Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

amir1991

Tanie marki, co o nich sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was:)

Ostatnio zerknąłem sobie na allegro by obejrzeć parę zegarków i wybrać sobie coś gdy dostanę wypłatę i natknąłem się na te tanie zegarki gdzie cena wynosi około 50zł. Niektóre z nich są na prawdę ładne ale, czy opłaca się je w ogóle kupować? Ile taki zegarek może wytrzymać maksymalnie? Czy sami kupilibyście sobie np. Perfect, Charles DeLon itp?

Oto przesyłam kilka z nich i z wyglądu zewnętrznego nie są takie złe.

http://allegro.pl/item1110054292_d_esel_style_zegarek_charles_delon_na_podkladzie.html

http://allegro.pl/item1110054288_promo_czarny_chronolook_zegarek_delon_d_esel_style.html

http://allegro.pl/item1112208867_rewelacyjny_zegarek_albatross_extreme_led_analog.html

http://allegro.pl/item1151907196_super_cena_piekny_perfect_na_prezent_2kolory_hit.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma Twoim miejscu poczekałbym jednak i kupił przynajmniej Timex'a czy Casio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Czy opłaca się kupować: zależy, co Cię interesuje w zegarku i do czego ma służyć. Jeśli ma pokazywać precyzyjnie godzinę, i tylko oto się liczy (a miłośnikiem zegarków nie jesteś), to sobie kup takie coś. Co prawda szybko zdziadzieje, koperta się powyciera, (bo nie jest stalowa, tylko z tandetnych stopów), straci na wyglądzie, ale przypuszczalnie swoją podstawową funkcję, jako czasomierza będzie nadal spełniać. To tanie, kwarcowe bajeranckie zegarki, które designem nawiązują do topowych marek\trendów i przez to są często na prawdę ładne. Ale czy pasek z plastiku, atrapa chronografu i leciutka nietrwała koperta, to jest to, co w zegarku chciałoby się mieć? Są one tanie, ale cudów nie ma, to nie są dobre zegarki. Niska jakość materiałów i najtańsza kwarcowa Miota - oto przepis na masową produkcję zegarkowych "zabawek", i sprzedaż ludziom nieznającym się na rzeczy a chcącym mieć coś "niebanalnego" i "nietuzinkowego", jak reklamują te produkty sprzedawcy. Nie polecam.

Jeśli natomiast interesują Cię zegarki porządne i zasługujące na miano czasomierzy, długo i dobrze działających, a przy tym lubisz mieć na nadgarstku coś ładnego i dobrze wykonanego, to wybierz Seiko, Casio, Citizena, itp. Masz do wyboru mechaniczne i kwarcowe. Ich cena może być niska (choć oczywiście za 50 zł nówki nie kupisz), zwłaszcza jeśli upolujesz coś używanego. A w ogóle, to poczytaj to forum, a sam zobaczysz jakie zegarki są dobre. Jeśli interesują Cię mechaniczne, proponuję zajrzyj na podforum o radzieckich i rosyjskich zegarkach. Można na allegro kupić tanio bardzo porządne stare maszyny, rodem z ZSRR, a ich jedynymi wadami będzie to, że nie są "trendy" :)

Czy sami kupilibyście sobie np. Perfect, Charles DeLon itp?

Mało kto na tym forum kupiłby sobie Charlesa DeLona :)

Powtorzę: Szukaj, czytaj, przeglądaj to forum, a za pół roku będziesz już miał jako tako ukształtowany gust i nie w głowie Ci będą plastikowe Perfecty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Perfecta nie chcę kupić tylko pytam o opinie:) Dzięki za odpowiedź:) Sam jestem zdania że lepiej kupić sobie Casio czy Timex'a który jest bardziej prosty w wyglądzie niż ładnie wyglądający tani towar:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Sam jestem zdania że lepiej kupić sobie Casio czy Timex'a który jest bardziej prosty w wyglądzie niż ładnie wyglądający tani towar:)

Słusznie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, aktualnie z zegarkami to się tak porobiło, że nie służą one do pokazywania czasu, tylko jako biżuteria /jedyna chyba/ mężczyzn.

W związku z tym ja osobiście nie kupiłbym sobie plastikowego czegoś na rękę, wolałbym sprawdzać czas na telefonie kom.

Myślę, że minimum przyzwoitości w zegarkach/biżut./ to stalowa koperta, hardlex lub szafir, ładna tarcza, porządny pasek natural,lub bransoletka.

Z tymi zegarkami za 20-50 zł to jest tak: działają i można nosić , tak samo jak plastikowy sygnet na palcu -też można nosić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli potrzebujesz typowego"woła roboczego" który ma wyłacznie pokazywać godzinę to warto zaryzykowac i kupić Perfecta - może pochodzi miesiąc a może (tak jak perfect mojego znajomego) poprawnie działający 12 rok.... <_< Jak rozbijesz "woła" przy pracy to nie zaboli :o Jeśli od zegarka oczekujesz czegokolwiek wiecej (a tak podejrzewam skoro tu trafiłeś) to poszczędzaj, poczekaj, oglądaj forum, pytaj - tak jak napisał już kolega - za pół roku będziesz miał troche więcej w kieszeni i duużo więcej świadomości co tak naprawdę chcesz mieć na nadgarstku - niezniszczalnego elektronika z milionem funkcji, a może stonowanego garniturowca, może nurka lub siakiegoś "przeraźliwie"(dla niektórych przyjemnie) głośno cykającego vintage... nie spiesz się - te 5 dych przyda się póżniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.