Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Kirova

Festina, Lotus czy Timex

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kirova

Witam, obecnie mam jeszcze Timexa Expedition który po zmianie baterii zaczyna siadać (wytrzymała 2 m-ce, a wymiana jest bardzo trudna bo wciskanie dekielka zajęło mi 30minut i boję się że 2 wymiany nie wytrzyma)

Chciałbym kupić nie gorszy zegarek i celowałem w

http://www.e-zegarek.pl/PK4qrX2nAdEgQU3oEaxdt5EgQU3oEqRdtXcbGKZqEUZ

lub

http://www.e-zegarek.pl/PK4qrX2nAdEgQU3oDqVdt5EgQU3oDqZdtXcbGKH5DaL

Czy to według Was dobty wybór?

Nie znam się na zegarkach i nie wiem czy te Szwajcarskie Festiny sa tanie bo z b. słabych materiałów- taka seria dla mas

czy są równie dobre jak mój Expedition za 450zł?

Może macie inne propozycje w tej cenie ? Chętnie poczytam przed zakupem.

Wiem że temat zakupu jest w innym miejscu jednak tutaj konkretnie chcę się dowiedzieć czegoś na temat tych marek i modeli które sa wyżej tj>

Festina, Lotus i jeszcze znalazłęm Candino w cenie do 500-600zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj.

Festina nie jest marką szwajcarską. Owszem została tam założona, ale teraz produkcja jest w Hiszpanii na japońskich mechanizmach.

Zegarki nie są złe, ale ja jakoś nie przepadam za tą marką i jej przedstawicielem w PL.

Jeśli szukasz czegoś sportowego, kwarcowego w tej cenie, to sprawdź ofertę Casio (seria Edifice), Seiko.

Lotus, to chyba coś podobnego do Festiny (ale mogę się mylić).

Totalny laik :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kirova

Witaj.

Festina nie jest marką szwajcarską. Owszem została tam założona, ale teraz produkcja jest w Hiszpanii na japońskich mechanizmach.

Zegarki nie są złe, ale ja jakoś nie przepadam za tą marką i jej przedstawicielem w PL.

Jeśli szukasz czegoś sportowego, kwarcowego w tej cenie, to sprawdź ofertę Casio (seria Edifice), Seiko.

Lotus, to chyba coś podobnego do Festiny (ale mogę się mylić).

No wiem - Lotus kupił Festinę ale chyba nadal jest to marka Swiss?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiem - Lotus kupił Festinę ale chyba nadal jest to marka Swiss?

aby o zegarku można byłoby powiedzieć, ze jest 'swiss made', przynajmniej 50% elementów musi być wyprodukowanych w szwajcarji (dobrze mówię?). więc nieważne kto kogo kupił, ważne gdzie produkowane są elementy do zegarka

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kirova

aby o zegarku można byłoby powiedzieć, ze jest 'swiss made', przynajmniej 50% elementów musi być wyprodukowanych w szwajcarji (dobrze mówię?). więc nieważne kto kogo kupił, ważne gdzie produkowane są elementy do zegarka

A wracając do tematu to co na temat tych zrgarków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wracając do tematu :rolleyes: to poszukałbym czegoś z Casio lub Seiko - tak jak powiedział yanek

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kirova

a wracając do tematu :rolleyes: to poszukałbym czegoś z Casio lub Seiko - tak jak powiedział yanek

Polecacie mi Casio za Festinę?

A może kilka słów dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego nie?

Myślę, że tym przedziale cenowym jakość wykonania i materiałów będzie podobna (mówię o Edifice za ok 500zł). Na Casio masz w PL gwarancję 3 lata. Części zamienne tańsze niż Festina. Zegarki wodoszczelne 10ATM. Bogaty wybór, w tym sporo nowych modeli (w przeciwieństwie do Festiny). Czego chcieć więcej? Chyba, że przeszkadza Ci, że na tarczy widnieje Casio a nie Festina...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja już po raz kolejny w tej cenie polecam zegarki marki ZODIAC. Znakomita jakość wykonania, dopracowane detale, świetne bransolety. Piszę z własnego doświadczenia, bo sam jestem zadowolonym użytkownikiem. Obok SEIKO ZODIAC to najlepszy stosunek cena/jakość, jaki znam. No i "swiss made" na tarczy... :rolleyes:

I rzecz jasna SEIKO również polecam, bo to marka fenomen, jedna z nielicznych oferujących tak wiele za tak niewiele... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Zodiac`iem jest taki problem (popraw mnie jeśli się mylę), że trudniej o części zamienne do niego w porónaniu do Seiko, czy Casio. Nie wiem jak z cenami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kirova

A dlaczego nie?

Myślę, że tym przedziale cenowym jakość wykonania i materiałów będzie podobna (mówię o Edifice za ok 500zł). Na Casio masz w PL gwarancję 3 lata. Części zamienne tańsze niż Festina. Zegarki wodoszczelne 10ATM. Bogaty wybór, w tym sporo nowych modeli (w przeciwieństwie do Festiny). Czego chcieć więcej? Chyba, że przeszkadza Ci, że na tarczy widnieje Casio a nie Festina...

W Casio przeszkadza mi zwłaszcza

1. Rozmiar kopert- pow 42mm

2. Wygląd - połączenie elektronika z katarynką

3. Cena - jesli jak mówisz za te same pieniadze mogę mieć równie dobry Festina, Candino, Lotus, Swatch itp, to dlaczego nie ? Równie dobrze można polecać Volkswagena zamiast BMW czy Audi - bo akurat w tej samej cenie. Niby wszystko ok. tylko po co przepłacać za Volkswagena?

4. Po co mi części zamienne do Quartza? Miałem dotad kilka i zaden nie wymagał wymiany części!!! Co najwyżej baterii, mam nadzieję że marka zobowiązuje i Swatch nie zepsuje się zaraz po gwarancji?

Co do Zodiaca to znalazłęm takiego:

http://luxtime.pl/Zegarek_ZODIAC_STREAMLINE_ZO3901-94.html

Tylko skad ta przecena?

albo ten Fossil: http://luxtime.pl/Zegarek_Fossil_Mens_Automatic_ME3000-583.html

tylko rozmiar koperty 45mm- szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Casio przeszkadza mi zwłaszcza

1. Rozmiar kopert- pow 42mm

2. Wygląd - połączenie elektronika z katarynką

3. Cena - jesli jak mówisz za te same pieniadze mogę mieć równie dobry Festina, Candino, Lotus, Swatch itp, to dlaczego nie ? Równie dobrze można polecać Volkswagena zamiast BMW czy Audi - bo akurat w tej samej cenie. Niby wszystko ok. tylko po co przepłacać za Volkswagena?

4. Po co mi części zamienne do Quartza? Miałem dotad kilka i zaden nie wymagał wymiany części!!! Co najwyżej baterii, mam nadzieję że marka zobowiązuje i Swatch nie zepsuje się zaraz po gwarancji?

1. Pewnie nie wszystkie są tak duże. Zresztą rozmiar na papierze to jedno, a zegarek na nadgarstku to drugie. A właśnie przymiarka. Z Casio nie ma problemu. Powodzenia przy Zodiacu. Z Festiną, Lotusem, Candino może być różnie.

2. Wygląd rzecz gustu. Wychodzę z założenia, że w takiej ilości modeli można znaleźć coś dla siebie.

3. Właśnie dlatego podałem Casio. Jako alternatywę dla Festiny itp gdyż mieści się w budżecie.

Na motoryzacji się nie znam, ale swego czasu VW wypuścił Phaeton, po którym panowie z Audi ze swoją `8` oraz BWM z `7` mieli koszmary nocne.

4. Pogadamy jak będziesz potrzebował bransolety, maskownicy itp.

Swatch? Psuje się najczęściej na gwarancji :rolleyes: tzn najczęściej z marek SG, co zresztą nie jest dziwne. OK, koniec z uszczypliwością. Nie mam kontaktu z tymi zegarkami, ale mnie kojarzą się z plastikowymi zabawkami.

Nie jestem orędownikiem Casio. Ot, odpowiadam na Twoje pytania i wątpliwości. Przy okazji chciałbym pokazać, że napis "Festina" na tarczy nie oznacza zegarka o klasę lepszego od Casio.

Pozdrawiam :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kirova

1. Pewnie nie wszystkie są tak duże. Zresztą rozmiar na papierze to jedno, a zegarek na nadgarstku to drugie. A właśnie przymiarka. Z Casio nie ma problemu. Powodzenia przy Zodiacu. Z Festiną, Lotusem, Candino może być różnie.

2. Wygląd rzecz gustu. Wychodzę z założenia, że w takiej ilości modeli można znaleźć coś dla siebie.

3. Właśnie dlatego podałem Casio. Jako alternatywę dla Festiny itp gdyż mieści się w budżecie.

Na motoryzacji się nie znam, ale swego czasu VW wypuścił Phaeton, po którym panowie z Audi ze swoją `8` oraz BWM z `7` mieli koszmary nocne.

4. Pogadamy jak będziesz potrzebował bransolety, maskownicy itp.

Swatch? Psuje się najczęściej na gwarancji :rolleyes: tzn najczęściej z marek SG, co zresztą nie jest dziwne. OK, koniec z uszczypliwością. Nie mam kontaktu z tymi zegarkami, ale mnie kojarzą się z plastikowymi zabawkami.

Nie jestem orędownikiem Casio. Ot, odpowiadam na Twoje pytania i wątpliwości. Przy okazji chciałbym pokazać, że napis "Festina" na tarczy nie oznacza zegarka o klasę lepszego od Casio.

Pozdrawiam :rolleyes:

Dzięki to najbardziej konkretna odpowiedź jaką otrzymałem.

możes popatrzeć na to :

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/46329-tissot-tsport-prs-516/

proszę o komentarz: czy za takie pieniadze faktycznie jest nadzieja na sprawny zegarek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadzieja jest zawsze :rolleyes:

Tak to już jest z używanymi zegarkami, że czasem za dobrą cenę można kupić coś ciekawego, na co normalnie nie byłoby nas stać. Zatem warto się rozglądać.

Co tego modelu konkretnie nie będę się wypowiadał, gdyż nie zwykłem komentować ofert sprzedaży Klubowiczów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Zodiaca to znalazłęm takiego:

http://luxtime.pl/Zegarek_ZODIAC_STREAMLINE_ZO3901-94.html

Tylko skad ta przecena?

Mam tego Zodiac'a ale kupiłem go tutaj, na forum - wykonany jest jak dla mnie perfekcyjnie, każdy detal dopracowany, nawet pod lupką nie idzie dostrzec żadnych defektów, wykonanie 10/10 (Nie odbiega poziomem od Tag Heuer czy Omegi). Bransoleta także świetna, łatwo skracalna i nie rozpina się, tu także nie ma mowy o niedoróbkach. Ciekawy i dobrze wykonany dekiel to także plus, koronka jest duża ale nie wżyna się w dłoń, zaokrąglona na końcu z logiem Zodiac. Jedyny minus to stosunkowo słaba luminova, ale po paru godzinach od naświetlenia nadal da radę odczytać godzinę (Choć w porównaniu np. z monsterem wypada blado). No i kwarc, dla niektórych to wada ale dla mnie niekoniecznie :P

Moim zdaniem Zodiac to doskonały wybór jeśli chodzi o zegarki kwarcowe do 500zł., mam tylko jeden zegarek tej firmy, ale sądzę że wykonanie pozostałych modeli stoi także na bardzo wysokim poziomie, polecam zaglądać do działu ?Sprzedam? co jakiś czas pojawiają się Zodiac'ki w cenach często o połowę niższych niż w sklepach, dodam jeszcze że np. Casio Edifice (EF-506D-1AVEF) wypada przy nim blado, jeśli chodzi o wrażenia ogólne i jakość wykonania oczywiście

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.