Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

publisher

Ankieta nr 2 - wybór zegarka rosyjskiego

Wybieram zegarek podforumowy  

76 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

no taki experyment :) i o to chodzi właśnie ... coś w wyobraźni może wydawać się ok a na projekcie już wygląda dennie :)

Ciekawą rzecz zaobserwowałeś kolego ... wskazówek w ogóle nie zmieniałem !!!

Przez dodanie na godzinową szachownicy ... wrażenie jakby były mniejsze niż normalnie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MZ czerwony kolor powinien być bardzo oszcżednie zamieszczony - szachownica + ew wskazówka.

Wtedy jest miły akcent, a nie przeładowanie.

Np. w seiko aviatorze - czerwień jest na końcówce sekundnika + niedzielna data. I wygląda to cudnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no taki experyment :) i o to chodzi właśnie ... coś w wyobraźni może wydawać się ok a na projekcie już wygląda dennie :)

Ciekawą rzecz zaobserwowałeś kolego ... wskazówek w ogóle nie zmieniałem !!!

Przez dodanie na godzinową szachownicy ... wrażenie jakby były mniejsze niż normalnie !

W takim razie wskazówki ,,giną" w porównaniu z wielkością tarczy.

Są zbyt delikatne i smukłe jak na takiego sikora ))... tak to widzę. )

Na wcześniejszych projektach jakoś inaczej wyglądały. ale zaraz jeszcze raz porównam... :)

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do czerwonego koloru zgadzam się z grizz.

Lepiej mieć nawet maleńki niedosyt czerwonego , niż nadmiar...)

Może faktycznie czerwona końcówka sekundnika byłaby tym czymś... :)

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ,,naddatek" czerwieni zniknął. Myślę że na korzyść ))

No proszę , wystarczyło przenieść szachownicę , i optycznie wskazówki się zmieniły... a na pewno jedna....he he )

Chyba że DjSamerA zmieniła ich wielkość ....? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę bardzo :)

8-Kopia.jpg

Podoba mi się :) Gdyby jeszcze w rozsądnych kosztach zmieścić black PVD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obracałbym szachownicy... na samolotach nie są obrócone chyba nigdy. http://pl.wikipedia.org/wiki/Szachownica_lotnicza

Ale były. Źródło to samo na końcu artykułu. Trzeba wybrać co się lepiej komponuje.

Wg mnie obrócona o 45 deg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się :) Gdyby jeszcze w rozsądnych kosztach zmieścić black PVD.

tzn co ? "Czarnuch" ma być ?! yyyy.... jakoś tego nie widzę ... ale może akurat ...

Tylko czy to Pvd sie nie poprzeciera od noszenia ?

Mam inny zegarek z wstawkami Pvd ... i szybko się zaczęło świechtać i wycierać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji pokaże jak wygląda Aviator, który ma:

bez koronki 43 mm

z koronką 47 mm

(...)

Dzięki za fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn co ? "Czarnuch" ma być ?! yyyy.... jakoś tego nie widzę ... ale może akurat ...

Tylko czy to Pvd sie nie poprzeciera od noszenia ?

Mam inny zegarek z wstawkami Pvd ... i szybko się zaczęło świechtać i wycierać :)

Taka teraz moda. Mi to się podoba. Ale oczywiście dostosuję się do większości. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na specjalne życzenie, zrobiła to "ta niedobra" :)

Nie sugerujcie się tym jak projekt wygląda w szczegółach, zrobiłam to na szybko na podgląd :)

9.jpg

Może zacznę wtrącać do tego wszystkiego moje 3 grosze :)

Ja osobiście uważam, że zegarek w czarnym PVD na kopercie trochę się gubi...

Tzn. tarcza się wtapia w to wszystko... Przy jasnej kopercie powstaje kontrast i tarcza jest bardziej widoczna, a zwłaszcza szachownica :)

A co do szachownicy, bardziej pasuje mi jak jest obrócona o 45 stopni.

Poza tym PVD przeciera się strasznie... I nie fajnie to wtedy wygląda...

Ale to, że wyrażam opinie nie znaczy, że mi się nie podoba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na specjalne życzenie, zrobiła to "ta niedobra" :)

Nie sugerujcie się tym jak projekt wygląda w szczegółach, zrobiłam to na szybko na podgląd :)

9.jpg

Biorę !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem wam Tak ...

Nie napalać mi się za bardzo na czarnucha ,,, bo się możemy rozczarować jak się okaze ze bedzie nie dostępny ALBO KOSZT KOSMICZNY.

Wiem że moda ... :)

Co prawda boje sie o ścieralność takiego Pvd i mam uprzedzenia ... jednak ...

muszę stwierdzić że wygląda całkiem geet ...:) !!!!

Dobry pomysł ... a dla DjSamery ... Gratulacje ! :)

Tylko właśnie ... zauważcie koledzy że koperta jest zaporzyczona z innego MC na potrzebę podglądu i ma inny ciutkę kształt,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawki spoko....Dzięki.. :)

Wydaje mi się jednak że koperta srebrna bardziej się przyjmie i chyba lepiej wygląda)). Zresztą na tem. gustu ponoć się nie dyskutuje. :)

Co do powiększenia (pogrubienia) wskazówek, sam już nie wiem... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawki spoko....Dzięki.. :)

Wydaje mi się jednak że koperta srebrna bardziej się przyjmie i chyba lepiej wygląda)). Zresztą na tem. gustu ponoć się nie dyskutuje. :)

Co do powiększenia (pogrubienia) wskazówek, sam już nie wiem... :)

Obudziłem się z niezłą myślą - pomysłem.

Ponieważ koperta będzie standardowa, więc dla producenta żaden problem włożyć część mechanizmów do koperty zwykłej, a część do black PVD (oczywiście pod warunkiem, że stosują tę technologię pokrywania - ale raczej tak).

Oczywiście wtedy chętni na czarną kopertę dopłacają do PVD.

Zegarek pozostaje nadal tym samym naszym zegarkiem - ale bardziej cieszy zwolenników czerni.

Co o tym myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje, że to w czymś pomogło i przekona do siebie tych w obawie o wielkość :)

Dzięki. W czymś tam pomogło choć i tak wolałbym dla pewności przymierzyć osobiście zegarek w podobnych rozmiarach. Ja mam ok. 18cm w obwodzie więc może tragedii nie będzie :)

Na Twoim wygląda na "trochę" za duży ale... o gustach się nie dyskutuje :)

Edit:

Część osób martwi się o to, czy uzbiera się 50osób. Proponowałbym z tą listą poczekać na odpowiedź MC.

Uzyskamy projekty od nich, będziemy wiedzieli co możemmy i na czym stoimy. Wtedy można będzie puścić ankietę w której wybierzemy "ostateczny" wzórm ewentualnie 2 cieszące się największą popularnością by później zrobić dogrywkę.

Uważam, że dobry czas na robienie listy chętnych będzie gdy powstanie taka ankieta. Myślę, że wtedy więdząc już dokładniej w którą stronę to idzie i jakie warunki otrzymamy większość osób zdecydowanie chętniej będzie się dopisywać do listy. Natomiast samo zamówienie i ewentualnie ostateczne negocjacje co do wybranego już modelu można będzie wykonać po zebraniu listy 50 chętnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok zapytam o ile drożej byłby czarny ale nie wiem czy się zgodzą ... ale ok zapytam.

Nie wiem czy bym się sam nie skusił na czarnego i na srebrnego ale wole chyba jednak srebro.

tylko czy oni będą traktować tą partię czarną jako np.. 40 srebrny+ 10 czarny = 50 czy ... 40 srebrnych ... i dalej 10 brakuje, 10 i 40 brakuje x.X

Może się uda wycyganić w tych pięćdziesięciu sztukach jakąś czesć czarnych.

Przemyślcie czy faktycznie się Wam podoba czarny a ja postaram się dowiedzieć ... tylko ze w poniedziałek. W Weekendy widocznie są nie uchwytni ;]

Miłej soboty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok zapytam o ile drożej byłby czarny ale nie wiem czy się zgodzą ... ale ok zapytam.

Nie wiem czy bym się sam nie skusił na czarnego i na srebrnego ale wole chyba jednak srebro.

tylko czy oni będą traktować tą partię czarną jako np.. 40 srebrny+ 10 czarny = 50 czy ... 40 srebrnych ... i dalej 10 brakuje, 10 i 40 brakuje x.X

Może się uda wycyganić w tych pięćdziesięciu sztukach jakąś czesć czarnych.

Przemyślcie czy faktycznie się Wam podoba czarny a ja postaram się dowiedzieć ... tylko ze w poniedziałek. W Weekendy widocznie są nie uchwytni ;]

Miłej soboty

Powinni na takie rozwiązanie pójść, bo to są standardowe koperty bez modyfikacji.

Dzięki za zajęcie się tematem.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale były. Źródło to samo na końcu artykułu. Trzeba wybrać co się lepiej komponuje.

Wg mnie obrócona o 45 deg.

Witam koleżankę i kolegów

Przed urlopikiem jeszcze się odzywam - projekt nr 8 może być, bomba jak dla mnie - ale już chyba o takim pisaliśmy.

Zgadza się z szachownicą, kiedyś była obrócona, jak już pisałem, na odznakach lotników dalej taka jest - i fajnie komponuje prawie jak trójkącik na 12. Przeszycia paska białoczerwone - tyż ok.

Spokoju życzę i mniejszych upałów, bo to może szkodzić

pozdrawiam

ws

PS. w sprawie koloru koperty - srebrny glanz lub jak się da może satyna :) tak sobie wymyśliłem - jeśli można :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewien pomysł co do wyglądu - nie wiem czy będzie to dobrze wyglądało, jak ktoś ma czas i chce to może sprawdzić.

Możnaby szachownicę zmniejszyć i wstawić pomiędzy słowem LIMITED a EDITION. Tu ewentualnie można jeszcze pokombinować z przesuwaniem tego tandemu po tarczy sprawdzając w którym miejscu będzie wyglądało najlepiej. Można też sprawdzić jakby to wyglądało po prawej stronie w formie:

LIMITED

szachownica

EDITION

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewien pomysł co do wyglądu - nie wiem czy będzie to dobrze wyglądało, jak ktoś ma czas i chce to może sprawdzić.

Możnaby szachownicę zmniejszyć i wstawić pomiędzy słowem LIMITED a EDITION. Tu ewentualnie można jeszcze pokombinować z przesuwaniem tego tandemu po tarczy sprawdzając w którym miejscu będzie wyglądało najlepiej. Można też sprawdzić jakby to wyglądało po prawej stronie w formie:

LIMITED

szachownica

EDITION

No powiedzmy że ok, tylko jaki kolor mają mieć napisy ?!

Bo jak limited edytion de tej pory czerwone było ... to żeby się nie zlewało to moze inny kolor ?

Tak samo musze zapytać o Logo MC... czy nazwa producenta ma/Musi być czy nie ... bo będzie napaćkane na tarczy. ale spoko,pomyśle popytam kobiety czy taki coś by nie spróbowała wykonać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłam na szybko projekt 10, 11, 12 i 13 :)

Powiem tak, wykonałam te projekty, ale nie obrażając nikogo, uważam, że projekt 12 wyszedł dziwnie :)

Projekt 13 to tak na luźno zrobiony przeze mnie, może coś komuś się naświetli nowego :)

10-11.jpg

12-13.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.