Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

publisher

Ankieta nr 2 - wybór zegarka rosyjskiego

Wybieram zegarek podforumowy  

76 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Temat nie zdechł ... tylko ucichł ... wszystko jest na dobrej drodze ... a lista chętnych nie zdecydowanych jest dobrym pomysłem , będzie wgląd ilu jeszcze się waha i ilu trzeba przekonac ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilku dniach od wprowadzenia listy dla osób niezdecydowanych jestem zaskoczony - niestety niezbyt pozytywnie :) Prawdę powiedziawszy liczyłem na większe zainteresowanie i podejrzowałem, że takich osób jest przynajmniej kilkanaście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już się tam dopisałem. Oby się udało, choć właśnie zdałem sobie sprawę z tego, że sprawa ciągnie się już od czterech miesięcy i nadal nie mamy zbyt wielu chętnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nadal nie mamy zbyt wielu chętnych.

No, niestety :)

Mamy 18 raczej pewnych chętnych i liczyłem na to, że przynajmniej tylu a nawet więcej się wacha. Tymczasem takie osoby są na razie 3. Z takim tempem o limicie 50sztuk raczej nie ma co marzyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma chętnych, bo nie ma projektu.

To niczego nie wyjaśnia. Wstępne projekty są i to co napisałeś wyjaśniałoby niewielką ilość osób na liście głównej ale jest też lista "potencjalnych chętnych" i tych też na razie za wiele nie mamy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjaśnia, wyjaśnia.

Na dodatek 4 wątki. pięćset list.

I się ludzie gubią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc jakie propozycje? Utworzyć kolejny temat - zebrać wszystkie dotychczasowe projekty i zapodać ankietę, żebyśmy wybrali konkretny projekt? Wydaje mi się, że niewiele to zmieni, bo gdyby faktycznie było wiele chętnych osób, to temat byłby już powoli finalizowany. Przecież nie zmusimy nikogo, żeby zakupił zegarek, który najwidoczniej nie cieszy się po prostu takim zainteresowaniem, jak myśleliśmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co ten sarkazm? Przecież jesteśmy tu z powodu wspólnej pasji. Jeśli masz jakiś ciekawy pomysł - co zrobić dalej w tym temacie, abyśmy posuwali się do przodu, to proszę napisz, ja po prostu nie mam koncepcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba to zebrać w jedno miejsce. Wyłonić finalny projekt. Stare wątki pozamykac, by się nie podbijały.

Ktoś kto nie śledził wątku, od samego początku nie jest w stanie tego ogarnąć w rozsądnym czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie spoktałem się z innymi opiniami z których wynikałoby, że ludzie się gubię. Faktycznie wątków jest kilka ale to nie problem.

Można stworzyć "temat zbiorczy" i podać w nim linki do wszystkich innych wraz z opisem, w którym co należy zamieścić. W ten sposób wystarczyłoby pamiętać jeden wątek, z którego linki prowadziłyby do pozstałych.

Zamiast tego jednak, nawet na Forum utrudnia się nam życie a wątek o potencjalnych chętnych na podstawie, którego moglibyśmy określić na ile realne są szanse wykonania takiego projektu i w jakiej ilości został zamknięty.

PS Mógłbym założyć taki wątek z dokładnym opisem ale nie chciałbym by za chwilę jakiś moderator go zamknął...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Część się "podobno" gubi więc stwrozyłem wątek zbiorczy (link w sygnaturce). Proponuję wszelkim zaangażowanym w projekt osobom dodać do sygnaturki link do tego wątku. Tam są linki do pozostałych wraz z wyjaśnieniami. Jeżeli chcecie coś w nim zmienić czy dodać - piszcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat już kilka postów, w którym ludzie mówili, że się gubią widziałem, więc pochwalam ten zbiorczy temat.

Moim zdaniem, dołącz proszę _Łukaszu do niego ankietę, w której opowiemy się za finalną tarczą zegarka (może na podobnej zasadzie, jak wybór zegarka klubowego? Kwestia do przemyślenia, czy zrobimy dwie tury, np. w pierwszej 3-5 projektów (oczywiście z dostępnych projektów, bo więcej po prostu się nie ukazało i już raczej nie ukaże), a w drugiej wybór już tej ostatecznej, po czym ostateczna deklaracja dot. chęci posiadania takowego zegarka. Możemy też oczywiście od razu zagłosować w jednej turze. Tak czy siak chyba bez głosowania na konkretny typ się nie obejdzie, bo przecież nie narzucimy projektu z góry :)

P.S. Specjalnie piszę w tym temacie, żeby nie rozdmuchiwać do niepotrzebnych rozmiarów najnowszego tematu, w którym IMO powinny być tylko same konkrety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat już kilka postów, w którym ludzie mówili, że się gubią widziałem, więc pochwalam ten zbiorczy temat.

Moim zdaniem, dołącz proszę _Łukaszu do niego ankietę, w której opowiemy się za finalną tarczą zegarka (może na podobnej zasadzie, jak wybór zegarka klubowego? (...)

Jimi Jump najwięcej robi w temacie zegarka rosyjskiego. Jak nie ma nic przeciwko mogę zrobić taki temat. Proponowałbym 2 tury głosowania.

Lista potencjalnych chętnych została zamknięta. Może więc coś się ruszy jak powstanie taka ankieta i zostanie wybrany finalny projekt.

Proponowałbym przy tym ustalić konkrente terminy do których można głosować. To pozwoli większości się zmobilizować i wszystko powinno pójść sprawniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jimi Jump najwięcej robi w temacie zegarka rosyjskiego. Jak nie ma nic przeciwko mogę zrobić taki temat.

(...)

JJ to porządny kolega. Myślę, że będzie zadowolony, że chcesz się włączyć do przedsięwzięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam nic przeciw ... każda pomoc się przyda ... ja dzwonie i popędzam Ministerstwo ... bo niby zgoda jest ... wszystko cacy ... ale Papieru dalej nie mam :/ ślag by to ....

Czasowo chwilami nie wyrabiam ... i dlatego nie zawsze daje radę coś napisać czy cuś... Poza tym ... wydaje mi się że cena zegarka delikatnie się zmieni ... będzie tańszy :) ale kwestia jeszcze dogadywana jest :) Jest dobrze ... MC naprawdę kibicuje nam i im też zależy pokazać że stać ich na porządny sikor.

Przy okazji chciałbym podziękować Wszystkim zainteresowanym chcącym pomóc ... i którym zależy by taki zegarek powstał ... :)

Wiem o tym że nam się Uda, innej opcji nie widzę.

Pamiętajcie ... Zgoda buduje , niezgoda rujnuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stworzyłem wątek z ankietą:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/49526-wybor-podforumowego-zegarka-rosyjskiego-etap-i/#entry544709

Jako proponowany czas zakończenia I etapu ustaliłem koniec października. Jeżeli uważacie, że nie jest to dobry termin piszcie tutaj - można to zmienić.

Projektów jest ponad 20 w związku z czym zastanawiam się czy zrobić 2 etapy czy 3. Piszcie tutaj jak waszym zdaniem będzie lepiej i ile zegarków z pierwszego etapu wybrać do kolejnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stworzyłem wątek z ankietą:

Będę w ciężkim szoku jak to coś da. Mamy listę dwudziestu zegarków. Ja nie wiem dokładnie jakich, ponieważ jest link do galerii gdzie widać kilka z nich. Dodatkowo wiele pozycji nadaje się do testów na spostrzegawczość (znajdź szczegóły różniące propozycje).

Większość z przewijających się modeli jest udziwnieniem zegarka (to już subiektywne odczucie).

Żeby wybór miał sens musiałby by być pogrupowane oraz wskazany przedstawiciel a potem można głosować - chyba trudno liczyć na pasjonującą dyskusję przy takiej ilości i tak małych różnicach.

Jak będzie konkretne pytanie czy chcę kupić konkretny model to pewnie wiele osób się poważnie zastanowi (ja na pewno) ale śledząc rozlazłe wątki w których podaje się kolejne mutacje takiego samego zegarka ja wymiękam.

Na marginesie dla mnie dla mnie ciekawsza jest Strela która ma ciekawy mechanizm, ale jak rozumiem większość woli MC.

Co do szachownicy to chyba lepiej znaleźć coś historycznego albo zmodyfikować, bo urzędnicy zawsze stosują tą samą strategię czyki nie podejmują decyzji.

Na koniec łatwiej będzie o chętnych jeśli będzie możliwość otrzymania zegarka na Święta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie ... Dostałem dziś Papier z Ministerstwa ... MAMY POZWOLENIE !!!! :D Jest szachownica ... i urzędnicy podjęli decyzję ... trzeba wiedzieć jak i gdzie zagadać :)

Ogólnie pozytywnie sprawa rozpatrzona, i mają dosyłać mi resztę papierów dot pozytywnego rozpatrzenia prośby :)

Minister się zgodził ... pułkowniki od propagowania Obronności i patriotycznych postaw narodu też :)

Ludzie proszę Was ... WIĘCEJ WIARY ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie ... Dostałem dziś Papier z Ministerstwa ... MAMY POZWOLENIE !!!! :D Jest szachownica ... i urzędnicy podjęli decyzję ... trzeba wiedzieć jak i gdzie zagadać :)

Ogólnie pozytywnie sprawa rozpatrzona, i mają dosyłać mi resztę papierów dot pozytywnego rozpatrzenia prośby :)

Minister się zgodził ... pułkowniki od propagowania Obronności i patriotycznych postaw narodu też :)

Ludzie proszę Was ... WIĘCEJ WIARY ! :)

Jimi ... gratulacje !

Bez papieru też byśmy dali radę. Ale jeśli już jest to proponuję by kopie były dołączone do papierów zegarka. Taki papier to jest coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie mam wewnętrzne bazgroły między wydziałami :)

Ale jak officialnie dostanę pismo to czemu nie :D ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę w ciężkim szoku jak to coś da. Mamy listę dwudziestu zegarków. Ja nie wiem dokładnie jakich, ponieważ jest link do galerii gdzie widać kilka z nich.

Niektórym to się po prostu nie da dogodzić, wszystko chcieliby mieć podane na tacy...

W galerii widać wszystkie projekty, jak jest Ci nie wygodnie to możesz je sobie pobrać na dysk i przeglądać na swoim komputerze. Poza tym twierdzisz, że różnice są subtelne co faktycznie się zgadza przy wielu projektach ale ankieta jest wielokrotengo wyboru więc to nie jest problemem.

Dodatkowo wiele pozycji nadaje się do testów na spostrzegawczość (znajdź szczegóły różniące propozycje).

Większość z przewijających się modeli jest udziwnieniem zegarka (to już subiektywne odczucie).

Żeby wybór miał sens musiałby by być pogrupowane oraz wskazany przedstawiciel a potem można głosować - chyba trudno liczyć na pasjonującą dyskusję przy takiej ilości i tak małych różnicach.

Dyskusję już mamy, może nawet zbyt długą. Teraz nadszedł czas na konkrety i od tego jest ankieta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu w temacie tego zegarka panuje już taki chaos i szum informacyjny, że faktycznie można się pogubić. Ja sam już powoli nie ogarniam co i jak. Kolejne osoby zakładają tematy z listami chętnych, chętnych niezdecydowanych itd. Teraz znowu ktoś założył temat z ankietą na temat wyboru tarczy. Brakuje tu jakiejkolwiek organizacji, wszystko jest robione IMO na chybcika. Nie wiadomo nawet dokładnie w jakim stopniu możemy modyfikować tarczę i w jakiej technice będzie wykonana. Projektu dekla nie mamy w ogóle. Poza tym, mogę się mylić, ale nie możemy bazować chyba na naszych projektach, które miały tylko dać mniej więcej obraz jak zegarek będzie wyglądał. Ktoś musiałby zrobić profesjonalnie projekt w dużej rozdzielczości, zapewne w grafice wektorowej.

Niektórym to się po prostu nie da dogodzić, wszystko chcieliby mieć podane na tacy...

W galerii widać wszystkie projekty, jak jest Ci nie wygodnie to możesz je sobie pobrać na dysk i przeglądać na swoim komputerze.

Nie, w galerii nie ma wszystkich projektów. Są tam tylko projekty DjSamery. Brakuje moich projektów, jak i projektów kilku innych osób.

Kibicowałem tej akcji praktycznie od początku, ale teraz widzę, że chyba nic dobrego z tego nie wyjdzie.

Maciejazz

Szukam wskazówek do Sławy "lodówki".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.