Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

arturfifa

Stalowe koperty

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając do tematu . Zdarzały się również stalowe Kamy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to, że też jest z kamienia, ale zegarek niebawem pójdzie na czyszczenie mechanizmu do zegarmistrza i wtedy po rozebraniu go okaze się na 100% jak zrobiona jest tarcza.

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersji eksportowe w stali były oryginalne. W Rosji rzadko spotykane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersji eksportowe w stali były oryginalne. W Rosji rzadko spotykane.

Myślałem, że to jest koperta taka jak w tej wersji, którą można zobaczyć po wpisaniu w googla "sekonda autodate". Na oko wygląda identycznie, poza szczotkowaniem no i brakiem wpustu do wypustki na deklu, więc to chyba co innego.

Przyznam że ten De Luxe Automat z powyższej aukcji allergowej podoba mi się najbardziej ze wszystkich, choć wolałbym bez datownika. Teraz skąd wziąć taką kopertę...

edit: na zatoce pod hasłem sekonda automatic (270644550990) jest wersja w identycznej z moją kopercie ale z werkiem 30 kamieni czyli słava chyba. Ktoś wie czy te werki są "kompatybilne"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powyzszy zegarek ma koperte z mechanizmu poljota 2609 i jego pochodnych , nie jest to orginalna koperta z 29 de luxa , mechanizm pasuje ale pierscien centrujacy ma luz .Gosc wykorzystal za to dekielek z orginalnego de luxa (zeby sie wachnik zmiescił. Przekladka zrobiona z prozaicznego powodu pewnie orginalna koperta ulegla uszkodzeniu np urwalo sie jedno z uszek. Jedyne co bym radzil to mozna okleic piercien centrujacy np paskiem skory czy skayu zeby mechanizm siedzial ciasno w kopercie, podobna przekladke zrobilem w jednym ze swoich deluxow wlasnie z teggo powodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten de luxe 29j to jest i nie jest składak zarazem :)

Ta koperta jest chromowana, nie stalowa, w kopertach stalowych jest napis na deklu all stainless steel.

To nie jest składak bo takie koperty były w 29j pod koniec produkcji (przełom '60 i '70 (podobne do 17j manualnego i 30j automata), jednoczesnie to jest składak bo tarcza pochodzi imho z modelu starszego o ok. 10 lat (z początku '60)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Praktycznie identyczne koperty występowały też w Poljotach 17-kamieniowych (pierwsza wersja werku 2609).

buczo85 - podaj wymiary tego elementu - mam dużo pierścieni do De Luxe'ów :)

EDIT: balans, o który pytałeś w innym temacie też się znajdzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.