czyli bez baterii i padło że może jakiś ruski pilot. Temat ten zapowiadał się ciekawe ale widzę, że coś stanął. Czy sprawa zakupu te MC już jest nieaktualna, bo nie widzę żadnego ruchu. Nie wiem czy się zapisywać czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Krótko się przedstawię, bo to mój pierwszy raz na tym forum. Nazywam się Łukasz, mieszkam w Bieruniu.

Zdecydowałem się kupić sobie pierwszy prawdziwy zegarek - czyli bez baterii i padło że może jakiś ruski pilot. Temat ten zapowiadał się ciekawe ale widzę, że coś stanął. Czy sprawa zakupu te MC już jest nieaktualna, bo nie widzę żadnego ruchu. Nie wiem czy się zapisywać czy nie? Szkoda żeby tyle włożonej przez Was roboty się zmarnowało. Mam nadzieję, że temat odżyje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Czy sprawa zakupu te MC już jest nieaktualna, bo nie widzę żadnego ruchu. Nie wiem czy się zapisywać czy nie?

Raczej nie jestem tutaj optymistą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już się raczej pożegnałem z tym zegarkiem. Szkoda, że nie zainteresowało się więcej osób, ale przecież nie zmusimy nikogo. W każdym razie miło było brać (choć minimalny) udział w tym przedsięwzięciu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz chcecie odpuścić?

Dociągnijmy chociaż te ankiety do końca i wybierzmy najlepszy projekt.

Zawsze jest jakaś szansa, że trochę osób się zgłosi mając już wszystko podane na tacy czyli po tym jak wszystko zostanie ustalone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)Dociągnijmy chociaż te ankiety do końca i wybierzmy najlepszy projekt.

Zawsze jest jakaś szansa, że trochę osób się zgłosi mając już wszystko podane na tacy czyli po tym jak wszystko zostanie ustalone.

Słusznie. Popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, ja zagłosowałem już dawno, moim zdaniem zakończmy ankietę do końca tygodnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co ? Zamykamy głosowanie w niedzielę o 24,00 ???

Ja się jeszcze nie zdecydowałem.

Cały czas zastanawiam się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, moim zdaniem, trzeba zakończyć ankietę. Ile możemy się z tym bujać? Temat zaczął się ponad pół roku temu...

P.S. Jimi - ankieta wisi już długi czas, a Ty jeszcze nie masz swojego typu? B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co ? Zamykamy głosowanie w niedzielę o 24,00 ???

Możemy tak zrobić. Jednak z racji tego, że projektów nadal jest sporo a mało osób głosuje trzeba będzie zrobić jeszcze ze 2 etapy by wybrać ten najciekawszy projekt.

Proponuję w następnych etapach dać mniej czasu na głosowanie (np. tydzień) by możliwie szybko wybrać ten najciekawszy projekt i przekonać się o tym czy po tym jak wszystko ustalimy liczba chętnych się zwiększy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, zróbmy tak. W ten sposób, mam nadzieję, że do połowy lutego będzie wybrany projekt. Zobaczymy, czy MC podejmie się takiej roboty i zaczniemy zbierać chętnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok zagłosowano !

Tylko myślę ... specjalnie dłuuugo nie przeglądałem zdjęć i dochodzę do wniosku że szachownica nie jako romb tylno kwadrat. Bez obracania.

Żeby nie budziło wątpliwości ... Niech już będzie fachowo.

Pchajmy temat do przodu !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to go popcham dalej B)

Ja także już zagłosowałam. Mam nadzieje, że to zmotywuje innych do głosowania... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z ustaleniami zamknięcie ankiety ma nastąpić dzisiaj o godzinie 00:00. Zatem jeżeli ktoś się zastanawia i zechce głosować to Niech się pospieszy.

Ankietę z kolejnym etapem (jak frekwencja znacznie nie wzrośnie to pewnie jeszcze ze 2 trzeba będzie zrobić by było uczciwie) postaram się zrobić możliwie najszybciej. Nie wiem jednak czy zdążę od razu po zakończeniu tej czy dopiero jutro bo nie mam zbyt wiele wolnego czasu ostatnio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dałem radę. Głos oddany na 8.

Ale mam nadzieję, że jeszcze ją będziemy dopieszczali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ankieta zakończona. Jutro postaram się stworzyć kolejną. Zastanawiam się jednak nad jedną rzeczą. W ankiecie prowadzą dwa projekty - 8 i 16. Możnaby zrobić kolejną i wybrać ten właściwy spośród tych dwóch. Problem jednak polega na tym, że głosowało tylko 7 osób. W związku z tym wybranie tylko tych dwóch niekoniecznie byłoby najlepszym pomysłem. Szybciej wybralibyśmy ten jedyny projekt ale niekoniecznie lepiej i mogłoby to wywołać sporo kontrowersji.

Myślę, że lepiej będzie stworzyć kolejny etap pozbawiony projektów, które uzyskały zero głosów (Projekt 10-15,Nowy2). W ten sposób do tego najlepszego egzemplarza będziemy dochodzić nieco wolniej ale dokładniej i myślę, że tak będzie uczciwiej.

Co o tym wszystkim myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.