Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

PustyRZE

Garnitury marki Lavard

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm. Jutro kupuje mój I garnitur w życiu (mam dopiero 17 lat). Co sądzicie o marce Lavard? Dzisiaj zchodziłem pół miasta za garniturem i nie zalazłem na siebie żadnego dopiero w royal collection Pani przyniosła mi najmniejszy jaki mają na sklepie. Przymierzyłem go i był niemal że idealny. Jak myślicie warto kupic ten czy jeszcze poszukac innego? Byłem np. w Vistuli to wszystkie były za duże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kolację jem właśnie zapiekanki. W sumie mam cztery - dwie mam z sosem pomidorowym i dwie z sosem tatarskim. Jak myślicie: Które będą lepsze?

PustyRZE przepraszam ale musiałem jakoś to skomentować. Wiem, że to dział Po godzinach ale to ciągle forum miłośników zegarków. Pewnie w necie bez liku jest portali dyskusyjnych związanych z garderobą, więc może tam.

"Każdą rzecz pięknie uczynił w jej czasie. Nawet czas niezmierzony włożył w ich serce,

żeby człowiek nigdy nie zgłębił dzieła, które prawdziwy Bóg uczynił od początku do końca."

(Kazn. 3:11)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Myślę że to akurat całkiem dobre forum żeby zapytać o garnitur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem za !! Wiek ślubny co raz bliżej i chętnie zasięgnąłbym jakichś porad na przyszłość :D . Ze swojego doświadczenia mogę polecić BYTOM , mam od nich garniaka od 2 lat i bez zastrzeżeń , świetna obsługa (przymiarki skracanie, pomniejszanie ) , przystępne ceny ( często robią promocje ), był w praniu z 5 razy i ani trochę mu to zaszkodziło . Za to nie wspominam dobrze SunsetSuit , nie mogłem za chol... dobrać u nich spodni , po kilka razy były poprawiane . Poza tym materiał jakiś badziewny mi się teraz wydaję ( kupiony jak miałem z 18 lat)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Wiem, że to dział Po godzinach ale to ciągle forum miłośników zegarków.

Swoją drogą ciekawe jak wyglądałoby zestawienie ilości tematów z ostatniego roku porównujące ilość założonych wątków o tematyce zegarkowej do wszystkich pozostałych. Rezultat mógłby być dla nas zatrważający :D. A co do tematu garniturów, to ja polecam wyroby Pierre Cardin i Joop. Są porządnie wykonane i nie zabijają ceną jak np. Zegna i jemu podobni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie w tym rzeczy, czy na niniejszym forum znajdziemy osoby, które mogłyby nam rzeczowo doradzić w kwestii np. wyboru dobrego garnituru. Jestem wręcz przekonany, że wielu forumowiczów ma w tej dziedzinie naprawdę rozległą wiedzę i wyważony smak.

Niepokoi mnie tylko dające dostrzec się na naszym swego rodzaju rozmycie tematyki, a czego na innych bliźniaczych forach raczej nie ma. Jesteśmy trochę jak gminne sklepy Samopomocy Chłopskiej - znajdziesz tu i mydło i powidło, trąbkę, pompkę i rowerek.

Ktoś oczywiście powie, że przecież forumowicze to zróżnicowana społeczność i musi być tu miejsce na różnorodność. I to prawda.

Przecież są tu miłośnicy zegarów stojących i wieżowych, zegarków z dalekiego orientu i tych zza wschodniej granicy. Miłośnicy pilotów, nurasów i garniturowców. Są tu kolekcjonerzy i ludzie, którzy zegarki naprawiają i restaurują. Ci, którzy je sprzedają i ci, którzy je kupują. Taki koloryt jest jak najbardziej na miejscu.

Jednak życie codzienne, pragmatyzm i natura podpowiadają nam, że różnorodność na chociażby i takim forum zegarkowym musi mieć swoje granice. Nawet najlepsze obrazy świata mają swoje ramy. Sprawnie działająca komunikacja publiczna porusza się punktualnie i po wyznaczonych trasach, a nie tam, gdzie chcą i kiedy chcą pasażerowie. A najładniejsze kobiece nogi gdzieś się zaczynają i gdzieś się kończą.

Rzecz w tym, iż musimy pamiętać, że jesteśmy członkami forum miłośników zegarów i zegarków, nie zaś miłośników wszystkiego.

"Każdą rzecz pięknie uczynił w jej czasie. Nawet czas niezmierzony włożył w ich serce,

żeby człowiek nigdy nie zgłębił dzieła, które prawdziwy Bóg uczynił od początku do końca."

(Kazn. 3:11)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo słusznie, Tomaszu. Ale skoro jest dział po godzinach, w którym gadada się o wszystkim i niczym (żeby nie powiedziedziec o d... Maryni) to musimy sie liczyć i z takimi tematami.

W temacie - firmy nie znam, wiec nie powiem za ani przeciw. A w kwestii garniturów - moim zdaniem lepiej kupić jeden garnitur dobrej firmy z porzadnego materiału, niz kilka kiepskich. Szczególnie, kiedy garnitur nie jest strojem codziennym.

Materiał - zdecydowanie dobra wełna. Syntetyków nie powazam w garniturach, choc jakś domieszka moze podnosic walory uzytkowe. Bardzo dobre - niewątpliwie EZ, Armani, HB.. Z naszych - Vistula. Pewnie tez wiele innychg, ale ja bardziej tradycyjny jestem

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo słusznie, Tomaszu. Ale skoro jest dział po godzinach, w którym gadada się o wszystkim i niczym (żeby nie powiedziedziec o d... Maryni) to musimy sie liczyć i z takimi tematami.

W temacie - firmy nie znam, wiec nie powiem za ani przeciw. A w kwestii garniturów - moim zdaniem lepiej kupić jeden garnitur dobrej firmy z porzadnego materiału, niz kilka kiepskich. Szczególnie, kiedy garnitur nie jest strojem codziennym.

Materiał - zdecydowanie dobra wełna. Syntetyków nie powazam w garniturach, choc jakś domieszka moze podnosic walory uzytkowe. Bardzo dobre - niewątpliwie EZ, Armani, HB.. Z naszych - Vistula. Pewnie tez wiele innychg, ale ja bardziej tradycyjny jestem

w sprawach ubraniowych i około-ubraniowych zapraszam na:

http://forum.bespoke.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sprawach ubraniowych i około-ubraniowych zapraszam na:

http://forum.bespoke.pl/

Polecam to forum oraz kilka blogów o tej tematyce. Sam wiele z nich wyniosłem. 

http://businessinstyle.pl/

http://www.modameska.info/

http://pewienpan.blogspot.com/

http://macaronitomato.blogspot.com/

NIe zgadzam się, że po godzinach miłośnik rzeczy pięknej nie może porozmawiać o dobrze skrojonym garniturze, aromatycznym cygarze, wykwintym alkoholu itp. Przecież są zegarki dedykowane do do tego stroju. 

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.